Un nou studiu Covid-19 dezvăluie mai multe despre riscurile pentru femeile însărcinate: 1 din 10 femei însărcinate sunt diagnosticate ca suspecte sau confirmate cu  Covid-19

Un nou studiu Covid-19 dezvăluie mai multe despre riscurile pentru femeile însărcinate: 1 din 10 femei însărcinate sunt diagnosticate ca suspecte sau confirmate cu  Covid-19
Un nou studiu Covid-19 dezvăluie mai multe despre riscurile pentru femeile însărcinate: 1 din 10 femei însărcinate sunt diagnosticate ca suspecte sau confirmate cu  Covid-19
Publicat: 02/09/2020, 11:50
Actualizat: 06/04/2021, 14:43

Cercetătorii află mai multe despre ceea ce pot experimenta femeile însărcinate dacă sunt infectate cu coronavirusul.

Femeile însărcinate, mai suscetibile de a fi admise în unitatea de Terapie Intensivă. 1 din 10 femei însărcinate sunt diagnosticate ca suspecte sau confirmate cu  Covid-19

Femeile însărcinate și gravidele recent diagnosticate cu Covid-19 în spital par să fie mai puțin susceptibile de a avea simptome de febră și dureri musculare, dar sunt mai susceptibile de a fi admise în unitatea de Terapie Intensivă, potrivit unui nou articol mediacl publicat în BMJ, marți. Studiul a constatat, de asemenea, că femeile însărcinate cu Covid-19 prezintă un risc crescut de a da naștere prematură, notează CNN.

„Am constatat că 1 din 10 femei însărcinate sau gravide recent care frecventează sau sunt internate la spital din orice motiv sunt diagnosticate ca suspecte sau confirmate cu  Covid-19, deși ratele variază”, cercetătorii – din diferite instituții din Europa și China – au scris.

Cercetătorii au analizat 77 de studii privind Covid-19 la femeile gravide și gravide recent, publicate în perioada 1 decembrie și 26 iunie.

În mod colectiv, aceste studii au inclus date privind 13.118 femei gravide și gravide recent cu Covid-19 și 83.486 de femei în vârstă de reproducere care nu au avut și Covid-19.

„Simptomele legate de Covid-19 ale febrei și mialgiei (dureri musculare) se manifestă mai rar la femeile însărcinate și recent însărcinate decât la femeile care nu sunt gravide în vârstă de reproducere”, au scris cercetătorii.

Femeile mai în vârstă, femeile  cu afecțiuni precum diabetul, bolile renale sau alte afecțiuni cronice pot avea, de asemenea, un risc mai mare de boli severe, au spus ei.

Cercetătorii au descoperit, de asemenea, în aceste studii că femeile însărcinate cu Covid-19 prezintă un risc crescut de a da naștere prematură și bebelușilor lor de a fi admiși în unitatea neonatală, deși ratele generale ale nașterilor premature spontane nu au fost ridicate. De asemenea, ratele de mortalitate și de deces neonatal au fost scăzute, au descoperit cercetătorii.

Femeile gravide sunt incluse pe lista persoanelor cu risc moderat ca măsură de precauție și, prin urmare, femeile însărcinate ar trebui să continue să urmeze cele mai recente îndrumări guvernamentale privind distanțarea socială și evitarea persoanelor care au simptome sugestive de coronavirus.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Tradiții și obiceiuri de Vinerea Mare. Ce nu trebuie să faci în data de 3...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Florin Piersic este în pericol și trebuie dus de urgență la Viena! Scandal uriaș generat...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Ies la lumină noi detalii în cazul morții lui Diego Maradona. Ce s-a descoperit după...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Compania ce va monta motoare termice pe mașinile electrice
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Este obligatoriu pentru absolut toți românii. Se aplică în toată România
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Mai multe zone din India, lovite de temperaturi record