Anunțul surprinzător al unui expert: Mutația care face coronavirusul mai infecțios ar putea fi un lucru bun! Care este explicația

Anunțul surprinzător al unui expert: Mutația care face coronavirusul mai infecțios ar putea fi un lucru bun! Care este explicația
Anunțul surprinzător al unui expert: Mutația care face coronavirusul mai infecțios ar putea fi un lucru bun! Care este explicația / Sursă FOTO: Shutterstock
Publicat: 19/08/2020, 15:48
Actualizat: 19/08/2020, 15:49

Un expert susține că mutația care face coronavirusul mai infecțios ar putea fi un lucru bun. În mai multe epicentre din lume s-a observat că noul coronavirus a suferit mutații și este mai infecțios, însă este și mai puțin mortal, ceea ce ar putea reprezenta un lucru bun. 

Pe măsură de mutația D614G a apărut în europa, America de Nord și anumite părți din Asia, se pare că și rata mortalității a scăzut, „ceea ce ar putea reprezenta un lucru bun”, potrivit lui Paul Tambyah, consultant senior la Universitatea Națională din Singapore și președinte ales al Societății Internaționale de Boli Infecțioase, potrivit rt.com.

Acesta subliniază faptul că evoluția naturală în cazul virusurilor este să devină mai puțin mortale atunci când se mutează întrucât vor să supraviețuiască mai mult – dacă gazda moare prea repede, virusul nu reușește să supraviețuiască prea mult.

Mutația care face SARS-CoV-2 mai infecțios, un lucru bun?

„Este interesul virusului de a infecta mai mulți oameni, dar nu să-i ucidă, deoarece virusul depinde de gazdă pentru supraviețuire”, explică expertul.

Această mutație a fost descoperită în februarie, ânsă oamenii de știință nu au putut spune la acel moment care dintre mutații este cea care determină virusul să supraviețuiască mai mult.

Din fericire, aceste mutații prezintă un risc redus de a afecta eficacitatea viitoarelor vaccinuri, deci am putea reveni la „o nouă normalitate” mai devreme decât ne așteptam.

„Variantele virusului sunt aproape identice și afectează aceleași zone din sistemul imunitar, astfel că nu ar avea de ce să producă schimbări în dezvoltarea vaccinurilor”, explică și Sebastian Maurer-Stroh, de la Agenția pentru Știință, Tehnologie și Cercetare din Singapore.

Virusul COVID-19 a suferit mutații importante: „Nu afectează vaccinurile în dezvoltare”

La începutul lunii august, prestigioasa revista Cell a publicat un articol care arată că virusul SARS-CoV-2 a suferit o mutație semnificativă. Noua variantă produce o încărcătură virală mai mare la pacienții infectați, lucru care ridică semne de întrebare privind posibila creștere a contagiozitatii și gravității bolii.

„Varianta inițială a virusului denumită Wuhan D-614 a fost înlocuită de varianta G-614. Această mutație se asociază cu o infecțiozitate mărită și cu o încărcătură virală mai mare, ceea ce ar putea sugera o creștere a agresivității virusului. Mutația tulpinii originale Wuhan D-614 a avut loc într-un timp foarte scurt (pentru un virus), mai exact în cursul lunii aprilie, iar cele două tulpini ale virusului coexistă în momentul de față în diverse țări și în diverse proporții, tendința fiind însa clară: de înlocuire a tulpinii inițiale”, scriu cercetătorii de la OncoGen pe Facebook.

În Europa și SUA tulpina nouă, G-614, a înlocuit aproape în totalitate varianta inițială Wuhan D-614.

„În prezent au fost făcute publice 75,000 de genomuri dintre care 112 sunt din România. Analiza mutațiilor secvențelor din România a identificat 25 de mutații de aminoacizi în 19 poziții distincte, aceste mutații arată că în țara noastră circulă varianta G-614, nou-venită, probabil, din Italia sau Spania. Institutul Cantacuzino din București a publicat în data de 7 iulie 2020 un articol în care sunt prezentate alte 18 secvențe de coronavirus care au suferit mutații. Acestea de asemenea, prezentând noua variantă a virusului”, mai arată OncoGen.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Florin Piersic este în pericol și trebuie dus de urgență la Viena! Scandal uriaș generat...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări....
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Dan Negru, imagini spectaculoase din locul Cinei cea de Taină! Joia Mare vine cu o...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Putin a împietrit. Vin soldații americani. Decizia SUA se aplică din 9 Mai
Prințul Harry, un nou gest sfidător. Ce scuză bizară a oferit după
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Guglielmo Marconi, inventatorul telegrafiei fără fir. Părintele radioului modern