SUBIECTE BACALAUREAT 2016 BIOLOGIE. Ce subiecte au picat la biologie și anatomie la BAC 2016

Publicat: 08/07/2016, 15:40
Actualizat: 09/01/2020, 00:31

SUBIECTE BACALAUREAT 2016 BIOLOGIE. Elevii de clasa a XII-a susțin vineri, 8 iulie, ultima probă scrisă de la Bacalaureat, proba la alegere a profilului. Elevii de clasa a XII-a au avut de ales, în funcție de profil, una dintre următoarele disciplinele: biologie, chimie, economie, filosofie, geografie, logică, psihologie, sociologie sau informatică. Gândul va publica subiectele primite de elevii de clasa a XII-a la ultima proba de bacalaureat imediat ce acestea vor fi disponibile. În total, 137.344 de absolvenți de clasa a XII-a s-au înscris la probele scrise de la Bacalaureat 2016, care se vor susține în 473 de centre de examen. Rezolvarea subiectele la primite de liceni la proba de biologie de la bacalaureat va putea fi urmărită în direct de la ora 13.00, la Mediafax Live și retrasmisă aici de gândul. De asemenea, Gândul publică baremul pentru subiectele la biologie de la ultima probă de la BAC 2016, imediat ce acestea vor fi făcute publice pe site-ul edu.ro.

SUBIECTE BACALAUREAT 2016 BIOLOGIE. Iată ce subiecte au primit elevii la BAC 2016 la proba de Biologie vegetală și animală.

SUBIECTE BACALAUREAT 2016 BIOLOGIE. Gândul va publica subiectele primite de elevii de clasa a XII-a la ultima proba de bacalaureat, biologie / anatomie imediat ce acestea vor fi disponibile. De asemenea, Gândul publică baremul pentru subiectele la biologie de la ultima probă de la BAC 2016, imediat ce acestea vor fi făcute publice pe site-ul edu.ro. Rezolvarea subiectele la primite de liceeni la proba de biologie la BAC va putea fi urmărită în direct de la ora 13.00, la Mediafax Live și retrasmisă aici de gândul. Profesoara Nicoleta Oprea, care predă biologie la Școala Sanitară Postliceală „Carol Davila”, este cea care va spune cum se rezolvau cerințele primite la ultima probă a bacalaureatului. De asemenea, subiectele la Geografie vor fi rezolvate de profesoara Cristina Smeianu, care predă geografie de la Liceul de Coregrafie „Floria Capsali”. În total, 137.344 de absolvenți de clasa a XII-a s-au înscris la probele scrise de la Bacalaureat 2016, care se vor susține în 473 de centre de examen. De asemenea, potrivit datelor Ministerului Educației, lucrările vor fi corectate în 87 de centre de evaluare.

SUBIECTE BACALAUREAT 2016 BIOLOGIE. La Biologie, candidații pot alege, potrivit programei, fie „Biologie vegetală și animală”, materie parcursă în primele două clase de liceu, fie „Anatomie și fiziologie umană, genetică și ecologie umană”, materie parcursă în clasele a XI-a și a XII-a. La Anatomie și fiziologie umană, elevii vor primi trei subiecte la bacalaureat 2016 cu mai multe subpuncte, prin care ei trebuie să dovedească că stăpânesc noțiunile de bază din biologie sau, după caz, de anatomie. Același model de subiect vor primi și la Biologie vegetală și animală. Potrivit baremului, toate subiectele primite de elevi sunt obligatorii, iar candidații primesc 10 puncte din oficiu, punctajul maxim fiind de 100.

În 2015, candidații care au ales să susțină proba la alegere a profilului la „Biologie vegetală și animală” au avut de rezolvat trei subiecte cu mai multe subpuncte. Subiectul I a fost reprezentat de câteva întrebări grilă, câteva afirmații incomplete pe care absolvenții trebuiau să le completeze în mod corespunzător și fraze pe care candidații au fost nevoiți să le aprecieze cu „Adevărat” sau „Fals”. La Subiectul al II-lea absolvenții au avut de rezolvat cerințe legate de sistemul circulator al mamiferelor și un subpunct materia de biologie vegetală, iar la Subiectul al III-lea au trebuit să scrie despre sistemul nervos al mamiferelor și să răspundă întrebărilor formulate relativ la rolul pe care îl are celula în structura organismului.

SUBIECTE BACALAUREAT 2016 BIOLOGIE Tot în 2015, cei care au ales „Anatomia” s-au confruntat cu cerințe legate de sistemul digestiv al ființei umane, de funcțiile de relație ale organismului uman. Absolvenților le-a fost cerut să rezolve și cerințe pe baza procesului de biosinteză proteică, dar și un exercițiu relativ la grupele de sânge. Elevii trebuie să ia minimum nota 5 la fiecare probă scrisă în parte, în timp ce media generală trebuie să fie cel puțin 6.

Rezultatele vor fi afișate pe 12 iulie la avizierele liceelor și pe site-ul bacalaureat.edu.ro, până la orele 16:00, iar depunerea contestațiilor se va face în aceeași zi, între orele 16:00 – 20:00. Rezultatele finale vor fi publicate în data de 16 iulie.

SUBIECTE BACALAUREAT 2016 BIOLOGIE, pe Edu.ro. Gândul va publica toate subiectele și baremul, la BAC 2016, de la ultimele probe, imediat ce acestea vor fi disponibile.

Adrian Popa
Adrian Popa este Editor of the Day la Gandul.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO. Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear...
Indicatorul rutier pe care puțini șoferi îl cunosc. Ce trebuie să faci și unde poate...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
27 aprilie aduce cea mai bună veste pentru pensionarii din România
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Anunțul dimineții despre BANII DE PENSIE: Tot timpul se întâmplă problema asta
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce planuri are Alexandru Ciucu cu fiicele lui de Paște, după despărțirea de Alina Sorescu
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Ar putea ficatul să dețină cheia unor tratamente mai bune pentru cancer?