ABUZURI. Acuzații grave pe numele unui șef din Poliție, în plină criză de coronavirus! Sindicatele au anunțat conducerea Ministerului de Interne

ABUZURI. Acuzații grave pe numele unui șef din Poliție, în plină criză de coronavirus! Sindicatele au anunțat conducerea Ministerului de Interne
Ludovic Orban: Astăzi s-a emis ordinul de începere a lucrărilor pe tronsonul 2 de la autostrada de Centură a Bucureștiului / Sursă FOTO: Mediafax Foto - Caracter ilustrativ
Publicat: 07/04/2020, 12:28

Șeful Inspectoratului Județean de Poliție Sălaj este cercetat de superiori după ce ar fi folosit mașina de serviciu ca și cum ar fi fost proprietatea lui. Mai mult, acesta este acuzat că și-ar fi pus subalternii să dirijeze circulația, pe drumul său spre casă, în așa fel încât șoseaua să fie liberă și să nu fie nevoit să aștepte în trafic.

Potrivit sindicaliștilor din Poliție, comisarul șef Marius Mihăilă, a fost împuternicit în funcția de șef al IPJ Sălaj, la începutul anului. Conform Europol, în scurt timp, acesta ar fi început să-și folosească autospeciala de serviciu, Dacia Duster, ca pe mașina personală.
În acest sens, sindicaliștii spun că șeful IPJ Sălaj, care ar locui împreună cu mama lui în localitatea Șimleul Silvaniei, folosește, acest autoturism ca să facă naveta, în condițiile în care distanța dintre municipiul Zalău, unde este sediul Inspectoratului Județean de Poliție și localitatea aminitită, este de aproximativ 60 de kilometri.

Astfel, conform Europol, de la 12.940 km câți avea înregistrați la bord automobilul de serviciu al inspectotului șef, a ajuns să înregistreze, la trei luni de la împurenicirea acestuia, numai puțin de 18.000 kilometri. Diferența de 6.000 de kilometri demonstrează, spune sursa citată, că Marius Mihăilă parcurge, zilnic, mai mulți kilometri decât o patrulă de poliție într-un schimb de opt ore, în condițiile în care „municipiul Zalău are aproximativ opt kilometri dintr-un capăt în altul, asta în condițiile în care Mihăilă efectua între 70 – 100 de kilometri zilnic”, se arată pe pagina electronică a organizației sindicale Europol.

Mai mult, sursa citată a menționat și faptul că, în urmă cu două luni, acesta le-ar ordonat șefilor de Post de pe traseu să fie în fiecare dimineață pe drum pentru a-i elibera calea.

Drept urmare, s-ar fi inclus punct fix în dispozitivul de patrulare, în fiecare dimineață, între 07:00 – 08:00, pe traseul dintre Șimleul Silvaniei și Zalău!

Cosmin Andreica, președintele Europol, a declarat, pentru Gândul.ro, că se așteptă ca inspectorul șef să achite contravaloarea combustibilului. „Este vorba despre aproximativ 2.500 de lei. În același timp, așteptam și concluziile anchetei pe care o isntrumentează reprezentanții Corpului de Control Intern al Ministerului Afacerilor Interne, deschise pe baza probelor propuse de noi”, a spus Andreica.

Comisarul șef Marius Mihăilă nu este singurul polițist cu funcție de conducere care face obiectul unei anchete interne care privește folosirea abuzivă a mașinii de serviciu.

Este și cazul comisarului șef Gabriel Paraschiv, șeful Serviciului de Poliție Canină din cadrul Poliției Capitalei, denunțat, la rândul său, de subalteri, la sfârșitul anului trecut, că folosește mașina de serviciu ca să meargă acasă, deși oamenii săi nu aveau suficiente autospeciale pentru a-și duce, la bun sfârșit, misiunile uzuale, de serviciu.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Bucurie mare în showbiz ❤️ ❤️ Fosta asistentă de la Acces Direct este însărcinată pentru...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
BOMBĂ la Survivor! Cum a TRIŞAT Iancu Sterp cu ajutorul fratelui său! Descalificat înainte de...
Cum a rămas, de fapt, Gina Pistol însărcinată. Nu mai avea nicio speranță: „Smiley mi-a...
Românul care a cumpărat un avion de pasageri şi-l transformă în restaurant. Momentul în care...
Tragedie în România! A MURIT
Irinuca Columbeanu se întoarce în România! Ce spune Irinel Columbeanu despre vizita fiicei sale: „Nu...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
Se stabilește chiar mâine, 30 aprilie. Decizia care este obligatorie în România
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Astronomii au descoperit cum s-a format „inima” de pe Pluto