Raed Arafat: Gazarea s-a executat cu acte în regulă

Raed Arafat: Gazarea s-a executat cu acte în regulă
Publicat: 17/08/2018, 13:41

Ni s-a părut o prestație neobișnuită. Îl știam sigur pe sine, cu procedurile întotdeauna la el, dar de data asta, în ciuda străduințelor evidente, nu găsea tounul cu care să justifice poziția de avocat al celor care au comis suferință unei mase de nevinovați. Plus imaginii României în străinătate!

A vorbit mult și în ciuda unei aprobări colective (a obișnuitei unanimități de studio), argumentele sale pot fi rezumate la recitarea datelor fizico-chimice de pe fișele însoțitoare ale produselor paralizante. Plus trimiteri la „colegi” care i-ar fi spus, care l-ar fi asigurat, că „situația e sub control”. Atât de sigură e ea, situația, încât Arafat roagă victimele să nu mai facă coadă la spitalele de urgență, deoarece „se riscă blocarea sistemului de urgență”. Mai ales că produsele folosite în Piața Victoriei nu sunt letale, a asigurat doctorul, sunt folosibile în UE. De-ar fi fost loco și nu departe de locul faptei, de bună seamă, doctorul Arafat ar fi apelat și la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului, care ar fi certificat că folosirea sprayurilor paralizante, a grenadelor acustice, ca și masajul spa, cu trâmbe de apă sub mare presiune, sunt de consum uman. Fac bine stării de sănătate publică, mai puțin funcționării sistemului ei de asigurare.

În absența acestei autorități, care veghează la ce consumăm, măncâm, la ce bem și inhalăm, avem însă autoritatea prefectului Capitalei, o persoană a cărei exigențe manageriale au fost verificate de dl Pandele, primarul din Voluntari și consortul dnei Firea, primarul general al Capitalei, la unitatea aparținătoare a primăriei orașului, la Apă și canal. O fi dna Sperața Cliseru, magistrat de formație, rătăcită la comoditățile satului, mă rog, oraș, sau atunci era în curs de studiere a dreptului? Poate, dacă dl Pandele o fi tras vreo universitate în zonă, căci de existența unei canalizări n-avem veste! Ea, Prefectul, cu autoritatea cu care a fost învestită de guvernul Dăncilă, a dat undă verde jandarmilor „să restabilească ordinea publică”. Probabil, la pachet, va da socoteală și ea, alături de dna ministru Carmen Dan, plus mulți alții, pentru cele petrecute vinerea trecută. Până una-alta, se perindă pe micile ecrane mai multe figuri vinovate care încearcă să justifice agresiunea din Piață, ca și hăituirea manifestanților până departe de locul demonstrației. Și picură lacrimi și miere din privirile lor, care numai regrete nu exprimă.

Nu, nu se întrevede o nouă intervenție de „restaurare a ordinii publice”, ne asigură ei, căci, cel puțin, deocamdată, ce e prea mult, nu e bun!

De aceea, în consens cu aceștia, dr Arafat, șeful sistemului de protecție în caz de catastrofe, s-a jurat, asigurând telespectatrorii din studio, că dezagrementele sunt trecătoare. („așa-i, așa-i,” s-a auzit murmurând, aprobator, corul tv.) Adică traumele produse pașnicilor manifestanți de către jandarmi sunt urmarea vinei că nu s-au dovedit capabili să-i „izoleze pe provocatori”. Singura consolare ar fi că timpul le vindecă pe toate, iar armonia dintre victime și agresori va fi restabilită în favoarea „anului centenar”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
EXPERIMENT. Pască plină de mucegai, drob cu probleme şi cozonac fără lapte. Analizele de laborator...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
TAXA obligatorie în România. Nu poți evita plata ei, oricine ai fi
Cea mai frumoasă stradă a Europei e în România. Orașul care se mândrește cu o...
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Telescopul Gemini a făcut o descoperire neașteptată despre stelele binare gigantice