Daniel Zamfir, prefect de Ilfov, la GÂNDUL LIVE, despre carantinarea unor localități din județ: „Cea mai complicată situație este la Chiajna” – VIDEO

Publicat: 20/11/2020, 12:54
Actualizat: 20/11/2020, 14:54

Prefectul județului Ilfov, Daniel Zamfir, vorbește în ediția de vineri, 20 noiembrie, a emisiunii GÂNDUL LIVE, despre carantinarea anumitor localități din județ în contextul în care ratele de infectare raportate sunt foarte mari. 

Daniel Zamfir susține că cea mai complicată situație este în localitatea Chiajna, care a raportat o rată de infectare de 10,31 șicare va intra în carantină începând de vineri, ora 22:00.

„Cea mai complicată situație este la Chiajna, care va intra în carantină zonală începând cu 22:00 și la Bragadiru, care tot la fel, va itnra în carantină. Noi am făcut propunerea Comitetului Județean pentru Stiuații de Urgență de carantinare zonală pentru Chiajna și Bragadiru începând de astăzi (n.r. vineri, 20 noiembrie) de la orele 22:00”, a anunțat acesta.

Localitalitatea Chiajna se află a treia pe lista localităților carantinate din județul Ilfov, înregistrând, potrivt ultimei raportări, o incidență de 10,31 cazuri COVID-19 la mia de locuitori.

Chiajna și Bragadiru, în carantină zonală începând de vineri

 „Este a treia deoarece analiza se face în funcție de incidența din fiecare zi. Acum câteva zile nu era o incidență atât de mare iar cei de la DSP nu au făcut propunerea și pentru Chiajna. (…) Berceniul este carantinat de aseară, de la orele 22:00, și așteptăm să vedem care sunt efectele acestei măsuri”, a declarat prefectul județului Ilfov.

Daniel Zamfir: Autoritățile fac toate eforturile!

„O parte dintre oameni nu respectă măsurile de protecție sanitară sau cele impuse pentru limitarea răspândirii coronavirusului. În permanență, cei de la Poliția Locală, Națională și Jandarmerie fac toate eforturile pentru a limita…”, a mai subliniat Daniel Zamfir la GÂNDUL LIVE.

De asemenea, prefectul județului Ilfov a anunțat că va contacta autoritățile locale din Popești-Leordeni pentru a intensifica controalele, după ce Emma Zeicescu i-a sesizat faptul că există zone în care tinerii, dar nu numai, nu poartă mască de protecție și nu respectă măsurile sanitare.

Sunt măsurile sanitare implementate suficiente pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2?

„Toate măsurile pe care luăm sunt luate gradual. Prin acestea încercăm să limităm trasnmiterea acestui coronavirus. Nu putem să oprim oamenii, să le interzicem să meargă la serviciu, acolo unde lucrează fiecare… Și, mai mult decât atât, este ca și dumneavoastră (n.r. presa), alături de noi, să le transmiteți ideea că trebuie să respectăm aceste măsuri pentru a ne proteja”, a punctat prefectul.

Totodată, Daniel Zamfir a subliniat că persoanele amendate vor trebuie la un moment dat să plătească amenzile întrucât atunci când au nevoie de eliberarea anumitor acte de către instituțiile statului, sancțiunile vor apărea în sistem și solicitările lor nu vor fi onorate până nu sunt achitate amenzile.

„Încet-încet vom depăși acest moment greu pentru toată lumea iar dacă oamenii conștientizează că trebuie să ne protejăm, lucrurile vor reveni la normal. (…) Am discutat cu autoritățile locale, cu mai mulți primari din localitățile din Ilfov, și aceștia m-au asigurat că au pregătite măști și pentru cei care sunt în dificultate. Știu că ei au distribuit în permanență. Ei îi știu exact pe cei care au nevoie într-adevăr și îi ajută”, a mai declarat prefectul județului Ilfov.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Cum s-a îmbogățit peste noapte un cuplu de britanici! Cei doi au găsit un vas...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Va fi obligatoriu pentru mașinile pe benzină sau motorină. Intră în vigoare din 1 mai
Serviciul militar obligatoriu în România. Ce tactică adoptă țara noastră
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului