Acuzații grave la adresa STS, după cazul tragic din Olt: Complicitatea morală la crimă îi obligă pe cei din conducere să-și dea demisia / PNL: Va trebui să vedem demiteri la cel mai înalt nivel

Acuzații grave la adresa STS, după cazul tragic din Olt: Complicitatea morală la crimă îi obligă pe cei din conducere să-și dea demisia / PNL: Va trebui să vedem demiteri la cel mai înalt nivel
Publicat: 26/07/2019, 16:43

„Deși părea imposibil, România este pentru prima dată confruntată cu ceea ce pare a fi o crimă în serie, de o cruzime nemaîntâlnită. O știre inițială legată de dispariția a două fete de care nimeni nu s-a interesat decât în registrul faptului divers s-a transformat astăzi într-o crimă care oripilează o întreagă țară. Ceea ce este mai grav, însă, în opinia mea, faptul că această crimă putea fi prevenită dacă instituțiile statului, de altfel foarte bine plătite, și aici mă refer explicit la STS, și-ar fi făcut datoria. Nu este posibil ca victima să fi apelat de 3 ori sistemul 112, iar ore în șir acest sistem să nu funcționeze. Probabil că cetățeanul nu contează pentru că altfel nu-mi explic de ce identificarea locației a fost practic imposibilă pentru acest sistem”, a scris, vineri, pe Facebook, Norica Nicolai.

Aceasta acuză Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) de „complicitate morală la crimă”, care obligă conducerea instituției la o demisie „de onoare”. În caz contrar, Guvernul este cel care trebuie să o demită, a transmis fostul europarlamentar.

„Această complicitate morală la crimă obligă conducerea STS la o demisie de onoare! Iar dacă acest lucru nu se va întâmpla, Guvernul va trebui, în regim de urgență, să procedeze la o demitere”, arată mesajul politicianului.

Norica Nicolai transmite că Poliția ar fi trebui să intre în locuința unde au avut loc „crimele oribile”, acest lucru fiind permis în cazul înlăturării unei primejdii.

„În plus, deși Poliția română a fost cea care a identificat locația în care crimele oribile au avut loc, argumentul acestora că nu au intrat în locuință pentru că nu au avut mandate de percheziție nu poate fi acceptat. Constituția de care își aduc aminte toți când au un interes prevede la articolul 27, referitor la inviolabilitatea domiciliului, că acest lucru nu este aplicabil atunci când suntem în situația înlăturării unei primejdii privind viața, integritatea fizică sau bunurile unei persoane”, conchide Nicolai.

Alexandra, fata de 15 ani, dispărută în urmă cu o zi în Olt și despre care se crede că a fost ucisă și arsă de către Gheorge Dincă, de 57 de ani, a apucat să sune la 112, spunând că este într-o casă aproape părărsită.

Serviciul Român de Telecomunicații a furnizat primele date legate de fata de 15 ani din Olt, despre care se presupune că a fost ucisă și arsă. Victima a apucat să sune de 3 ori la 112 și a oferit ce detalii, dar locul a fost găsit doar după 19 ore. STS susține că nu identifică locul telefonului.

Conform oficialilor IGPR, STS a transmis însă trei locații eronate, iar echipajele au reușit să ajungă la imobilul în care era victima abia după câteva ore.

Raețchi, despre cazul din Caracal: Va trebui să vedem demiteri la cel mai înalt nivel

Deputatul PNL Ovidiu Raețchi a declarat că trebui să fie demiteri la cel mai înalt nivel, în urma cazului din Caracal, cât și „schimbări din temelii ale structurilor care au ratat intervenția”. Liberalul a precizat că sectorul de ordine publică este de mulți ani neglijat.

„Crimele de la Caracal și incapacitatea sistemului de ordine publică de a o opri pe ultima dintre ele, deși a fost în legătură cu victima, reprezintă o dramă sfâșietoare, dar și o catastrofă pentru tot mecanismul menit să garanteze siguranța cetățenilor. Va trebui să vedem demiteri la cel mai înalt nivel și schimbări din temelii ale structurilor care au ratat intervenția atunci când anchetatorii vor stabili clar cine a greșit-acum suntem în faza în care toți încearcă să paseze responsabilitatea”, a scris Ovidiu Raețchi, vineri, pe Facebook.

Deputatul PNL a mai spus că sectorul de ordine publică este neglijat de mulți ani, precizând că fondurile din bugetul de stat au fost direcționate spre extinderea atribuțiilor sau unitățile de pază și tot mai puțin spre siguranța cetățenilor.

„Ceea ce știm sigur e că domeniul cel mai neglijat în ultimii ani în sectorul de ordine publică a fost tocmai acesta: siguranța cetățenilor, a copiilor noștri, modul în care sărim în ajutorul lor în cazul apariției unor descreierați. Atenția și investițiile au fost direcționate spre unități de pază, spre controlul mulțimii, spre extinderea atribuțiilor-și cel mai puțin către ceea ce numim siguranța de zi cu zi a cetățenilor. Or, ne amintim azi printr-o tragedie, acesta este principalul motiv pentru care o societatea susține sistemul de ordine publică. Aceasta este misiunea de bază a poliției”, a conchis Raețchi.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Măcelarul de eunuci”: Un bărbat care a făcut o afacere filmându-se în timp ce își...
Mega-surpriză la show-ul Antenei! Ei sunt câștigătorii de la 'Te cunosc de undeva'
FOTO. Prezentatoarea știrilor sportive, gafă la TV! Ce s-a văzut în direct
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un mercenar rus, fost membru Wagner, spune că ucide prizonieri ucraineni din compasiune: „E și...
Prințul William și Kate Middleton, probleme în căsnicie. Decizia luată de viitorul rege al Marii...
Mara Bănică, transformată TOTAL după ultimele operații estetice. Fanii abia o recunosc
Câţi bani au românii în Pilonul II de pensii. Suma e de 3 ori mai...
"Plângea lângă fată". O tânără de 17 ani și-a pierdut viața după ce mașina condusă...
Câți copii are Florin Piersic. Cel mai tânăr are 48 de ani
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
E legal să circuli cu portbagajul deschis când transporți mărfuri voluminoase? Ce obligație au șoferii
Uniunea Europeană critică EBU pentru modul în care a organizat Eurovision 2024: un cadou pentru...
Actorul din Războiul Stelelor a spus ADEVĂRUL! „Este mai mult un basm...
Decizie pentru cei cu venituri SUB 2.000 DE LEI. Klaus Iohannis a promulgat legea chiar...
GRU recrutează extremiști pentru atacuri teroriste în Europa. Vizată ar fi și România
Florin Salam, în genunchi în fața soției după ce Roxana i-a oferit cadou o mașină...
"Plângea lângă fată". O tânără de 17 ani și-a pierdut viața după ce mașina condusă...
Preferințele Monicăi Tatoiu în materie de bărbați și motivul pentru care a treia căsătorie durează...
Mesajul lui Florin Piersic Jr. care i-a revoltat pe admiratorii tatălui său, maestrul Florin Piersic
BANCUL ZILEI. În seara de Ajun, Moş Crăciun vine la Bulă. Îl arată cu degetul...
Câți ani de viață câștigăm dacă avem obiceiuri sănătoase?
×