Posibil focar de Covid-19 la Primăria Alba Iulia, după ce o angajată a fost confirmată pozitiv. Aproape 250 de colegi ai femeii au fost testați

Posibil focar de Covid-19 la Primăria Alba Iulia, după ce o angajată a fost confirmată pozitiv. Aproape 250 de colegi ai femeii au fost testați
Posibil focar de Covid-19 la Primăria Alba Iulia. Aproape 250 de angajați au fost testați pentru coronavirus
Publicat: 21/07/2020, 16:31
Actualizat: 21/07/2020, 16:34

Aproape 250 de angajați ai Primăriei Alba Iulia au fost testați pentru Covid-19, zilele acestea, după ce o angajată a fost confirmată pozitiv. Activitatea fizică a instituției cu publicul a fost închisă și va rămâne suspendată și miercuri, dar serviciile și direcțiile instituției pot fi contactate telefonic și prin e-mail. Activitatea se va relua în condiții normale începând de joi, 23 iulie.

Primăria Alba Iulia nu a avut, marți, program de lucru cu publicul, iar în sediul central al instituției au avut loc lucrări de dezinfecție și testarea personalului pentru infecția COVID-19.

Au fost recoltate probe de la 245 de angajați ai instituției din sediul central, dar și din serviciile și direcțiile din celelalte sedii, iar rezultatele vor fi comunicate de către Laboratorul DSP Alba cel târziu în cursul zilei de miercuri, 22 iulie.

Testarea a fost efectuată cu precădere la personalul care a avut prezență recentă în sediul central și ar fi putut intra în contact cu angajata pozitivă COVID-19, o asistentă medicală care se ocupa cu triajul personalului și măsurarea temperaturii la intrarea în instituție.

„Din aceste considerente, Primăria Alba Iulia nu va avea program de lucru cu publicul nici în cursul zilei de miercuri. Ne referim strict la prezența fizică a cetățenilor în sediul central al instituției”, au spus reprezentanții primăriei, prin intermediul unui comunicat de presă.

100 de angajați ai unei brutării din Alba Iulia au fost testați de coronavirus, la sfârșitul lunii aprilie, după ce 5 colegi au fost confirmați pozitiv

Cinci angajaţi și administratorul unei brutării din Alba Iulia au confirmați pozitiv cu noul coronavirus, la sfârșitul lunii aprilie, potrivit anchetei epidemiologice făcute de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Alba, astfel că brutăria și toate punctele de lucru au fost închise. Ulterior, au fost  testați 100 de angajați.

DSP Alba susține că a aflat, pe 30 aprilie, despre posibila contaminare cu noul COVID-19 a administratorului unei societăți de panificație din Alba Iulia, acesta fiind internat în județul Cluj.

Reprezentanții DSP s-au autosesizat și au început o anchetă epidemiologică, iar cu o zi înainte au depistat 5 angajați contaminați, aceștia muncind în birouri.

Noul coronavirus a ajuns și la Primăria din Cluj-Napoca: „Angajații primăriei sunt speriați, pe bună dreptate”

A fost alertă la Primăria din Cluj-Napoca, după ce o angajată a fost depistată pozitiv cu noul coronavirus, la începutul acestei luni. Femeia este asimptomatică și a cerut internarea. Anunțul a fost făcut de deputatul Emanuel Ungureanu.

„Azi dimineață (marți, 14 iulie-n.r.) am primit informații că un angajat din Direcția Tehnică a Primăriei Cluj-Napoca a fost depistat pozitiv la testul pentru depistarea noului coronavirus. Transmit public DSP Cluj îndemnul să facă URGENT ancheta epidemiologică în primăria Cluj-Napoca și să depisteze imediat alte cazuri de infectare pentru a nu risca viața funcționarilor din primărie și nici a cetățenilor care intră în contact cu aceștia. Nu este loc de MUȘAMALIZARE! Rog Prefectura Cluj să se mobilizeze și executivul primăriei să ia măsuri imediate de dezinfecție a birourilor de la parterul clădirii de pe strada Moților din Cluj-Napoca, dar și în alte spații administrative ale primăriei! Angajații primăriei sunt speriați, pe bună dreptate, pentru că nimeni din conducerea primăriei nu are o reacție constructivă după acest caz de coronavirus confirmat!”, a scris pe Facebook, atunci, deputatul USR Emanuel Ungureanu.

FOTO: apulum.ro

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu...
Acest bărbat a fost dat dispărut în 1998, la vârsta de 19 ani. Ireal unde...
Prima reacție milionarului Dorin Mateiu, bărbatul de 57 de ani care s-ar iubi cu Simona...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un băiat de 14 ani a murit după ce a răspuns la o provocare și...
De ce a fost eliminată Ștefania Ștefan. Acuzații dure la adresa Pro TV după ultimul...
Cel mai iubit CUPLU și-a spus ADIO! Apropiații lor sunt șocați: „Nu ar fi putut...
"Cam un 4.000 de lei ca să trăieşti decent". Ofertele angajatorilor pentru tineri, la târgurile...
EL l-a ucis pe bărbatul din Crângași! Dezvăluiri de ultimă oră despre crima care a...
„Dacă m-ar înșela..” Anamaria Prodan a răspuns la întrebarea care stă pe buzele tuturor! Cum...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Pe ce șosele îți trebuie rovinietă? Este obligatorie pe DN-urile ce trec prin localitate?
Noua axă a răului? Vladimir Putin şi Xi Jinping şi-au promis să coopereze împotriva SUA...
Tehnologia ULUITOARE care a generat CĂLDURĂ de peste 1.000 grade Celsius
Telefoanele, INTERZISE prin lege. Propunerea drastică pentru milioane de oameni din România
Scandalul care îi costă scump pe șoferi. Scapă ocazia de-a plăti mai puțin în service
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine...
Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news
Virginia, întrebare neașteptată pentru Patrick: „Patrick, îți pare rău că m-ai chemat la camera roșie?”
"Vă rog, ajutați-ne. Ajutor!". Iulia Vântur, mesaj disperat. Ce s-a întâmplat și cum dorește să...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
O nouă eră de parteneriat între China și Rusia. Anunțul făcut de Xi Jinping și...
×