ORDONANȚELE MILITARE nr.5 și 6: VEZI DOCUMENTELE / Am intrat oficial în Scenariul 4 / Suceava, în carantină: un sfert dintre toți infectații din România sunt aici! Declarații la MAI (VIDEO)

ORDONANȚELE MILITARE nr.5 și 6: VEZI DOCUMENTELE / Am intrat oficial în Scenariul 4 / Suceava, în carantină: un sfert dintre toți infectații din România sunt aici! Declarații la MAI (VIDEO)
Declarații de presă Marcel Vela (FOTO: Gov.ro)
Publicat: 30/03/2020, 22:57
Actualizat: 31/03/2020, 12:20

Numărul mare de decese anunțat dintr-odată de Spitalul Județean din Suceava mobilizează autoritățile de la București. Ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela și secretarii de stat Bogdan Despescu și Raed Arafat, au susținut, luni seara, o declarație de presă, la sediul Ministerului Afacerilor Interne, începând cu ora 23:00.

GÂNDUL.RO a transmis în regim LIVE VIDEO declarațiile oficialilor MAI. Ministrul Marcel Vela a semnat două noi Ordonanțe Militare, cu numărul 5 și 6. Prima dintre ele conține alte măsuri pentru combaterea răspândirii COVID-19 pe teritoriul României, iar a doua se referă la carantinarea municipiului Suceava și a localităților limitrofe.

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunţat, luni seara, emiterea Ordonanţei Militare nr. 6 prin care s-a decis carantinarea municipiului Suceava şi a unei zone limitrofe, formate din opt comune, dar şi stabilirea unei zone de protecţie asupra unor unităţi administrativ-teritoriale din judeţul Suceava.

Din totalul de 2.109 cazuri de infectare cu COVID-19 din România, 593 sunt din Suceava. 

Ministrul de Interne Marcel Vela și secretarii de stat Bogdan Despescu și Raed Arafat, declarații de ulltimă oră la sediul MAI

Publicată de Gandul pe Luni, 30 martie 2020

Secretarul de stat Bogdan Despescu a prezentat textul Ordonanței Militare nr.5, care conține prevederi privind extinderea interdicțiilor de zbor către Spania și Italia cu alte 14 zile, precum și decizii suplimentare cu privire la persoanele în carantina care evadează din carantină.

Ordonanța Militară Nr. 5 din 30 Martie 2020 by Gandul.info on Scribd

Secretarul de stat Raed Arafat a precizat că sunt 2.109 cazuri confirmate în țară și 65 de decese cauzate de COVID-19. Peste 593 de cazuri confirmate sunt în județul Suceava.

VEZI AICI Ce înseamnă trecerea la scenariul 4

Ministrul de Interne Marcel Vela a prezentat textul Ordonanţei Militare nr. 6 prin care s-a decis carantinarea municipiului Suceava şi a unei zone limitrofe, formate din opt comune.

„Dragi români, într-adevăr, este o situație complexă și importantă care trebuie analizată la nivelul întregii țări, dar și punctual, pe județele care înregistrează cazuri și probleme dificile. Evoluția cazurilor din județul Suceava, densitatea îmbolnăvirilor, riscul răspândirii infecțiilor, analiza făcută cu specialiștii în boli infecțioase, cu toți cei care ne desfășurăm activitatea zi și noapte în cadrul Comitetului Național pentru Situații de urgență, împreună cu toți factorii implicați, inclusiv alte instituții medicale care pun umărul la rezolvarea unor probleme foarte importante, toate acestea au făcut ca în această seară să luăm o decizie extrem de importantă. În acest sens am emis Ordonanța Militară nr. 6 din 30 martie 2020″, a declarat Marcel Vela, după care a prezentat condițiile de carantinare a municipiului Suceava, primul oraș izolat din România în criza pandemică.

Ordonanța Militară Nr.6 din 30 Martie 2020 by Gandul.info on Scribd

Luni seara, alte 13 persoane decedate au fost confirmate cu noul coronavirus, toate la Spitalul din Suceava, informează luni seara Grupul de Comunicare Strategică.

Astfel, numărul celor care au decedat din această cauză a ajuns la 65. „Au fost raportate încă 13 decese ale unor persoane confirmate cu noul coronavirus”, afirmă sursa citată.

Toate cele 13 persoane, cu vârsta cuprinsă între 40 şi 80 de ani, au fost internate în Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, în mai multe secţii: nefrologie, boli interne, chirurgie plastică, gastroenterologie.

GCS precizează că decesele au fost înregistrate în perioada 22 – 29 martie.

Data confirmării rezultatelor pozitive către INSP este 30 martie.

„În perioada 22 – 29 martie, la Suceava au fost înregistrare 22 de decese, din care 9 au fost raportate şi au fost comunicate public. Spitalul din Suceava a fost închis în data de 25 martie timp de 48 de ore, iar decesele au fost în rândul pacienţilor acestui spital. La acest moment nu avem informaţii detaliate referitoare la momentul în care au fost prelevate probele pentru persoanele decedate, respectiv dacă acestea au fost prelevate înainte sau după deces. La acest moment este în desfăşurare refacerea anchetelor epidemiologice de către noua conducere a DSP Suceava”, a informat GCS.

Autorităţile pregătesc și o nouă ordonanţă militară care ar putea interzice cadrelor medicale să demisioneze în perioada stării de urgenţă. Anunţul a fost făcut de la secretarul de stat Horaţiu Moldovan.

Ministrul de Interne Marcel Vela și secretarii de stat Bogdan Despescu și Raed Arafat, declarații de ulltimă oră la sediul MAI

Publicată de Gandul pe Luni, 30 martie 2020

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
INTERDICȚIE clară pentru românii cu casă la curte. Statul nu-ți dă voie să treci de...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Ziua în care sute de mii de oameni au ieşit în stradă pentru Regele Mihai