Scufița Roșie, lupul și Marele PNL care pare din altă poveste

Scufița Roșie, lupul și Marele PNL care pare din altă poveste
Publicat: 13/01/2015, 17:45

Vine, luni seara, la Realitatea TV, liderul „mareluiPNL”, Alina Gorghiu, și începe să ne toarne la povești: „N-aș spune că există o coabitare între Klaus Iohannis și Victor Ponta. Este o strategie de imagine a premierului. Și sunt convinsă că domnul președinte întelege jocul acestuia, care flutură ramuri de măslin. (…) Ponta este un lup în straie de bunicuță. (…) Îmi este jenă să comentez apetența pentru dialog a premierului, dovedită acum, când nu mai are credibilitate. Este disperarea tipică a unui om aflat la final de carieră”.

Înțelegeți cum vine vorba ei?! Adică, Ponta, lup, bunicuță, pe de o parte, de cealaltă, Iohannis – Scufița Roșie în travesti, rezemată de rânjetul hămesitului animal, scăpat din mâna veterinarului – doctor, și el, firește.

În rolul vânătorului, ați ghicit, „marele PNL”, „harnașat” în cureaua tolbei burdușite cu săgeți. Vine pe potecă și numără pe degetele Alinei Gorghiu și cu vocea ei: „Deci, unu – în câteva luni, lucrurile vor fi tranșate printr-o moțiune de cenzură. Nu putem să stăm în brațe cu un premier care a făcut cât a făcut; doi – fiecare zi cu domnul Ponta la Palatul Victoria se transformă în pierderi pentru cetățenii României, fiecare zi costă economia, imaginea publică a românilor în afara granițelor; trei – m-am săturat să aud de progres, modernizare, tranziție, de toate aceste lucruri bune, fără să avem nimic concret. Nu înțeleg care sunt măsurile concrete pe care le-a luat; patru – sfârșitul primăverii va însemna un nou guvern liberal la Palatul Victoria. Victor Ponta este ilegitim și lipsit de credibilitate. Un guvern nu poate fi condus de baronii PSD, care sunt un cancer pentru democrația din România„, zice, și tropăie, fluierând, prin pădure.

Carevasăzică, suntem mâncați. Cu toții! După cum sună povestea Alinei, până la sfârșitul primăverii, când „prevede” ea, la Palatul Victoria, un „nou guvern liberal”, democrația din România va fi roasă de cancerul baronilor PSD, economia va fi devorată în fiecare zi petrecută cu Victor Ponta, iar lupul îl va face varză de Bruxelles cu carne, pe Iohannis

Și asta, cu noul guvern, instalat pe la sfârșitul primăverii, cum să spun, e ca un vis pe care îl visezi când te cuprinde somnu-n iarbă…

Pentru că, marele PNL, despre care Alina Gorghiu vorbește ca o spectatoare detașată, a-nceput să se trosnească pe unde se prinde, prin teritoriu, pe împărțirea feudelor, noi cu toții rugându-ne ca partidul să prindă, măcar, puloverul, în actuala sa formulă. Apoi, habar n-am despre ce „tranșare a lucrurilor printr-o moțiune de cenzură” batem câmpii, când vedem că mai e puțin și se sparge gașca marelui PNL, inclusiv în Parlament, întrucât nici acolo nu se-nțeleg băieții la-mpărțitul șefiilor de grupuri parlamentare?

În ce fel veți aduce, stimată doamnă Gorghiu, la sfârșitul primăverii, un guvern liberal la Palatul Victoria, când Victor Ponta, așa cum ați remarcat, profită de fiecare gest prea „normal” al lui Klaus Iohannis, ca să-i ia fața și să-și întărească poziția în fruntea actualului guvern, ieșind cu musca la arat pe pământurile desțelenite de președinte? Și, dacă ați înțeles că tot ceea ce face este un joc pervers de imagine, spuneți-i-o și președintelui, care pare puțin hipnotizat de ochii lupului, prea mari!

Mă tem ca, în actualul context al poveștii, să nu cumva să participați, cu toții, la împiciorongarea, în meleag, a „marelui PSD”, până în 2020.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Regele Charles al III-lea este „mai bolnav decât lasă să se vadă”