PRECIZĂRI. Ministrul Educației a explicat cum vor decurge sesiunile speciale de la Evaluarea Națională și Bacalaureat 2020

PRECIZĂRI. Ministrul Educației a explicat cum vor decurge sesiunile speciale de la Evaluarea Națională și Bacalaureat 2020
Ministrul Educaţiei anunță o ordonanţă de urgenţă pentru reglementarea învăţământului online (FOTO: ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO)
Publicat: 08/06/2020, 00:01
Actualizat: 08/06/2020, 00:06

Sesiunile speciale de la Evaluarea Națională și Bacalaureat organizate pentru elevii care, din motive de sănătate, nu vor putea participa la prima sesiune vor recunoaște eventualele probe pe care aceștia au apucat să le dea inițial, astfel că elevii nu vor trebui să repete aceste examene, a declarat duminică seara, la Digi 24, ministrul Educației, Monica Anisie.

„Reiau examenele de unde au rămas. Nu putem să supunem copiii la o altă probă, dacă deja au realizat-o”, a precizat ministrul educației. Este foarte important să ştie elevul şi părintele că nu va mai relua dacă deja a susţinut prima probă de limba şi literatura română (…) pe 15 iunie la Evaluarea Naţională şi la proba de matematică să spunem că are 37,3 şi este recomandat să meargă la medicul de familie pentru a vedea care este problema medicală, în momentul în care participă la etapa specială nu mai este nevoie să dea şi proba de limba română. Este o veste nouă. Este prevăzut în ordinul pe care l-am aprobat. Reiau din punctul în care au rămas”, a explicat Monica Anisie, la Digi 24.

Elevii care își dau examenele în etapa specială nu vor fi prejudiciați în niciun fel și vor avea șanse egale cu ceilalți atât la admiterea în liceu, cât și la facultate, a asigurat ministrul Educației.

De exemplu, pentru cei care susțin Evaluarea Națională, probele sesiunii speciale se încheie la 4 iulie, iar prima etapă a admiterii la liceu începe la 10 iulie.

De asemenea, în centrele speciale care sunt pentru înscrierea elevilor de etnie romă sau pentru cei care vor să se înscrie la liceu în alt județ decât cel în care au absolvit, aceste înscrieri se vor face online, și nu în ședință publică.

Ce se va întâmpla cu elevii care au temperatură peste 37,3 în ziua examenului de Bacalaureat sau Evaluare Națională 2020

Ministrul Educației, Monica Anisie, a propus o soluție pentru elevii care au temperatură peste 37,3 grade în ziua examenului de Evaluare Națională sau Bacalaureat.

O procedură specială va fi făcută și pentru elevii aflați în carantină sau izolare, dar și pentru cei testați pozitiv pentru COVID-19, însă aceasta nu a fost încă finalizată.

„Există prevederi în cadrul metodologiei de organizare și desfășurare a examenelor naționale, de Bacalaureat sau Evaluare Națională. Acolo sunt prevederi clare cu privire la elevii care se află în izolare sau cei care sunt confirmați pozitiv cu noul coronavirus, dar și cei care au afecțiuni cronice sau cei care prezintă un anumit risc de infecție sau de a dezvolta complicații. Vor susține probele conform unei proceduri speciale pe care Ministerul Educației o realizează în această perioadă, alături de reprezentanții Ministerului Sănătății”, a declarat ministrul Educației, în altă seară, tot la Digi 24.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Bucurie mare în showbiz ❤️ ❤️ Fosta asistentă de la Acces Direct este însărcinată pentru...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
BOMBĂ la Survivor! Cum a TRIŞAT Iancu Sterp cu ajutorul fratelui său! Descalificat înainte de...
Cum a rămas, de fapt, Gina Pistol însărcinată. Nu mai avea nicio speranță: „Smiley mi-a...
Românul care a cumpărat un avion de pasageri şi-l transformă în restaurant. Momentul în care...
Tragedie în România! A MURIT
Irinuca Columbeanu se întoarce în România! Ce spune Irinel Columbeanu despre vizita fiicei sale: „Nu...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
S-a decis plata a 718 LEI de persoană în România. Banii intră automat pe carduri...
Europa, tot mai săracă față de SUA
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Astronomii au descoperit cum s-a format „inima” de pe Pluto