George Lazăr, prefect Neamț, la GÂNDUL LIVE: O posibilă cauză care a dus la declanșarea incendiului ar putea fi lucrările făcute de spital pe secția ATI care fusese mutată – VIDEO

Publicat: 15/11/2020, 12:08
Actualizat: 15/11/2020, 13:51

Prefectul județului Neamț, George Lazăr, a vorbit duminică, 15 noiembrie, în cadrul ediției speciale a emisiunii GÂNDUL LIVE, despre tragedia de la Spitalul Județean de Urgență Neamț, care a avut loc sâmbătă seară, în jurul orei 19:00. 

George Lazăr a subliniat faptul că ancheta se află în desfășurare, fiind condusă de Parchetul General, iar momentan toate teoriile sunt doar supoziții până la stabilirea cauzei exacte.

Prefect Neamț: O pozibilă cauză, lucrările făcute de spital pe secția ATI care a fost mutată de la un etaj la altul fără autorizație

„E o tragedie, din păcate,pentru întreaga țară și județul Neamț. În legătură cu date, de ce, cum s-a întâmplat, cine și cum sunt vinovați, detalii o să primiți cu siguranță de la reprezentanții Parchetului General, cei care conduc ancheta cu privire la ceea ce s-a întâmplat la SJU Neamț. Este o echipă de procurori venită de la București, cu polițiști de judiciar care fac ancheta preliminară și este dosar deschis in rem, pentru fapte, nu pentru persoane, deocamdată, pentru ucidere din culpă.

Sunt date cu siguranță vor fi evaluate de cei care fac ancheta. Ce pot să vă spun în acest moment, din datele de aseară, de azi-noapte, de azi-dimineață, din discuțiile pe care le-am avut cu cei de la IGSU care au intervenit la fața locului, se pare că secția ATI care era la etajul trei a fost mutată în cursul zilei de sâmbătă, de pe etajul 3 pe 2, iar la etajul 2 s-au făcut mici lucrări în regie proprie de către spital, există și această suspiciune sau posibilitate ca acele lucrări să nu fi fost avizate sau să fi fost făcute în regie proprie, dar nu lucrări de calitate și aceea să fie sursa principală de izbucnire a incendiului. Dar această teorie este o supoziție la momentul actual”, a explicat George Lazăr.

„Toată atenția se întreaptă către cele 7 persoane care au supraviețuit incendiului”

„Pe de o parte, nu o să politizez toată atenția se întreaptă către cele 7 persoane care au supraviețuit incendiului și care se află la Spitalul Lețcani din Iași, către situația medicală a domnul doctor care a fost transferat la un Spital de Arși din Belgia și către familiile îndoliate. (…) Acest spital este în managementul și sub autoritatea Consiliului Județean Neamț. (…) Domnu Micu nu era în județ azi-noapte. A ajuns târziu, după ce a ajuns ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, la SJU Neamț”, a declarat prefectul Neamțului la GÂNDUL LIVE.

De asemenea, acesta a catalogat gestul doctorului-erou, care și-a riscat propria viață pentru salvarea pacienților imobilizați la pat, drept unul de mare onoare.

„Era doctor de gardă, și natura muncii…, și ăsta e un gest de mare-mare-mare onoare, greu de descris în cuvinte, și-a pus atributul muncii pentru a salva viețile oamenilor. Ceea ce este enorm”, a subliniat George Lazăr.

Incendiul, unul violent și de mare intensitate

„Incendiul, din datele pe care le avem, a fost unul violent și care s-a manifestat cu o mare intensitate, din păcate. Premierul României a sunat și a fost aproape de tot ce a însemnat gestionarea situației în cursul serii și a nopții ș ia fost extrem de bine informat și a acordat toată atenția asupra Neamțului și a acestei tragedii”, a mai adăugat acesta.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția...
Ce trebuie să faci neapărat azi, pe 6 mai, în a doua zi de Paște....
FOTO. Cum s-a lăsat pozată Simona Halep de Paște, la câteva ore după ce a...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50...
Locul din România în care oamenii s-au întors în timp, în 1888. Cel mai ciudat...
Minune de Paște! S-a vindecat de CANCER, după ce a trecut prin momente grele
Reacţia unor turişti thailandezi, ajunşi în ziua de Paşte în Maramureş. Au făcut poze cu...
Se spală rufe azi și în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
El este Cristian, polițistul care și-a pierdut viața într-un accident de motocicletă la Galați: „Doi...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacă un șofer face o depășire neregulamentară, ești obligat să-l lași să intre în fața...
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
INTERZIS pe tot teritoriul României. Legea pe care niciun român nu o va încălca
Buletinele vor fi înlocuite de noua carte de identitate pe model european
Zodiile care vor pierde o persoană dragă până la finalul primăverii. Ce anunță astrele pentru...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Cât de bogată este, de fapt, Maria Cârneci: "Nu am mașină"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Ce substanță radioactivă a fost găsită în urina fumătorilor de țigări electronice?