Tratamentul cu anticorpi administrat lui Trump, când avea Covid-19, folosit cu succes și în România! După Institutul „Matei Balș”, a urmat Spitalul de Boli Infecțioase din Iași

Tratamentul cu anticorpi administrat lui Trump, când avea Covid-19, folosit cu succes și în România! După Institutul „Matei Balș”, a urmat Spitalul de Boli Infecțioase din Iași
Tratamentul cu anticorpi administrat lui Donald Trump, când era infectat cu Covid-19, administrat cu succes și în România! După Institutul „Matei Balș”, urmează Spitalul de Boli Infecțioase din Iași (FOTO: Pixabay - caracter ilustrativ)
Publicat: 23/11/2020, 21:34
Actualizat: 24/11/2020, 03:18

Tratamentul cu anticorpi pe care l-a urmat și președintele american Donald Trump, când a fost infectat cu Covid-19, este folosit cu succes și în România. După ce a fost testat la Institutul „Matei Balș, în luna octombrie, acum a ajuns și la Iași, unde trei pacienți de la Spitalul de Boli Infecțioase din acest oraș au beneficiat de tratamentul care se află, deocamdată, în studiu clinic.

Și la Iași am derulat studiul cu acel concentrat de anticorpi, care poartă denumirea de Regeneron. Este o soluție care cuprinde anticorpi care îmbracă că o mănușă virusul respectiv și îl împiedică să se așeze pe celulă, la locul receptorilor, și deci să se multiplice. Până în momentul de față am folosit în studiul clinic acest tratament la 3 pacienți. Ceea ce este bine e că Agenția Medicamentului din Statele Unite (FDA) a aprobat utilizarea sa, la tratamentul formelor ușoare și medii. Din declarțiile pacienților a reieșit că nu au avut niciun fel de reacții adverse iar starea generală s-a îmbunătățit”, a declarat la Antena 3, Carmen Dorobăț, Manager al Spitalului de Boli Infecțioase din Iași.

Andreea Cigolea, realizatoarea emisiunii „Sfat de Sănătate” de la postul TV citat, a explicat că „toate tratamentele folosite până acum au fost utilizate de medici și în alte afecțiuni cum ar fi SARS-CoV-1 sau Ebola”.

Este vorba despre tratamentul cu anticorpi monoclonali sintetici, care acționează direct asupra proteinei spike și astfel virusul nu mai pătrunde în celulă. Este tratamentul pe care l-a folosit și Donald Trump când a fost infectat cu SARS-CoV-2 și se pare că rezultatele au fost excelente. Medicii din România de la Institutul Matei Balș și cei de la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, au folosit acest medicament în teste, iar rezultatele au fost excepționale. Bolnavii s-au vindecat mult mai repede”, a spus ea.

Aceasta a mai precizat că diferența între tratamentul cu plasmă și cel cu Regeneron ar fi faptul că anticorpii monoclonali din Regeneron sunt sintetici, iar cei din plasmă sunt naturali. Se pare că acest lucru ar contribui la o vindecare mult mai rapidă în cazul pacienților care primesc Regeneron.

Streinu Cercel: ”Cocktailul lui Trump” dă rezultate foarte bune la ”Matei Balș”!

În luna octombrie, cocktailul cu anticorpi folosit în tratamentul lui Donald Trump dădea rezultate foarte bune pe pacienții de la ”Matei Balș”. Institutul Matei Balș din Capitală este singurul din Europa care participă la studiul privind acest tratament.

Prof. dr. Streinu Cercel a declarat, în exclusivitate pentru GÂNDUL.RO, că “acest cocktail se folosește deja pe pacienți, iar rezultatele sunt foarte bune. Aceste rezultate vor fi raportate la final către FDA pentru a fi interpretate si dacă sunt semnificative statistic, vor fi luate în considerare. Până acum, avem un rezultat foarte bun”!

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Rusia amenință România și spune că monitorizează Baza Kogălniceanu: Întărirea NATO în Europa de est...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Cursul valutar anunțat de BNR pentru ziua de joi, 28 martie 2024: Care este evoluția...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Cum merge Duster 2024 în off-road? Test REAL cu noul SUV românesc – VIDEO
Spania: explozia nunţilor în rândul celor de peste 60 de ani
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
NOILE REGULI la care sunt obligaţi românii în Schengen. Se aplică din 31 martie
Nouă eliminare la Survivor All Stars. Echipa Faimoșilor rămâne din nou fără un membru
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Părinții Andreei Morega au clacat la înmormântarea singurului lor copil. Cei doi abia s-au putut...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
A fost găsită prima așezare Homo sapiens de după părăsirea Africii