BREAKING NEWS. Procurorii români au închis dosarul privind moartea clericului iranian căutat internațional și care se ascundea la București! Concluzia: ”Gholam Reza Mansouri s-a sinucis!” (SURSE)

BREAKING NEWS. Procurorii români au închis dosarul privind moartea clericului iranian căutat internațional și care se ascundea la București! Concluzia: ”Gholam Reza Mansouri s-a sinucis!” (SURSE)
Publicat: 04/09/2020, 15:45
Actualizat: 04/09/2020, 17:00

Procurorii bucureșteni au clasat dosarul care viza moartea suspectă a controversatului cleric și judecător iranian Gholam Reza Mansouri. Acesta era căutat internațional în baza unei condamnări pentru corupție și se refugiase la București. Cadavrul său a fost găsit în 19 iunie 2020 într-un hotel de lux din centrul Capitalei.

Inițial, au existat informații potrivit cărora Mansouri ar fi fost ucis, iar moartea lui ”mascată” în spatele unei act suicidal. Numai că, așa cum reporterii GÂNDUL.RO au dezvăluit în exclusivitate pe parcursul anchetei (AFLĂ AICI DETALII!), probele administrate de anchetatori au arătat fără umbra de tăgadă că Mansouri s-a sinucis.

Mansouri era acuzat că luase mită 500.000 de euro, dar și că ar fi condamnat, pe nedrept, diferiți jurnaliști incomozi pentru guvernul de la Teheran

Reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul București au emis în urmă cu puțin timp un comunicat de presă în care se precizează că ”procurorii au stabilit că Mansouri Gholam Reza s-a precipitat de la etajul 5 al hotelului prin iluminatorul interior, de la o înălțime de 20 de metri, lovindu-se de podeaua de la parterul hotelului, decedând pe loc, la ora 14:27:56, ca urmare a leziunilor incompatibile cu viața, acțiunile sale constituind un act suicidal”.

”Nicio altă persoană nu a fost implicată în precipitarea cetățeanului iranian”

Cetățeanul iranian eliberase camera ocupată de la etajul 6 al hotelului și îndeplinise formalitățile de plecare, după care a urcat cu liftul de la parter până la etajul 5, de unde s-a precipitat. S-a mai stabilit că din momentul urcării în liftul de la parter și până în momentul decesului au trecut 57 de secunde, cetățeanul iranian fiind singurul client din hotel.

”Din actele de urmărire penală efectuate a rezultat că nicio altă persoană nu a fost implicată în precipitarea cetățeanului iranian”. De altfel, procurorii arată că Mansouri era implicat într-o procedură de extrădare aflată pe rolul Curții de Apel București, fiind supus măsurii preventive a controlului judiciar și având interdicția de a părăsi România.

Identitatea cadavrului a fost stabilită (DETALII AICI!) în baza pașaportului găsit în vestimentația acestuia și a înscrisurilor obținute de la hotel, respectiv de la instanța de judecată.

”Pentru stabilirea situației de fapt menționate mai sus, procurorii au avut în vedere, în principal, următoarele: constatările efectuate și probele ridicate cu ocazia cercetării la fața locului, declarațiile martorilor, raportul medico-legal de necropsie, înscrisurile obținute de la Curtea de Apel București, de la Biroul supravegheri judiciare și de la Hotelul Duke, imaginile surprinse de camerele de supraveghere instalate în hotel, datele extrase din telefoanele mobile și datele obținute de la operatorii de telefonie mobilă”, au mai subliniat anchetatorii.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Meteorologii Accuweather anunță o vară ciudată în România. Temperaturi anormale în București
FOTO. Cea mai sexy atletă face avere din pozele cu ea! Din banii pe care...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
A plecat în vacanță în Spania și a dispărut fără urmă. Ana Maria i-a trimis...
Cu 10 lei poți să trăiești cu ochii tăi o călătorie splendidă în trecut. Istoria...
Absolut ȘOCANT! Ce au arătat ultimele analize în cazul Gabrielei, fetița de 4 ani moartă...
Meteorologii anunţă o "schimbare majoră" a vremii. Vom avea fenomene extreme în ţară toată săptămâna
Se spală în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Accident sau sinucidere? Un bărbat a decedat în a treia zi de Paște, după ce...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacia Duster 2024: „Poate chiar e o problemă că arată atât de futurist”
Vladimir Putin a fost învestit azi într-un nou mandat la conducerea Rusiei. Ce declaraţii a...
Adevărul despre FIOROȘII T-REX! S-a aflat ABIA ACUM
Pot rămâne FĂRĂ LOCUINȚĂ în orice moment. Pericol total pentru zeci de mii de oameni...
România, marcată de ploi abundente. Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația:...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Suferința prin care a trecut Mihai Onilă când a auzit că fiica lui se va...
Pepe, mesaj cu subînțeles pentru Raluca Pastramă? Artistul stârnește controverse cu noua piesă „Pasăre de...
BANCUL ZILEI. De Paște, soțul e la bucătărie și face de mâncare. Soția, care e...
Satelitul care a orbitat Pământul nedetectat timp de 25 de ani