Sută la sută garantat de Quintus

Sută la sută garantat de Quintus
Publicat: 07/03/2017, 00:24

„Am venit cu greu înaintea dumneavoastră și împreună cu dumneavoastră, aici, pentru a vă garanta viitorul strălucit al partidului nostru”, le-a picurat Ionescu-Quintus, participanților la ședința CNC al PNL, de sâmbătă, energizant în instalații. Apoi a adăugat: „Dacă partidul a rezistat peste 100 de ani, nu trebuie să își facă griji pentru viitorul pe care îl va avea peste câteva luni”.

Nu intenționez să-l contrazic pe maestrul liberal doar de dragul polemicii, dar, după cum se exprimă, astăzi, partidul, nu este exclus ca viitorul strălucit să-l aștepte doar în cartea de istorie, alături de PNȚ, PCD, PSDR, și altele.

Personal, n-am mai văzut o opoziție atât de slabă, după 1990 încoace. Și niciun PNL atât de ezitant, de fără vlagă și fără direcție.

Este impardonabil să nu-ți găsești un om printre ai tăi, care să se bată, de exemplu, pentru Primăria Capitalei. Este lipsit de sens ca un partid, cât veacul, să umble prin deșertul politic după o Fata Morgana, numită Dacian Cioloș. Să se lase umilit de hachițele acestuia, ba, mai mult, să fie pus la respect de către fostul premier, precum un hărțuitor de domnișoare. Și totuși, să fie gata – dovadă, declarația președintei-interimar, Raluca Turcan – să întindă covorul roșu, pe scările Modroganului, spre a urca Mesia în partid. „Ridică-te și umblă, PNL!”, să-i spună, iar liberalii odată să renască.

Nu deslușesc acest demers aproape sinucigaș, prin care tu, partid al Brătienilor, înțelegi să recunoști că nu mai poți performa prin tine însuți; prin toți oamenii tăi – mai vechi și mai noi, dar, să spunem, ai tăi -, de vreme ce liderii au consimțit și declanșat fuziunea cu PDL; prin tinerii și personalitățile tale…

Nici așa, după acest surprinzător compromis, să nu-ți fi găsit o resursă de „cadre”, de oameni, de lideri? Atunci, la ce bun totul?

Să fie Dacian Cioloș omul providențial pentru viitorul acestui partid? Să fie el capătul liniei directoare, impuse de la Cotroceni? De la Bruxelles? Din UE?

Zilele trecute, Cătălin Predoiu, declarat candidat la șefia PNL, a anunțat că partidul – sigur, în varianta „cu el în frunte” – îl va susține pentru Cotroceni, în 2019, chiar pe Klaus Iohannis.

Poate că, astfel, „eternul candidat” a încearcat să-i atragă atenția președintelui, întru nașterea unei susțineri mutuale, în dauna „cauzei” Dacian Cioloș. Mă rog, tot e o mișcare din interior; o tresărire. Mai aburește oglinda pusă la nasul partidului.

Apoi, mai e și Ludovic Orban, despre care neliniștiții spun că ar fi soluția, pe motiv că are idei și tenacitate. Chiar dacă toți ceilalți, obișnuiți într-un fel sau altul cu controlul, se frământă – anume că Ludovic este incontrolabil.

În consecință, ceva activitate cerebrală ar mai fi. Lăsați partidul, domnilor decidenți, să renască! Lăsați-l să existe prin propriile-i puteri! Să dăinuie. Să facă opoziție.

„Cred în trăinicia și victoriile partidului nostru întrucât sunt cel mai bătrân și mai vechi membru al PNL. De 80 de ani. Și împreună cu tatăl meu am trăit 100 de ani în acest partid. Vă închipuiți că nimic nu mi-a putut clinti sau mișca în vreun fel adeziunea la el și încrederea în el”, a sintetizat Quintus, centenarul său și al partidului.

Poftim! Sunt oameni care mai cred…

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță de 4 ani a murit după ce ar fi mâncat macrou congelat. Bunica...
Florin Piersic, internat în stare gravă la Terapie Intensivă! Infecția s-a extins, iar actorul ar...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Digi RCS-RDS, cadou de Paște pentru toți abonații din România: toate facturile la jumătate de...
Dieta biochimică a lui Ion Iliescu | Ce mănâncă, de fapt, fostul președinte la 94...
ANIMAŢIE. Accidentul teribil din Mangalia. Şoferul a murit, iar pasagerul şi-a pierdut o mână: "Mamă,...
Florin Piersic, în stare gravă! Breaking news!
Sicriu în formă de mașină, trandafiri albi și dedicații pe bandă rulantă! Imaginile durerii de...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Cum poți stinge martorul pentru sonda Lambda? Ce alte probleme indică „check engine”?
Ursula von der Leyen întinde mâna extremei drepte pentru o colaborare după alegerile europarlamentare
Simbolul ASCUNS în logo-ul NASA! Spune TOTUL despre adevăratul scop al agenției
TOŢI cei cu TELEFOANE mobile sunt obligați să respecte din 29 aprilie. Guvernul a dat...
Program magazine 1 mai 2024. Orarul Lidl, Kaufland, Auchan, Penny, Carrefour, Profi, Mega Image și...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"Zici că era la sala de fitness". Iulia Vântur, concert live! Blondina a fost criticată...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Mâncarea preferată a românilor de 1 Mai. Care a fost cea mai scumpă comandă?