Cazul doctoriței din Fetești, răpusă de COVID-19: „S-a încercat imposibilul pentru a i se salva viaţa. Era o persoană sănătoasă, nu suferea de nicio afecţiune”

Cazul doctoriței din Fetești, răpusă de COVID-19: „S-a încercat imposibilul pentru a i se salva viaţa. Era o persoană sănătoasă, nu suferea de nicio afecţiune”
Fiica doctoriţei de 48 de ani din Feteşti, răpusă de coronavirus, a izbucnit când a primit decizia privind pensia de urmaş: „Ruşine! O umilință!” / Sursă FOTO: Mioara Neagu - Facebook
Publicat: 17/10/2020, 10:15
Actualizat: 17/10/2020, 10:17

Șefa de la Urgenţe Feteşti, Mioara Neagu, a fost internată timp de două săptămâni la Spitalul Colentina din București, după ce a contractat virusul SARS-CoV-2, însă la sfârșitul acestei săptămâni a fost răpusă de cumplita boală. Managerul Spitalului Municipal din Feteşti, doctorul Stelian Barcai, a povestit despre lupta cu boala pe care a dus-o tânăra doctoriță.

Managerul Spitalului Municipal din Feteşti, unitate-suport COVID, a povestit pentru Adevărul despre cine era Mioara Neagu, colega sa, și despre cum s-ar fi infectat cu noul coronavirus.

Cazul doctoriței din Fetești, răpusă de coroanvirus: „Nu suferea de nicio afecţiune!”

„Era un medic dedicat profesiei, un om care şi-a făcut datoria în orice condiţii, o colegă nemaipomenită. Crease o echipă extraordinară la Compartimentul de Primiri Urgenţe de la spital. Dânsa era singurul medic de urgenţă din Feteşti. Nici nu ştiu ce să vă spun, suntem devastaţi, nu am putut să o salvăm! Este şi mai dureros pentru că era o persoană sănătoasă, nu suferea de nicio afecţiune, poate doar o epuizare provocată de solicitările de la spital”, a povestit doctorul.

Colegii Mioarei Neagu sunt de părere că aceasta a contractat boala la serviciu, chiar dacă respecta cu strictețe toate măsurile de protecție.

„Două săptămâni s-a zbătut pentru viaţă la ATI, intubată”

„La UPU vin tot felul de pacienti, cu diverse afecţiuni. Este posibil ca o persoană asimptomatică să fi trecut pe aici… Acum nu mai contează nimic, este trist că am pierdut-o. În urmă cu fix o lună, pe 16 septembrie, a avut primele simptome. S-a testat, iar rezultatul a ieşit negativ. După câteva a început să-i fie tot mai rău. Am internat-o la noi, în izolator, şi a fost testată din nou. După două zile s-a confirmat rezultatul, era infectată cu noul coronavirus. Vă spun sincer  că s-a încercat imposibilul pentru a i se salva viaţa. A fost internată la spitalul Colentina, dar starea ei s-a degradat. A avut o evoluţie relativ bună, însă după 7 zile starea generală s-a deteriorat. Nimic nu promitea ceva bun. Două săptămâni s-a zbătut pentru viaţă la ATI, intubată. Acest virus nenorocit ne-a dezarmat! Am văzut cazuri care s-au decompensat în câteva ore, aproape că nu ai ce face pentru a salva viaţa pacientului. Atât de puternică este infecţia. Regretăm pierderea ei şi ne rugăm la Dumnezeu să-i dea odihnă veşnică!”, a mai declarat doctorul Barcari.

Mioara Neagu era medic coordonator al Compartimentului de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Municipal „Anghel Saligny” Fetești, iar în urmă cu o lună a început să se simtă rău, iar acum două săptămâni a fost transferată la Spitalul Colentina, unde a decedat în noapte de joi spre vineri (15-16 octombrie).

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
Fiartă pe 700.000 de euro! Ce a putut să facă Bianca Drăgușanu, de mână cu...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
A venit anunțul TRIST despre Bruce Willis. Chiar fiica sa a dat vestea: A fost...
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Victoria, Regina cu cei mai mulți copii