Familiile decedatilor de coronavirus din Italia caută răspunsuri si dreptate la organismele europene. Premierul italian Giuseppe Conte, vizat de procurori

Familiile decedatilor de coronavirus din Italia caută răspunsuri si dreptate la organismele europene. Premierul italian Giuseppe Conte, vizat de procurori
FOTO: https://bergamo.corriere.it/
Publicat: 13/07/2020, 11:46
Actualizat: 13/07/2020, 11:49

Rudele victimelor coronavirusului din Italia au solicitat diferitelor autorități europene să supravegheze investigațiile penale din țară pentru presupuse neglijențe în tratarea pandemiei.

Grupul „Noi Denunceremo” („Vom denunța”) a trimis luni o scrisoare președintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și președintelui Curții Europene a Drepturilor Omului, Robert Ragnar Spano, solicitând efectuarea unei anchete, transmite Washington Post.

„În calitate de rude ale victimelor, solicităm ca investigațiile în curs de desfășurare a pandemiei coronavirusului din Italia să fie supravegheate”, a spus grupul în scrisoarea, în care au solicitat instituțiilor să păstreze „cu ochii atenți” cu privire la posibila încălcare. de articole din Carta Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene.

Experții consideră că numărul real de decese prin coronavirus este mult mai mare, în Italia și în alte părți, din cauza limitărilor de testare.

Mulți membri ai grupului afirmă că eșecul liderilor politici regionali și naționali de a sigila zonele afectate de virus din Bergamo și Brescia a permis ca contagiunea să se răspândească în toată Lombardia și să copleșească sistemul său de sănătate, ducând în cele din urmă la primul blocaj la nivel național al Occidentului. .

Premierul italian Giuseppe Conte, vizat de procurorii din Bergamo

Procurorii de la Bergamo l-au pus deja în discuție pe premierul italian Giuseppe Conte, pe miniștrii sănătății și internelor, precum și pe membrii liderilor regionali și ai industriei din Lombardia. De asemenea, au intervievat fondatorii și membrii timpurii ai grupului We Will Denounce ale căror postări au ajutat la declanșarea investigației. Nu s-au depus acuzații.

Însă simultan, avocații grupului We Will Denounce trimit o scrisoare prin care solicită Comisiei Europene și Curții Europene a Drepturilor Omului să supravegheze ancheta italiană, susținând că sunt implicate crime împotriva umanității și că dreptul cetățenilor italieni la viață și demnitate a fost încălcat.

Procurorul Consuelo Locati, al cărui tată a murit în timpul focarului, a menționat două decrete regionale care se spune că au contribuit la deces: un decret din 8 martie care permite recuperarea pacienților COVID-19 pentru a fi adăpostiți în casele de îngrijiri medicale și un decret din 23 martie, care a instruit în esență medicii generalii din Lombardia. pentru a trata persoanele suspectate de virus prin telefon, nu în persoană.

Tratarea prin telefon încalcă dreptul constituțional al pacienților, potrivit procurorului Consuelo Locati

Locati a spus că directiva de a trata prin telefon, a încălcat dreptul constituțional al pacienților la îngrijiri medicale. Multe rude ale victimelor virusului spun că în perioada maximă a focarului, medicii de familie au fost ei înșiși bolnavi sau au refuzat să efectueze vizite în persoană. Locati spune că au fost împiedicați în esență să facă acest lucru de către guvernul regional, care se străduia să mențină medicii în siguranță și să ofere echipamente de protecție adecvate lucrătorilor din domeniul sănătății.

„Noi Denunceremo” are sediul la Bergamo, provincia cea mai afectată de virus, dar colectează dovezi de neglijență și incompetență din toată Italia „, a spus grupul. Luna trecută, grupul a depus 50 de plângeri individuale la parchetul din Bergamo și plănuia să depună alte 100 luni.

Italia a confirmat, duminică, peste 200 de noi infecții în țară, o creștere față de sâmbătă și o revenire la tendința săptămânală, la care se adaugă o altă revenire: cea a decedatului, cu nouă în ultimele ore. Numărul total de cazuri din țară a crescut astfel la 243.061, în timp ce defunctele sunt numerotate cu 34.954.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Xi Jinping vizitează Franţa, Ungaria şi Serbia pe fondul disputei privind tarifele comerciale din UE
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Mașinile trebuie să îl aibă la bord. Devine obligatoriu din 1 iulie. UE a dat...
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Urangutan văzut în premieră cum a folosit plante medicinale pentru a se trata