Cât de sigur e vaccinul anti-Covid?! Raed Arafat: „Ce folosim noi, va folosi toată Europa! Eu mă vaccinez”

Cât de sigur e vaccinul anti-Covid?! Raed Arafat: „Ce folosim noi, va folosi toată Europa! Eu mă vaccinez”
Raed Arafat: „Cei vaccinați se vor bucura de mai multe drepturi...” / Șeful DSU a spus că s-ar vaccina public anti-COVID (FOTO: Alexandru Dobre - Mediafax Foto)
Publicat: 24/11/2020, 02:56
Actualizat: 06/04/2021, 14:36

Raed Arafat, secretar de stat și șeful DSU, a vorbit luni seară, la Digi 24, despre campania de vaccinare împotriva coronavirusului, care va începe și în România imediat cum vaccinul va fi disponibil pentru achiziționare la nivel european. Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență asigură populația că nu va fi folosit nimic ce nu prezintă siguranță.

Atunci când va ajunge vaccinul în România se va comunica, se va explica, va fi totul transparent, nu va fi nimic lăsat sub semnul îndoielii. Atenție, nu suntem singuri, ce folosim noi va folosi toată Europa. Să înțeleagă lumea, nici guvernul francez și nici cel german nu vrea să facă vreun rău populației.Achiziția vaccinului anti-Covid este europeană, nu se va achiziționa ceva care nu prezintă siguranță. Studiile arată că aceste vaccinuri vor fi sigure și vor putea fi administrate fără probleme. Niciun medicament nu trece fără să aibă posibile efecte secundare, dar nu vorbim de probleme majore”, a spus Arafat, la Digi24.

Întrebat cum funcționează vaccinul anti-Covid, Arafat a explicat că pentru a întrerupe rata de răspândire e nevoie ca 70% din populație să fie vaccinată și că va exista cel mai probail o perioadă în care se va merge în paralel cu măsurile de prevenire a răspândirii coronavirusului. Mai mult, șeful DSU spune că revenirea la o viață normală se va face mai rapid dacă oamenii vor accepta să se vaccineze, precizând că nu este obligatoriu.

După prima injecție, e o perioadă până corpul tău face anticorpi împotriva virusului. Mai trebuie inclusiv o injecție de rapel la unele dintre vaccinuri. Dacă nu o faci, prima injecție devine ineficientă. Dacă vrei să întrerupi rata de răspândire, trebuie să vaccinezi 60-70% din populație, iar acest lucru va dura peste tot în lume. Cu cât numărul celor care vor accepta vaccinarea este mai mare, cu atât revenirea la o viață normală este mai rapidă. Totul depinde de cei care vor fi de acord să se vaccineze”, a mai spus Raed Arafat.

Raed Arafat a precizat și că el se va vaccina, imediat ce îi va veni rândul.

„În momentul în care mi se spune: e rândul tău se te vaccinezi, eu mă vaccinez, pentru că nu știu care este durata impactului acestui virus asupra organismului. Până acum știm că acest virus are un impact pe termen lung, sunt oameni care au trecut mai ușor prin infecție și alții au rămas cu sechele chiar și la un an după infecție”, a afirmat secretarul de stat din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

Centre mobile de vaccinare pentru persoanele cu dizabilități! Valeriu Gheorghiță anunță când sosesc în România primele doze

Medicul militar Valeriu Gheorghiţă este cel care a dezvăluit planul autorităților de vaccinare a persoanelor cu dizabilități. Coordonator al campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID, Valeriu Gheorghiță anunță că vor fi înfiinţate şi centre mobile (caravane), care ar urma să asigure imunizarea persoanelor greu deplasabile sau a celor cu dizabilităţi.

Nimeni nu scapă de vaccinarea obligatorie, nici măcar persoanele cu dizabilități! Astfel, pentru cei care nu se pot deplasa, statul va organiza centre mobile de vaccinare, în fapt niște caravane care vor străbate localitățile țării.

Centrele de vaccinare vor fi, pe de o parte, la nivelul spitalelor, care vor vaccina personalul propriu, şi vor fi înfiinţate centre de vaccinare fixe şi centre de vaccinare mobile – caravane, care vor asigura vaccinarea persoanelor care sunt greu deplasabile, de exemplu în mediul rural, sau a persoanelor cu dizabilităţi. De asemenea, echipe mobile de vaccinare vor asigura, în parte, vaccinarea persoanelor din infrastructura esenţială critică”, a declarat Valeriu Gheorghiță la Digi 24.

Tratamentul cu anticorpi administrat lui Trump, când avea Covid-19, folosit cu succes și în România! După Institutul „Matei Balș”, acum urmează Spitalul de Boli Infecțioase din Iași

Tratamentul cu anticorpi pe care l-a urmat și președintele american Donald Trump, când a fost infectat cu Covid-19, este folosit cu succes și în România. După ce a fost testat la Institutul „Matei Balș, în luna octombrie, acum a ajuns și la Iași, unde trei pacienți de la Spitalul de Boli Infecțioase din acest oraș au beneficiat de tratamentul care se află, deocamdată, în studiu clinic.

Și la Iași am derulat studiul cu acel concentrat de anticorpi, care poartă denumirea de Regeneron. Este o soluție care cuprinde anticorpi care îmbracă că o mănușă virusul respectiv și îl împiedică să se așeze pe celulă, la locul receptorilor, și deci să se multiplice. Până în momentul de față am folosit în studiul clinic acest tratament la 3 pacienți. Ceea ce este bine e că Agenția Medicamentului din Statele Unite (FDA) a aprobat utilizarea sa, la tratamentul formelor ușoare și medii. Din declarțiile pacienților a reieșit că nu au avut niciun fel de reacții adverse iar starea generală s-a îmbunătățit”, a declarat la Antena 3, Carmen Dorobăț, Manager al Spitalului de Boli Infecțioase din Iași.

Streinu Cercel: ”Cocktailul lui Trump” dă rezultate foarte bune la ”Matei Balș”!

În luna octombrie, cocktailul cu anticorpi folosit în tratamentul lui Donald Trump dădea rezultate foarte bune pe pacienții de la ”Matei Balș”. Institutul Matei Balș din Capitală este singurul din Europa care participă la studiul privind acest tratament.

Prof. dr. Streinu Cercel a declarat, în exclusivitate pentru GÂNDUL.RO, că “acest cocktail se folosește deja pe pacienți, iar rezultatele sunt foarte bune. Aceste rezultate vor fi raportate la final către FDA pentru a fi interpretate si dacă sunt semnificative statistic, vor fi luate în considerare. Până acum, avem un rezultat foarte bun”

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Ce a putut să scrie o tânără din Gorj pe salata boeuf, de Paşte? Au...
FOTO. Manechinul a vrut să atragă atenția burlacilor milionari de la Miami și a apărut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Meniu de Paște al Nadiei Comăneci. Ce nu lipsește niciodată de pe masa de sărbătoare:...
Cine este poliţistul mort în accidentul de motocicletă din Galaţi. Deviza în viață a lui...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
Este o veste devastatoare. Un celebru actor a murit la doar 38 de ani
Cum și-a cucerit Shakira noul iubit. Ce a declarat actorul din Emily in Paris despre...
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Carmen Tănase, la un pas de a rămâne paralizată. Ce diagnostic crunt i-au pus medicii
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Cum a schimbat Charles Darwin înțelegerea evoluției pe Pământ