A fi sau a nu fi în scenariul roșu. Un primar dintr-o localitate din Dâmbovița contrazice DSP: „Nu avem niciun caz de COVID”

A fi sau a nu fi în scenariul roșu. Un primar dintr-o localitate din Dâmbovița contrazice DSP: „Nu avem niciun caz de COVID”
A fi sau a nu fi în scenariul roșu. Un primar dintr-o localitate din Dâmbovița contrazice DSP: „Nu avem niciun caz de COVID” / Sursă FOTO: Shutterstock
Publicat: 27/10/2020, 15:00
Actualizat: 27/10/2020, 15:12

O situație controversată a apărut într-o comună din Dâmbovița care ar avea incidenţa cumulată a cazurilor pe ultimele 14 zile de 2,76 cazuri/1.000 locuitori. Primarul localității Vârfuri contrazice direcția de Sănătate Publică: „Nu avem niciun caz de COVID”.

Comuna Vârfuri din județul Dâmbovița se află la un pas de a intra în scenariul roșu raportând o rată de infectare de 2,76 cazuri la mia de locuitori.

Primarul comunei Vârfuri: „Nu avem niciun caz de COVID”

Comitetul pentru Situații de Urgență din Dâmbovița a făcut publice datele, însă la scurt timp, primarul comunei Vârfuri, Răzvan Bănaru, a transmis un mesaj neașteptat pe Facebook.

„Bună seara. Nu avem Covid la Vârfuri, a fost eroarea DSP. Suntem încă verzi şi sper să rămânem cât mai mult”, a susținut acesta. De asemenea, primarul a pecificat faptul că ar fi vorba de cinci persoane confirmate cu boala care locuiesc de fapt într-o localitatea vecină cu cea pe care o conduce el.

A fi sau a nu fi în scenariul roșu. Un primar dintr-o localitate din Dâmbovița contrazice DSP: „Nu avem niciun caz de COVID”
A fi sau a nu fi în scenariul roșu. Un primar dintr-o localitate din Dâmbovița contrazice DSP: „Nu avem niciun caz de COVID”

Ce măsuri trebuie să respecte locuitorii comunei Vârfuri

La nivelul unităţii administrativ teritoriale, vor fi aplicate, începând cu data de 27 octombrie a.c, până la data de 9 noiembrie a.c, inclusiv, următoarele măsurile specifice prevăzute de H.G. nr. 856/14.10.2020:

– este permisă organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului;

– este permisă activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 6.00 – 23.00;

– este permisă activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare, fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 6.00 – 23.00;  se permite prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective;

– este permisă activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc, fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului;

– este obligatorie purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, prezente în spaţiile publice deschise, cum ar fi pieţele, târgurile, zonele de aşteptare (staţii de autobus şi alte asemenea), zonele în care se desfăşoară serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice, zonele pietonale comerciale şi în proximitatea instituţiilor de învăţământ până la o distanţă de 50 m de intrarea în perimetrul şcolii;

– sunt interzise organizarea şi desfăşurarea spectacolelor de tipul drive-in, precum şi organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția...
Nenorocirea abătută asupra României în noaptea de Înviere a șters de pe hartă un loc...
FOTO. Manechinul a simțit că trebuie să atragă atenția între burlacii milionari de la Miami...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50...
Ce trebuie să faci neapărat azi, pe 6 mai, în a doua zi de Paște....
Minune de Paște! S-a vindecat de CANCER, după ce a trecut prin momente grele
Reacţia unor turişti thailandezi, ajunşi în ziua de Paşte în Maramureş. Au făcut poze cu...
Se spală rufe azi și în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Doliu în lumea filmului: unul dintre îndrăgiții actori din ”Titanic” și ”Stăpânul inelelor” s-a stins...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacă un șofer face o depășire neregulamentară, ești obligat să-l lași să intre în fața...
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Substanță RADIOACTIVĂ, găsită în urina fumătorilor de țigări electronice!
S-a decis plata a câte 1400 LEI de persoană în România. Banii au intrat deja...
Obicei mai puțin cunoscut de români. Ce se face în a doua zi de Paște
Zodiile care vor pierde o persoană dragă până la finalul primăverii. Ce anunță astrele pentru...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Maria Cârneci, destăinuiri emoționante despre pierderea soțului ei. Artista încă nu și-a găsit liniștea fără...
Cât de bogată este, de fapt, Maria Cârneci: "Nu am mașină"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
O grotă subacvatică este atât de adâncă încât cercetătorii nu i-au putut găsi fundul