Posibil focar de Covid-19 la Primăria Alba Iulia, după ce o angajată a fost confirmată pozitiv. Aproape 250 de colegi ai femeii au fost testați

Redactor:
Dragos Tanase
Posibil focar de Covid-19 la Primăria Alba Iulia, după ce o angajată a fost confirmată pozitiv. Aproape 250 de colegi ai femeii au fost testați
Posibil focar de Covid-19 la Primăria Alba Iulia. Aproape 250 de angajați au fost testați pentru coronavirus

Aproape 250 de angajați ai Primăriei Alba Iulia au fost testați pentru Covid-19, zilele acestea, după ce o angajată a fost confirmată pozitiv. Activitatea fizică a instituției cu publicul a fost închisă și va rămâne suspendată și miercuri, dar serviciile și direcțiile instituției pot fi contactate telefonic și prin e-mail. Activitatea se va relua în condiții normale începând de joi, 23 iulie.

Primăria Alba Iulia nu a avut, marți, program de lucru cu publicul, iar în sediul central al instituției au avut loc lucrări de dezinfecție și testarea personalului pentru infecția COVID-19.

Au fost recoltate probe de la 245 de angajați ai instituției din sediul central, dar și din serviciile și direcțiile din celelalte sedii, iar rezultatele vor fi comunicate de către Laboratorul DSP Alba cel târziu în cursul zilei de miercuri, 22 iulie.

Testarea a fost efectuată cu precădere la personalul care a avut prezență recentă în sediul central și ar fi putut intra în contact cu angajata pozitivă COVID-19, o asistentă medicală care se ocupa cu triajul personalului și măsurarea temperaturii la intrarea în instituție.

„Din aceste considerente, Primăria Alba Iulia nu va avea program de lucru cu publicul nici în cursul zilei de miercuri. Ne referim strict la prezența fizică a cetățenilor în sediul central al instituției”, au spus reprezentanții primăriei, prin intermediul unui comunicat de presă.

100 de angajați ai unei brutării din Alba Iulia au fost testați de coronavirus, la sfârșitul lunii aprilie, după ce 5 colegi au fost confirmați pozitiv

Cinci angajaţi și administratorul unei brutării din Alba Iulia au confirmați pozitiv cu noul coronavirus, la sfârșitul lunii aprilie, potrivit anchetei epidemiologice făcute de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Alba, astfel că brutăria și toate punctele de lucru au fost închise. Ulterior, au fost  testați 100 de angajați.

DSP Alba susține că a aflat, pe 30 aprilie, despre posibila contaminare cu noul COVID-19 a administratorului unei societăți de panificație din Alba Iulia, acesta fiind internat în județul Cluj.

Reprezentanții DSP s-au autosesizat și au început o anchetă epidemiologică, iar cu o zi înainte au depistat 5 angajați contaminați, aceștia muncind în birouri.

Noul coronavirus a ajuns și la Primăria din Cluj-Napoca: „Angajații primăriei sunt speriați, pe bună dreptate”

A fost alertă la Primăria din Cluj-Napoca, după ce o angajată a fost depistată pozitiv cu noul coronavirus, la începutul acestei luni. Femeia este asimptomatică și a cerut internarea. Anunțul a fost făcut de deputatul Emanuel Ungureanu.

„Azi dimineață (marți, 14 iulie-n.r.) am primit informații că un angajat din Direcția Tehnică a Primăriei Cluj-Napoca a fost depistat pozitiv la testul pentru depistarea noului coronavirus. Transmit public DSP Cluj îndemnul să facă URGENT ancheta epidemiologică în primăria Cluj-Napoca și să depisteze imediat alte cazuri de infectare pentru a nu risca viața funcționarilor din primărie și nici a cetățenilor care intră în contact cu aceștia. Nu este loc de MUȘAMALIZARE! Rog Prefectura Cluj să se mobilizeze și executivul primăriei să ia măsuri imediate de dezinfecție a birourilor de la parterul clădirii de pe strada Moților din Cluj-Napoca, dar și în alte spații administrative ale primăriei! Angajații primăriei sunt speriați, pe bună dreptate, pentru că nimeni din conducerea primăriei nu are o reacție constructivă după acest caz de coronavirus confirmat!”, a scris pe Facebook, atunci, deputatul USR Emanuel Ungureanu.

FOTO: apulum.ro

Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 a anunţat că urmează un nou...
Școala on-line în România! Cum și-a umilit profesoara un elev: 'Nu am net' Continuarea întrece...
FOTO. Alexandra Stan, cele mai fierbinți ipostaze în care a apărut vreodată Cântăreața a lăsat...
Brigitte Pastramă, în lacrimi la tv! A explicat de ce a divorțat, de fapt, de...
Ceaușescu, întâlnire secretă cu Arsenie Boca. Ce i-a zis părintele l-a bântuit pe dictator până...
Ora de iarnă 2020: România dă ceasul înapoi în „cea mai lungă noapte din an”,...
Țara care te bagă la închisoare dacă nu porți mască în spațiile publice
Școala on-line în România! Cum și-a umilit profesoara un elev: 'Nu am net' Continuarea întrece...
Cu ea ar accepta să fie înșelată! Andra ar închide ochii dacă Măruță ar înșela-o...
400.000 de tinere au fost ţinute SCLAVE sexuale într-un singur loc. ''Mă VIOLAU în fiecare...
Obsesia dubioasă a lui Ceaușescu! Ce obliga oamenii de lângă el să-i facă zilnic. Doamne..
BREAKING NEWS: Ce se întâmplă cu circulația pe timp de noapte. Ludovic Orban a făcut...
Dacă vezi omul din imaginea de mai jos, ai un IQ peste medie
10 motive pentru care o femeie căsătorită îşi înşală soţul
O experienţă străină în mijlocul Capitalei: Stilul de viaţă francez, în inima Bucureştiului.
Cine este miliardarul necunoscut din spatele lanţurilor de magazine Lidl şi Kaufland. Se cunosc atât...
Inchide