SUBIECTE BACALAUREAT 2016 BIOLOGIE. Ce subiecte au picat la biologie și anatomie la BAC 2016

Publicat: 08/07/2016, 15:40
Actualizat: 09/01/2020, 00:31

SUBIECTE BACALAUREAT 2016 BIOLOGIE. Elevii de clasa a XII-a susțin vineri, 8 iulie, ultima probă scrisă de la Bacalaureat, proba la alegere a profilului. Elevii de clasa a XII-a au avut de ales, în funcție de profil, una dintre următoarele disciplinele: biologie, chimie, economie, filosofie, geografie, logică, psihologie, sociologie sau informatică. Gândul va publica subiectele primite de elevii de clasa a XII-a la ultima proba de bacalaureat imediat ce acestea vor fi disponibile. În total, 137.344 de absolvenți de clasa a XII-a s-au înscris la probele scrise de la Bacalaureat 2016, care se vor susține în 473 de centre de examen. Rezolvarea subiectele la primite de liceni la proba de biologie de la bacalaureat va putea fi urmărită în direct de la ora 13.00, la Mediafax Live și retrasmisă aici de gândul. De asemenea, Gândul publică baremul pentru subiectele la biologie de la ultima probă de la BAC 2016, imediat ce acestea vor fi făcute publice pe site-ul edu.ro.

SUBIECTE BACALAUREAT 2016 BIOLOGIE. Iată ce subiecte au primit elevii la BAC 2016 la proba de Biologie vegetală și animală.

SUBIECTE BACALAUREAT 2016 BIOLOGIE. Gândul va publica subiectele primite de elevii de clasa a XII-a la ultima proba de bacalaureat, biologie / anatomie imediat ce acestea vor fi disponibile. De asemenea, Gândul publică baremul pentru subiectele la biologie de la ultima probă de la BAC 2016, imediat ce acestea vor fi făcute publice pe site-ul edu.ro. Rezolvarea subiectele la primite de liceeni la proba de biologie la BAC va putea fi urmărită în direct de la ora 13.00, la Mediafax Live și retrasmisă aici de gândul. Profesoara Nicoleta Oprea, care predă biologie la Școala Sanitară Postliceală „Carol Davila”, este cea care va spune cum se rezolvau cerințele primite la ultima probă a bacalaureatului. De asemenea, subiectele la Geografie vor fi rezolvate de profesoara Cristina Smeianu, care predă geografie de la Liceul de Coregrafie „Floria Capsali”. În total, 137.344 de absolvenți de clasa a XII-a s-au înscris la probele scrise de la Bacalaureat 2016, care se vor susține în 473 de centre de examen. De asemenea, potrivit datelor Ministerului Educației, lucrările vor fi corectate în 87 de centre de evaluare.

SUBIECTE BACALAUREAT 2016 BIOLOGIE. La Biologie, candidații pot alege, potrivit programei, fie „Biologie vegetală și animală”, materie parcursă în primele două clase de liceu, fie „Anatomie și fiziologie umană, genetică și ecologie umană”, materie parcursă în clasele a XI-a și a XII-a. La Anatomie și fiziologie umană, elevii vor primi trei subiecte la bacalaureat 2016 cu mai multe subpuncte, prin care ei trebuie să dovedească că stăpânesc noțiunile de bază din biologie sau, după caz, de anatomie. Același model de subiect vor primi și la Biologie vegetală și animală. Potrivit baremului, toate subiectele primite de elevi sunt obligatorii, iar candidații primesc 10 puncte din oficiu, punctajul maxim fiind de 100.

În 2015, candidații care au ales să susțină proba la alegere a profilului la „Biologie vegetală și animală” au avut de rezolvat trei subiecte cu mai multe subpuncte. Subiectul I a fost reprezentat de câteva întrebări grilă, câteva afirmații incomplete pe care absolvenții trebuiau să le completeze în mod corespunzător și fraze pe care candidații au fost nevoiți să le aprecieze cu „Adevărat” sau „Fals”. La Subiectul al II-lea absolvenții au avut de rezolvat cerințe legate de sistemul circulator al mamiferelor și un subpunct materia de biologie vegetală, iar la Subiectul al III-lea au trebuit să scrie despre sistemul nervos al mamiferelor și să răspundă întrebărilor formulate relativ la rolul pe care îl are celula în structura organismului.

SUBIECTE BACALAUREAT 2016 BIOLOGIE Tot în 2015, cei care au ales „Anatomia” s-au confruntat cu cerințe legate de sistemul digestiv al ființei umane, de funcțiile de relație ale organismului uman. Absolvenților le-a fost cerut să rezolve și cerințe pe baza procesului de biosinteză proteică, dar și un exercițiu relativ la grupele de sânge. Elevii trebuie să ia minimum nota 5 la fiecare probă scrisă în parte, în timp ce media generală trebuie să fie cel puțin 6.

Rezultatele vor fi afișate pe 12 iulie la avizierele liceelor și pe site-ul bacalaureat.edu.ro, până la orele 16:00, iar depunerea contestațiilor se va face în aceeași zi, între orele 16:00 – 20:00. Rezultatele finale vor fi publicate în data de 16 iulie.

SUBIECTE BACALAUREAT 2016 BIOLOGIE, pe Edu.ro. Gândul va publica toate subiectele și baremul, la BAC 2016, de la ultimele probe, imediat ce acestea vor fi disponibile.

Adrian Popa
Adrian Popa este Editor of the Day la Gandul.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Riscul terifiant al unui Al Treilea Război Mondial se apropie”. Peter Szijjarto face un apel...
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Se jucau "urşii şi vânătorii" cu profesorul de geografie. Reacția directorului Liceului Tehnologic dn Bacău, după...
Cursul valutar BNR pentru 28 martie 2024: Cum evoluează dolarul american?
Ai văzut-o? Copilă de doi ani dispărută în Serbia, căutată pe teritoriul României. Autoritățile fac...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
UE cere ca Facebook şi TikTok să identifice şi să eticheteze falsurile generate cu AI,...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
LEGEA pe care o așteptau extrem de mulți ROMÂNI. S-a decis azi, 28 martie: Așa...
Creierul uman, mai mare la generațiile tinere. Riscurile de demență scad considerabil
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a...
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
”Ne înclinăm în fața domnișoarei doctor și ne luăm rămas bun” Durere fără margini la...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată că sărăcia poate accelera îmbătrânirea creierului