Mișu Negrițoiu vrea să facă o campanie pentru titlurile de stat atât de bună, încât și ciobanii din vârful muntelui să audă de ele și să le cumpere

Mișu Negrițoiu vrea să facă o campanie pentru titlurile de stat atât de bună, încât și ciobanii din vârful muntelui să audă de ele și să le cumpere
Publicat: 03/06/2015, 13:52

Premierul Victor Ponta, ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, și președintele Autorității de Supraveghere Financiară, Mișu Negrițoiu, au participat, miercuri, la lansarea primei emisiuni de titluri de stat pentru persoane fizice, titluri care vor putea fi tranzacționate la Bursa de Valori București.

Negrițoiu a arătat că programul trebuie bine promovat, astfel încât persoanele fizice să înceapă să investească în titluri financiare, ca alternativă de economisire.

„Atât sindicatul bancar care se ocupă de această emisiune, dar și noi o să stimulăm un program de promovare și de publicitate, astfel încât un crescător de oi din vârful muntelui, care face bani și nu-i mai investește în dezoltarea proprie, să poată să cumpere titluri de stat. Este cel mai bun, cel mai sigur instrument”, a spus Negrițoiu.

La rrândul său, ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, și-a exprimat speranța că populația va avea încredere în această emisiune și a promis că după 19 iunie, când perioada de subscriere va fi încheiată, bugetul alocat va fi suplimentat cu o sumă consistentă, în funcție de succesul subscrierii.

De altfel, la descrierea emisiunii, ministrul Finanțelor a arătat că suma totală propusă inițial pentru emisiunea de titluri de stat era de 50 de milioane lei, fiind ulterior dublată.

Teodorovici a arătat totodată că și el se va afla pe lista celor care vor cumpăra astfel de titluri de stat.

Premierul Victor Ponta a arătat la rândul său că titlurile de stat achiziționate de persoanele fizice sunt instrumente folosite în mod curent de economiile dezvoltate.

„Încercăm să explicăm persoanelor fizice că banii pe care vor să îi economisească își au un loc excelent în titlurile de stat, evident, garantate, de Guvern, cu o dobândă care să țină cont de realitatea actuală, fiind și un mod de economisire pe care românii nu l-au mai folosit până acum. Este cel mai sigur, nu se pot pierde banii, poate nu este cel care aduce cele mai mari câștiguri imediat, însă în acest moment, având creștere economică, având creșterea veniturilor, avem și o creștere a dorinței de economisire a populației”, a spus Ponta.

El a precizat că veniturile persoanelor din clasa de mijloc, „din păcate nu ale tutuor”, sunt cele vizate de emisiunea de titluri de stat.

Persoanele care vor să economisească pe termen lung pot subscrie, în perioada 8-19 iunie, în cadrul emisiunii de titluri de stat realizată de Ministerul Finanțelor pentru populație, cu o valoare totală de 100 milioane lei, un titlu costând 1.000 de lei, iar pe 25 iunie se vor efectua alocările.

În perioada 9-12 iunie, reprezentanții Ministerului Finanțelor împreună cu bancherii de la BRD, Raiffeisen și BCR, care formează consorțiul de intermediere a primei oferte de titluri de stat destinate populației, vor face un roadshow în București, Timișoara și Cluj-Napoca pentru a prezenta programul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Reghe cere sprijinul instanței: 'Trebuie să înceteze această hărțuire!' Poliția nu confirmă urmărirea penală împotriva...
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un...
Tragedie în România! A MURIT
Polițista mituită de Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit femeia din partea judecătorilor
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Se CONFISCĂ mașina. Acest lucru va deveni TOTAL INTERZIS în România: Să scriem negru pe...
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
O femeie de 101 ani nu poate să-și cumpere bilete de avion din cauza vârstei