EFECTELE #CORONACRIZEI. Executivul de la Bruxelles vrea o reducere a presiunii asupra Internetului cu scopul de a facilita munca de la distanţă

EFECTELE #CORONACRIZEI. Executivul de la Bruxelles vrea o reducere a presiunii asupra Internetului cu scopul de a facilita munca de la distanţă
comisarul european pentru piaţa internă Thierry Breton își dorește „o responsabilitate comună” atunci când vine vorba de presiunea pusă pe Internet
Publicat: 19/03/2020, 08:09
Actualizat: 07/04/2021, 03:14

În vederea diminuării presiunii asupra Internetului, cu scopul de a facilita munca de la distanţă şi educaţia online, comisarul european pentru piaţa internă Thierry Breton a făcut apel miercuri, 18 martie 2020, la operatori şi la utilizatori la „o responsabilitate comună”.

Obligaţiile de izolare şi de telemuncă au sporit cererea pentru capacitatea de internet, a subliniat el într-un comunicat publicat după o discuţie cu Reed Hastings, directorul general al Netflix, citat de AFP și preluat de Agerpres.

„Platforme de streaming, operatori de telecomunicaţii şi utilizatori – avem cu toţii o responsabilitate comună de a lua măsuri pentru a asigura buna funcţionare a internetului în timpul luptei împotriva răspândirii virusului”, a menționat oficialul Executivului european.

Comisarul Breton solicită platformelor de streaming „să coopereze cu furnizorii de telecomunicaţii pentru a adopta debitul difuzării de video în streaming propunând temporar mai degrabă rezoluţia standard decât rezoluţia înaltă, ţinând cont de orele de lucru cele mai critice”.

„Operatorii de telecomunicaţii care furnizează servicii de acces la internet sunt invitaţi să ia măsuri pentru a preveni şi a atenua efectele unei congestionări iminente a reţelelor, utilizând posibilităţile oferite de reglementările europene privind accesul deschis la internet”, a explicat el.

La rândul lor, utilizatorii sunt „încurajaţi să folosească responsabil activităţile de petrecere a timpului liber”.

Thierry Breton recomandă utilizarea unor parametri care reduc consumul de date, în special utilizarea de WiFi, şi „alegerea unei rezoluţii mai slabe” pentru vizionarea conţinutului video, „de fiecare dată când acest lucru este posibil”.

Potrivit clasamentului Worldwide Broadband Speed League 2019 realizat de Cable.co.uk, România cădea anul trecut de pe locul 5 mondial pe locul 37.

Worldwide Broadband Speed League 2019 foloseşte date colectate de M-Lab (organizaţie condusă de Cod for Science and Societym, America’s Open Technology Institute, Google şi PlanetLab de la Princeton University). Aceasta apelează la ajutorul contribuitorilor săi din toată lumea. Aici intră atât utilizatori de rând, cât şi organizaţii, centre de educaţie şi companii din sectorul privat, care folosesc aceleaşi teste pentru a putea crea un studiu din care să poată fi calculată viteza medie de internet pentru întreaga ţară. Testele sunt realizate în mai multe zone ale ţării, scriu cei de la Descoperă.ro

Clasamentul din 2018 punea România pe locul 5 mondial, cu o viteză medie de download de 38,60 Mbps. Această valoare ar fi reprezentat o performanţă bună dacă se păstra şi în 2019. Mai multe ţări aveau să depășească aceste viteze cu valori semnificativ mai mari, toate ţările din top 10 oferind viteze medii de donwload de peste 40 Mbps. Într-un mod ciudat însă, viteza medie de download a României a scăzut semnificativ de la un an la altul, revenind mai degrabă la valorile din 2017.

Sursă foto: Pixabay

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Bucurie mare în showbiz ❤️ ❤️ Fosta asistentă de la Acces Direct este însărcinată pentru...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
BOMBĂ la Survivor! Cum a TRIŞAT Iancu Sterp cu ajutorul fratelui său! Descalificat înainte de...
Cum a rămas, de fapt, Gina Pistol însărcinată. Nu mai avea nicio speranță: „Smiley mi-a...
Românul care a cumpărat un avion de pasageri şi-l transformă în restaurant. Momentul în care...
Tragedie în România! A MURIT
Irinuca Columbeanu se întoarce în România! Ce spune Irinel Columbeanu despre vizita fiicei sale: „Nu...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
Se stabilește chiar mâine, 30 aprilie. Decizia care este obligatorie în România
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Astronomii au descoperit cum s-a format „inima” de pe Pluto