SOLUȚIE. Ce se va întâmpla cu elevii care au temperatură peste 37,3 în ziua examenului de Bacalaureat sau Evaluare Națională / Anunțul ministrului Educației, Monica Anisie

SOLUȚIE. Ce se va întâmpla cu elevii care au temperatură peste 37,3 în ziua examenului de Bacalaureat sau Evaluare Națională / Anunțul ministrului Educației, Monica Anisie
Monica Anisie: Declarația pe propria răspundere e necesară pentru că și părintele trebuie să își asume, alături de școală, și de autoritățile locale, revenirea elevilor la cursuri
Publicat: 28/05/2020, 00:03
Actualizat: 28/05/2020, 03:03

Ministrul Educației, Monica Anisie, a propus miercuri seara, la Digi 24, o soluție pentru elevii care au temperatură peste 37,3 grade în ziua examenului de Evaluare Națională sau Bacalaureat. O procedură specială va fi făcută și pentru elevii aflați în carantină sau izolare, dar și pentru cei testați pozitiv pentru COVID-19, însă aceasta nu a fost încă finalizată.

„Există prevederi în cadrul metodologiei de organizare și desfășurare a examenelor naționale, de Bacalaureat sau Evaluare Națională. Acolo sunt prevederi clare cu privire la elevii care se află în izolare sau cei care sunt confirmați pozitiv cu noul coronavirus, dar și cei care au afecțiuni cronice sau cei care prezintă un anumit risc de infecție sau de a dezvolta complicații. Vor susține probele conform unei proceduri speciale pe care Ministerul Educației o realizează în această perioadă, alături de reprezentanții Ministerului Sănătății”, a declarat ministrul Educației, la Digi 24.

Aceasta a vorbit și despre situația în care un elev are, în ziua examenului, temperatura mai mare de 37,3, mai ales că unii părinți au semnalat această posibilitate.

„Eu sunt ministrul Educației și întrebările referitoare la aspectele medicale cred că e necesar a fi puse experților în medicină. Eu tot ceea ce am elaborat în colaborare cu Ministerul Sănătății referitor la aceste aspecte medicale, repet, le-am realizat în colaborare cu Ministerul Sănătății. Ei știu cel mai bine. Mâine am o întâlnire cu directorul general de la Centrul de Evaluare și Promovare a Stării de Sănătate, am solicitat INSP o întâlnire tocmai pentru că am și eu aceste întrebări și vreau să le pun acestor experți, pentru că trebuie să dăm răspunsuri părinților”, a sus Anisie.

„Dacă reprezentanții Ministerului Sănătății spun că, dacă se depășește temperatura de 37,3, este bine să nu intre în școală elevul sau un cadrul didacic, cred că trebuie să respectăm aceste reguli. Am primit recomandări cu privire la măsurile necesare redeschiderii creșelor, after-school-urilor, căminelor și aici e prevăzut clar că acele persoane care au temperatura înregistrată de 37,3, se recomandă reluarea măsurării temperaturii după o perioadă de 2-5 minute”, a spus Anisie.

„Ne-am gândit că s-ar putea să existe o sală de clasă pentru acei elevi care doresc să intre la examen și să fie izolați de toți ceilalți, să susțină probele, sau pot da proba mai târziu, cu subiectul de rezervă, cum de altfel s-a mai întâmplat și în anii trecuți”, a mai spus ministrul.

Mai puțin de un sfert din elevii din Capitală spun că vor merge la școală ca să se pregătească pentru examenele naționale

Cu mai puțin de două săptămâni înainte de începerea perioadei stabilite de responsabili pentru pregătirea elevilor din anii terminali în vederea exemenelor naționale, proporția celor care au anunțat că vor merge la școală este de sub un sfert din total.

Aproximativ 23% dintre elevii aflați în an terminal, înscriși în școlile din Capitală, au anunțat că vor veni la școală pentru a se pregăti pentru Bacalaureat, respectiv pentru Evaluarea Națională, a anunțat inspectorul școlar adjunct în cadrul ISMB, Maria Manea.

Prima școală din Capitală, pregătită pentru examenele naționale, în condiții de pandemie se află în Sectorul 4

Școala Gimnazială Nr 194 din sectorul 4 este prima unitate de învățământ din București pregătită pentru susținerea examenelor naționale din acest an în condiții de maximă siguranță sanitară în contextul pandemiei de COVID-19.

Primăria Sectorului 4 a luat mai multe măsuri pentru protecția elevilor și a cadrelor didactice, cum ar fi circuite precis delimitate pentru fluxurile elevilor, săli de clasă reconfigurate și dotate corespunzător.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția...
Miliardarul Umar Kamani, nuntă de 25 de milioane de dolari pe Coasta de Azur. Mariah...
FOTO. Manechinul a simțit că trebuie să atragă atenția între burlacii milionari de la Miami...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50...
Care este melodia cea mai periculoasă pentru șoferi, dacă o ascultă la volan. E una...
Minune de Paște! S-a vindecat de CANCER, după ce a trecut prin momente grele
"Suntem o comună binecuvântată de Dumnezeu!" Fructul cu care localnicii au dat lovitura. Cu cât...
Se spală rufe azi și în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Cine este românul care și-a pierdut viața în noaptea de Înviere, în Italia. Mașina tânărului...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacă un șofer face o depășire neregulamentară, ești obligat să-l lași să intre în fața...
Omagiu adus lui Bernard Hill de membrii distribuţiei "Stăpânul Inelelor"
Substanță RADIOACTIVĂ, găsită în urina fumătorilor de țigări electronice!
AJUTOR OBLIGATORIU în România. Este vestea pe care o așteptau aproape un milion de români
O bancnotă de colecție îți aduce o avere. Mulți români o mai au prin casă
Zodiile care vor pierde o persoană dragă până la finalul primăverii. Ce anunță astrele pentru...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Maria Cârneci, destăinuiri emoționante despre pierderea soțului ei. Artista încă nu și-a găsit liniștea fără...
Cât de bogată este, de fapt, Maria Cârneci: "Nu am mașină"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Kim Jong Un a primit „cadou” de ziua sa jurăminte de loialitate de la nord-coreeni