Cazul doctoriței din Fetești, răpusă de COVID-19: „S-a încercat imposibilul pentru a i se salva viaţa. Era o persoană sănătoasă, nu suferea de nicio afecţiune”

Cazul doctoriței din Fetești, răpusă de COVID-19: „S-a încercat imposibilul pentru a i se salva viaţa. Era o persoană sănătoasă, nu suferea de nicio afecţiune”
Fiica doctoriţei de 48 de ani din Feteşti, răpusă de coronavirus, a izbucnit când a primit decizia privind pensia de urmaş: „Ruşine! O umilință!” / Sursă FOTO: Mioara Neagu - Facebook
Publicat: 17/10/2020, 10:15
Actualizat: 17/10/2020, 10:17

Șefa de la Urgenţe Feteşti, Mioara Neagu, a fost internată timp de două săptămâni la Spitalul Colentina din București, după ce a contractat virusul SARS-CoV-2, însă la sfârșitul acestei săptămâni a fost răpusă de cumplita boală. Managerul Spitalului Municipal din Feteşti, doctorul Stelian Barcai, a povestit despre lupta cu boala pe care a dus-o tânăra doctoriță.

Managerul Spitalului Municipal din Feteşti, unitate-suport COVID, a povestit pentru Adevărul despre cine era Mioara Neagu, colega sa, și despre cum s-ar fi infectat cu noul coronavirus.

Cazul doctoriței din Fetești, răpusă de coroanvirus: „Nu suferea de nicio afecţiune!”

„Era un medic dedicat profesiei, un om care şi-a făcut datoria în orice condiţii, o colegă nemaipomenită. Crease o echipă extraordinară la Compartimentul de Primiri Urgenţe de la spital. Dânsa era singurul medic de urgenţă din Feteşti. Nici nu ştiu ce să vă spun, suntem devastaţi, nu am putut să o salvăm! Este şi mai dureros pentru că era o persoană sănătoasă, nu suferea de nicio afecţiune, poate doar o epuizare provocată de solicitările de la spital”, a povestit doctorul.

Colegii Mioarei Neagu sunt de părere că aceasta a contractat boala la serviciu, chiar dacă respecta cu strictețe toate măsurile de protecție.

„Două săptămâni s-a zbătut pentru viaţă la ATI, intubată”

„La UPU vin tot felul de pacienti, cu diverse afecţiuni. Este posibil ca o persoană asimptomatică să fi trecut pe aici… Acum nu mai contează nimic, este trist că am pierdut-o. În urmă cu fix o lună, pe 16 septembrie, a avut primele simptome. S-a testat, iar rezultatul a ieşit negativ. După câteva a început să-i fie tot mai rău. Am internat-o la noi, în izolator, şi a fost testată din nou. După două zile s-a confirmat rezultatul, era infectată cu noul coronavirus. Vă spun sincer  că s-a încercat imposibilul pentru a i se salva viaţa. A fost internată la spitalul Colentina, dar starea ei s-a degradat. A avut o evoluţie relativ bună, însă după 7 zile starea generală s-a deteriorat. Nimic nu promitea ceva bun. Două săptămâni s-a zbătut pentru viaţă la ATI, intubată. Acest virus nenorocit ne-a dezarmat! Am văzut cazuri care s-au decompensat în câteva ore, aproape că nu ai ce face pentru a salva viaţa pacientului. Atât de puternică este infecţia. Regretăm pierderea ei şi ne rugăm la Dumnezeu să-i dea odihnă veşnică!”, a mai declarat doctorul Barcari.

Mioara Neagu era medic coordonator al Compartimentului de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Municipal „Anghel Saligny” Fetești, iar în urmă cu o lună a început să se simtă rău, iar acum două săptămâni a fost transferată la Spitalul Colentina, unde a decedat în noapte de joi spre vineri (15-16 octombrie).

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Filiera prin care baronul 'Mocro Maffia' livra tone de cocaină în România! 'Scarface' a pierdut...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor avea închis
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Regula obligatorie pe care românii o vor accepta. Decizia așteptată de milioane de persoane
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Cum vor arăta verighetele pe care Oana Moșneagu și Vlad Gherman le vor purta: "Nu...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Cum a justificat o mamă faptul că și-a tatuat copiii minori în mod repetat?