ORDONANȚA MILITARĂ NR. 6 Alexandru Moldovan, prefect de Suceava, la GÂNDUL LIVE: Facem tot ce e posibil să depășim împreună această situație unică la nivel național

Publicat: 31/03/2020, 14:00
Actualizat: 31/03/2020, 15:01

Alexandru Moldovan, prefectul județului Suceava, a detaliat, într-o intervenție la Gândul Live, măsurile luate și care urmează să fie aplicate ca urmare a intrării în vigoare a Ordonaței Militare nr. 6, care a plasat în carantină totală municipiul reședință de județ și 8 comune limotrofe.

„În cursul zilei de ieri am instalat zece puncte fixe, filtre, în muncipul Suceava și cele opt comune limotrofe care sunt indicate în Ordonanța Militară Nr. 6. Sunt echipe mixte formate din echipaje ale Poliției, ale Jandarmeriei, cadre MApN, Poliția de Frontieră, dar și Poliția Locală. Am dezvoltat o zonă de protecție până la limita județului, cu cele limitrofe, sub principiul „nu intră, nu iese nimeni”. Este o situație deosebit cea cu care ne confruntăm în județul Suceava. Din punct de vedere medical au fost luate măsuri suplimentare, care, la urma urmei, vin în sprijinul nostru, al cetățenilor”, a explicat prefectul județului Suceava.

Alexandru Moldovan a mai anunțat că în cursul dimineții a condus o ședința operativă, în care s-au stabilit măsurile care urmează să fie luate de Comitetul Județan pentru Situații de Urgență, respectiv articolul 3, permiterea intrării și ieșirii persoanelor care nu locuiesc în zona carantinată, dar care desfășoară activități economice sau din domeniile menționate în Ordonanța Militară Nr. 6.

„Cred că că e foarte important ca locuitorii municipiului Suceava, dar și a comunelor limitrofe aflate în carantină că e permisă aprovizionarea, transportul de marfă, indiferent de natura acesteia, a materiei prime”, a spus prefectul.

Întrebat de ce nu s-au luat măsuri de protecție mai rapid, Alexandru Moldovan a declarat că a fost o situație în dinamică, un vârf în ultimele zile, iar deciziile Comitetul Național pentru Situații de Urgență se au fost comunicate în teritoriu. Oficialul a precizat că se află izolat la birou de opt zile.

„Facem tot ce e posibil, toate instituțiile competente, să depășim împreună această situație groaznică cu care ne confruntăm, unică la nivel național. Aveam informațiile de la Poliția de Frontieră privind numărul mare de persoane care s-au întors din Uniunea Europeană, din zonele roșii și galbene, am făcut eforturi, cu ajutorul MAI ca să respecte izolarea la domiciliu, însă aceste măsuri de carantinare se pot lua numai de la nivel central”, a conchis prefectul de Suceava.

În ceea ce privește dotările, potrivit prefectului, în județ vin zilnic, de la nivel central, materiale și echipamente sanitare și se încearcă prin intermediul spitalelor și autorităților locale să se achiziționeze medicamente și materiale de prevenție pentru cadrele medicale și pacienți.

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunţat, luni seara, emiterea Ordonanţei Militare nr. 6 prin care s-a decis carantinarea municipiului Suceava şi a unei zone limitrofe, formate din opt comune, dar şi stabilirea unei zone de protecţie asupra unor unităţi administrativ-teritoriale din judeţul Suceava.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță de 4 ani a murit după ce ar fi mâncat macrou congelat. Bunica...
Din ce sunt făcuți mititeii de la „Gusturi românești” din Mega Image. Ce conțin, de...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Meteorologii Accuweather anunță o lună mai istorică, în România. Vreme extremă în București
Dieta biochimică a lui Ion Iliescu | Ce mănâncă, de fapt, fostul președinte la 94...
Un bistriţean şi-a pus în pericol vecinii, după ce a instalat singur panourile fotovoltaice pe...
Florin Piersic, în stare gravă! Breaking news!
Ce a făcut CRBL imediat după divorțul de Elena: „E bine ca bărbat singur”. Artistul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Cum poți stinge martorul pentru sonda Lambda? Ce alte probleme indică „check engine”?
Situaţie critică. Europa devine dependentă de Rusia într-un domeniu vital. Şi România a fost afectată
URMĂRI groaznice după un simplu transplant de organ! 89% dintre oameni...
Iohannis a RENUNŢAT! Iese la pensie. A depus deja cererea oficială
Ce a putut găsească o mamă în camera fiicei care spunea că aude „monștri”. Trăiau...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"Zici că era la sala de fitness". Iulia Vântur, concert live! Blondina a fost criticată...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
„Apocalipsa plantelor”: bacteriile decimează culturile și provoacă pagube de milioane de euro