Interviu cu Iuliana Marciuc și Oana Georgescu, autoarele volumului II ,,Destine ca-n filme”: ,,Ideea unui nou volum a venit firesc. Este un proiect superb, început în urmă cu şapte ani care continuă să transmită poveşti de viaţă” (EXCLUSIV)

Interviu cu Iuliana Marciuc și Oana Georgescu, autoarele volumului II ,,Destine ca-n filme”: ,,Ideea unui nou volum a venit firesc. Este un proiect superb, început în urmă cu şapte ani care continuă să transmită poveşti de viaţă” (EXCLUSIV)
Interviu cu Iuliana Marciuc și Oana Georgescu, autoarele volumului II ,,Destine ca-n filme”: ,,Ideea unui nou volum a venit firesc, pentru că emisiunea Destine ca-n filme, un proiect superb, început în urmă cu şapte ani, continuă să transmită poveşti de viaţă” Foto all: Alexandra Pandrea/Gândul
Publicat: 01/10/2020, 13:45

La cinci ani de la apariția primului volum ,,Destine ca-n filme”, Iuliana Marciuc şi Oana Georgescu au lansat o nouă ediţie a cărții cu acelaşi nume, care a avut lansarea miercuri, 30 septembrie, la ora 17:00, la sediul TVR, producătorul emisiunii care a inspirat apariția celor două volume. Cu această ocazie, au participat la eveniment şi o parte dintre cei 28 de eroi al căror destin este povestit în carte şi care au amintit câteva dintre experienţele pe care le-au trăit. Un moment artistic emoţionant a fost  susţinut de soprana Adina Sima, atât la începutul evenimentului, cât și la finalul acestuia.

„Ideea unui nou volum a venit firesc, pentru că emisiunea Destine ca-n filme, un proiect superb, început în urmă cu şapte ani, continuă să transmită poveşti de viaţă, care mai de care mai interesante şi captivante, cu eroi adevăraţi, oricând modele pentru mine şi pentru voi. Am învăţat enorm de la toţi cei pe care de-a lungul acestor ani i-am intervievat. Pe o parte dintre ei îi veţi reîntâlni în paginile acestei cărţi. Şi dacă la momentul transmisiei pe TVR 2 aţi ratat povestea, acum iată aveţi ocazia să o retrăiţi. Vă doresc lectură plăcută şi vă mulţumesc pentru dragostea cu care mă primiţi, de 30 de ani, în casele dumneavoastră!”, a spus Iuliana Marciuc referitor la noua ediție editorială.

Iuliana Marciuc și Oana Georgescu au lansat volumul II ,,Destine ca-n filme”

Cele două autoare au transpus în poveşti 28 de destine selectate din seria de emisiuni de succes din perioada 2015 – 2019, cu actualizări şi noi informaţii.

,,Exact acum cinci ani, pe 29 septembrie, lansam împreună cu Iuliana Marciuc și echipa sa primul volum al acestei cărți, Destine ca-n filme. Atunci a fost, într-adevăr, o provocare, pentru că au fost peste 30 de subiecte și de personaje, pe care eu le-am transpus cumva în povești de citit, destine extraordinare ale unor oameni pe care îi cunoșteam foarte bine sau pe care nu-i cunoșteam aproape deloc. Așa se întâmplă și cu cele 28 de destine pe care le veți regăsi în volumul II al cărții Destine ca-n filme. Sunt oameni foarte dragi mie”, a explicat jurnalista și co-autoarea Oana Georgescu, în cadrul evenimentului.

,,Au fost câteva zeci de personaje foarte interesante, a fost o provocare la început. Urmarea a fost poate mai mult decât o provocare, pentru că, pe majoritatea personajelor nu le cunoșteam personal și a trebuit să fac o muncă de documentare, să prezint personajul gândindu-mă la cititor, în primul rând, să-l plasez într-un anume loc. Sunt și oameni cunoscuți, dar o mare parte dintre ei sunt cei mai puțin cunoscuți, care nu sunt vedete, dar care sunt – fără discuție – modele de viață. Acesta a fost rolul meu: să transpun pe hârtie emisiunile care sunt susținute prin imagini video, prin ilustrație, ca orice emisiune de televiziune, printr-un povestitor, un narator”, a declarat jurnalista, într-un interviu pentru Gândul.ro.

Oana Georgescu: ,,Atunci când citești o carte despre personaje care există și de la care ai ce învăța, cred că este un privilegiu’’

Întrebată cum a luat naștere prietenia cu Iuliana Marciuc, Oana Georgescu a precizat: ,,Ne știm de foarte multă vreme, din lumea show-biz-ului, din televiziune. Am colaborat la câteva emisiuni ale ei ca documentarist, scenarist și realizator de rubrici. Este vorba despre emisiunile Miezul zilei și Confesiuni. Cred că sunt peste două decenii care ne leagă de o prietenie specială și, iată, o colaborare de success”.

Cum devine destinul o lecție de viață? co-autoarea cărții vorbește, într-un interviu pentru Gândul.ro, despre poveștile de viață fascinante ale vedetelor sau oamenilor obişnuiţi care au devenit adevăraţi eroi: ,,Precum vorba din popor: ce ți-e scris, în frunte ți-e pus sau, așa cum mulți dintre noi, atunci când avem parte de o bucurie sau de un necaz, spunem: Așa i-a fost destinul! Diferența este că personajele acestei emisiuni și acestei cărți și-au învins destinul, au trecut prin momente foarte dificile, cu bune și cu rele, dar au ieșit învingători. Când ieși învingător în lupta cu destinul, chiar poți să fii model de viață”.

Interviu cu Iuliana Marciuc, autoarea volumului II Destine ca-n filme și, totodată, realizatoarea şi prezentatoarea emisiunii de succes de la TVR 2

Iuliana Marciuc vorbește într-un interviu pentru cititorii Gândul.ro despre cea mai emoționantă poveste de viață a eroilor transpuși în carte, drama acestora, precum și despre cea mai importantă lecție de viață pe care a învățat-o, de-a lungul timpului, de la cei pe care i-a cunoscut prin prisma emisiunii Destine ca-n filme.

Gândul.ro: Care dintre poveștile de viață ale oamenilor pe care i-ați intervievat a fost cea mai emoționantă?

Iuliana Marciuc: Sunt mii de poveşti de viaţă şi fiecare dintre ele este emoţionantă şi selecţia din acest al doilea volum al cărţii a fost foarte greu de făcut tocmai din acest motiv. M-aş opri la povestea Teodorei și a surioarei ei, Alexia, și a mamei sale, care a fost prezentă și în această seară, pentru că este un model de izbândă, o mamă care face tot efortul ca fata ei, Teodora – deși are o boală genetică extrem de gravă și incurabilă – să trăiască o viață normală alături de surioara ei. Sau povestea lui Mirel, adolescentul care a venit, din nou, special pentru noi de la Ploiești. Arată că un adolescent frumos, luptă în continuare cu viața, cu prejudecățile și este de succes.

Gândul.ro: În ce măsură vă afectează drama oamenilor pe care îi cunoașteți?

Iuliana Marciuc: Nu mă afectează deloc. Sunt doar încântată că îi cunosc, bucuroasă că, de la fiecare dintre ei, pot învăța ceva și numai acest lucru este important pentru mine: faptul că învăț de la fiecare dintre ei și fiecare întâlnire cu ei este emoționantă.

Gândul.ro: Care este cea mai importantă lecție de viață pe care ați învățat-o de la cei pe care i-ați intervievat?

Iuliana Marciuc: Să ne bucurăm de lucruri mărunte, să nu dăm importanță greutăților, să trecem pe lângă ele cu fruntea sus, sigur, făcând eforturi să supraviețuim, pentru că – de fiecare dată – viața ne oferă și soluțiile. Dacă noi avem mintea deschisă și dacă îi înconjurăm pe toți oamenii cu iubire, atunci primim iubire și bucuria enormă, pe care eu o am, de exemplu, de sărbători, când pot oferi daruri. Tocmai de aceea, sunt bucuroasă și de acest volum, al doilea, pentru că – într-o situație mai grea – a reușit să vadă lumina tiparului și am și reușit să ne întâlnim în acest vibe extraordinar de bun, care s-a creat aici, în curtea televiziunii.

Gândul.ro: După experiența mai multor cărți publicate, cum vă caracterizați stilul de a scrie?

Iuliana Marciuc: Toate sunt cărți izvorâte din emisiuni de televiziune, așa că – mai degrabă – m-aș caracteriza ca om de televiziune: în primul rând, cu empatie, cu sinceritate, cu iubire de oameni, cu dorința de a face lucruri bune, iar toate aceste cărți sunt rezultatul emisiunilor de televiziune. Practic, sunt transpuneri în carte, cu ajutorul co-autoarei Oana Georgescu, a brandurilor de televiziune, pe care l-am creat de-a lungul anilor. Mă refer aici la Miezul Zilei, o emisiune zilnică, la Confesiuni, volumul I de Destine ca-n filme, acum volumul II și o carte specială – o carte de doctorat.

Gândul.ro: Dacă viața dumneavoatră ar fi un film, ce titlu ar avea? De ce?

Iuliana Marciuc: Este o întrebare pe care eu o pun la aproape fiecare interlocutor al meu și acum parcă ai ghicit-o, pentru că îmi este adresată mie. Cred că s-ar chema Trăind în iubire și dăruind iubire, pentru că eu trăiesc înconjurată de iubire și mă bucur mult pentru asta și pentru că vreau să dăruiesc iubire și bucurie și celor din jur.

Gândul.ro: Dacă v-ați putea întoarce în timp, la debutul carierei, ce sfaturi v-ați oferi?

Iuliana Marciuc: Sunt 30 de ani de atunci. A contat foarte mult experiența și, de aceea, așa cum încerc să îl duc și pe David pe drumurile pe care el și le alege, cred că este important să arătăm copiilor noștri mai multe drumuri, pentru ca ei să poată să aleagă. Cred că datoria părintelui și efortul cel mai mare pe care trebuie să-l facă un părinte este acela de a-l detemina, de a încerca să-l ajute să găsească răspunsul la întrebarea ,,Ce vreau să fac? Ca să fac cu iubire”. Cred că cel mai greu este să-i determinăm pe copii să ajungă la răspunsuri.

Gândul.ro: Câteva gânduri de final pentru cititorii noștri?

Iuliana Marciuc: Să vă citească, dar să se întoarcă și către carte. Acesta este și motivul pentru care noi am continuat și cu volumul II al cărții, pentru că ne dorim foarte mult ca lumea să se întoarcă și către carte. Și, bineînțeles, multă sănătate și deloc frică!

Adrian Enache: ,,Această emisiune vine ca un pahar de apă rece”

În cadrul evenimentului, a fost prezent și Adrian Enache, care a descris, pentru Gândul.ro, cum a îmbrățișat experiența Iulianei Marciuc de a lansa volumul II Destine ca-n filme: ,,Este un moment foarte important, care arată că televiziunea se poate face și altfel, având ca subiecte întâmplări adevărate cu oameni adevărați. Într-un deșert de cultură, care se întâmplă în televiziunile actuale, această emisiune vine ca un pahar de apă rece și este susținută de o carte care reflectă cu adevărat ceea ce noi vedem în emisiuni și cu personajele care, din fericire, trăiesc și ne pot povesti oricând file interesante din viața lor. M-am cutremurat, de multe ori, uitându-mă la cazurile prezentate de Iuliana în această emisiune”.

,,Destinul fiecăruia este o lecție de viață, dar important este dacă noi ne dăm seama și descoperim că destinul nostru este o lecție de viață și nu dorim să aflăm mai devreme ceea ce ne rezervă viitorul. Consider că, așa cum l-a lăsat Dumnezeu, fiecare are un destin și e cel mai frumos atunci când îl urmezi”, a mai precizat artistul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Trecutul întunecat al lui Mirel, criminalul Andreei: şi-a agresat şi fostele iubite. Reacţia mamei sale,...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Hidroelectrica, prima propunere de dividend de când este companie listată la Bursa de Valori: 13,99...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Noua regulă de pe 31 MARTIE. Este absolut OBLIGATORIU pentru milioane de români care călătoresc
Vine vara! Vreme de plajă în multe zone ale țării
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația