Scufița Roșie, lupul și Marele PNL care pare din altă poveste

Scufița Roșie, lupul și Marele PNL care pare din altă poveste
Publicat: 13/01/2015, 17:45

Vine, luni seara, la Realitatea TV, liderul „mareluiPNL”, Alina Gorghiu, și începe să ne toarne la povești: „N-aș spune că există o coabitare între Klaus Iohannis și Victor Ponta. Este o strategie de imagine a premierului. Și sunt convinsă că domnul președinte întelege jocul acestuia, care flutură ramuri de măslin. (…) Ponta este un lup în straie de bunicuță. (…) Îmi este jenă să comentez apetența pentru dialog a premierului, dovedită acum, când nu mai are credibilitate. Este disperarea tipică a unui om aflat la final de carieră”.

Înțelegeți cum vine vorba ei?! Adică, Ponta, lup, bunicuță, pe de o parte, de cealaltă, Iohannis – Scufița Roșie în travesti, rezemată de rânjetul hămesitului animal, scăpat din mâna veterinarului – doctor, și el, firește.

În rolul vânătorului, ați ghicit, „marele PNL”, „harnașat” în cureaua tolbei burdușite cu săgeți. Vine pe potecă și numără pe degetele Alinei Gorghiu și cu vocea ei: „Deci, unu – în câteva luni, lucrurile vor fi tranșate printr-o moțiune de cenzură. Nu putem să stăm în brațe cu un premier care a făcut cât a făcut; doi – fiecare zi cu domnul Ponta la Palatul Victoria se transformă în pierderi pentru cetățenii României, fiecare zi costă economia, imaginea publică a românilor în afara granițelor; trei – m-am săturat să aud de progres, modernizare, tranziție, de toate aceste lucruri bune, fără să avem nimic concret. Nu înțeleg care sunt măsurile concrete pe care le-a luat; patru – sfârșitul primăverii va însemna un nou guvern liberal la Palatul Victoria. Victor Ponta este ilegitim și lipsit de credibilitate. Un guvern nu poate fi condus de baronii PSD, care sunt un cancer pentru democrația din România„, zice, și tropăie, fluierând, prin pădure.

Carevasăzică, suntem mâncați. Cu toții! După cum sună povestea Alinei, până la sfârșitul primăverii, când „prevede” ea, la Palatul Victoria, un „nou guvern liberal”, democrația din România va fi roasă de cancerul baronilor PSD, economia va fi devorată în fiecare zi petrecută cu Victor Ponta, iar lupul îl va face varză de Bruxelles cu carne, pe Iohannis

Și asta, cu noul guvern, instalat pe la sfârșitul primăverii, cum să spun, e ca un vis pe care îl visezi când te cuprinde somnu-n iarbă…

Pentru că, marele PNL, despre care Alina Gorghiu vorbește ca o spectatoare detașată, a-nceput să se trosnească pe unde se prinde, prin teritoriu, pe împărțirea feudelor, noi cu toții rugându-ne ca partidul să prindă, măcar, puloverul, în actuala sa formulă. Apoi, habar n-am despre ce „tranșare a lucrurilor printr-o moțiune de cenzură” batem câmpii, când vedem că mai e puțin și se sparge gașca marelui PNL, inclusiv în Parlament, întrucât nici acolo nu se-nțeleg băieții la-mpărțitul șefiilor de grupuri parlamentare?

În ce fel veți aduce, stimată doamnă Gorghiu, la sfârșitul primăverii, un guvern liberal la Palatul Victoria, când Victor Ponta, așa cum ați remarcat, profită de fiecare gest prea „normal” al lui Klaus Iohannis, ca să-i ia fața și să-și întărească poziția în fruntea actualului guvern, ieșind cu musca la arat pe pământurile desțelenite de președinte? Și, dacă ați înțeles că tot ceea ce face este un joc pervers de imagine, spuneți-i-o și președintelui, care pare puțin hipnotizat de ochii lupului, prea mari!

Mă tem ca, în actualul context al poveștii, să nu cumva să participați, cu toții, la împiciorongarea, în meleag, a „marelui PSD”, până în 2020.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Medicii ar putea fi nevoiți să îi amputeze un picior lui Florin Piersic! Dezvăluiri de...
FOTO. Transformarea incredibilă a lui Valentin Ceaușescu, la 76 de ani! Viața grea de după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Anunț oficial despre starea lui Florin Piersic: „I s-au infectat sondele din inimă. Situaţia era...
BREAKING | Florin Piersic avea septicemie când a fost internat în spital! Anunțul oficial al...
Boala RARĂ de care suferă Sebastian Dobrincu. Cum l-au afectat problemele de sănătate: „Plângeam în...
După ploi torenţiale şi inundaţii, meteorologii anunţă noi dezastre în zilele următoare. Zonele aflate sub...
Ce au găsit chirurgii în corpul lui Florin Piersic! Medicul care l-a operat a rupt...
Anunț de ultim moment despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Un medic din...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Ce înseamnă DEVANSARE pe autostradă? Este legal să depășești prin dreapta în această situație?
Guvernul a anunţat luna în care vor avea loc alegerile prezidenţiale în România
Substanța MINUNE din roșii! Le face cele mai sănătoase legume
MAGHIARII dau în clocot în TRANSIILVANIA. Abia acum s-a aflat ce sentimente au: Există o...
Toți șoferii trebuie să știe. Care e presiunea corectă în cauciucuri
Andreea Bălan, incident în timpul unui concert. A căzut de pe scenă când cânta și...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Nicolae Furdui Iancu, despre absența tatălui din copilăria sa și cum reușea mama lui să...
Gestul făcut de Ibrahim Ibru, după ce Raluca Pastramă a fost surprinsă cu presupusul iubit,...
BANCUL ZILEI. Bulă şi Lulă, pe faleză la Constanţa, se uitau în apă unde se...
A fost descoperită o nouă particulă. Cercetătorii o căutau de mult timp!