Tratamentul cu anticorpi administrat lui Trump, când avea Covid-19, folosit cu succes și în România! După Institutul „Matei Balș”, a urmat Spitalul de Boli Infecțioase din Iași

Redactor:
Dragos Tanase
Tratamentul cu anticorpi administrat lui Trump, când avea Covid-19, folosit cu succes și în România! După Institutul „Matei Balș”, a urmat Spitalul de Boli Infecțioase din Iași
Tratamentul cu anticorpi administrat lui Donald Trump, când era infectat cu Covid-19, administrat cu succes și în România! După Institutul „Matei Balș”, urmează Spitalul de Boli Infecțioase din Iași (FOTO: Pixabay - caracter ilustrativ)

Tratamentul cu anticorpi pe care l-a urmat și președintele american Donald Trump, când a fost infectat cu Covid-19, este folosit cu succes și în România. După ce a fost testat la Institutul „Matei Balș, în luna octombrie, acum a ajuns și la Iași, unde trei pacienți de la Spitalul de Boli Infecțioase din acest oraș au beneficiat de tratamentul care se află, deocamdată, în studiu clinic.

Și la Iași am derulat studiul cu acel concentrat de anticorpi, care poartă denumirea de Regeneron. Este o soluție care cuprinde anticorpi care îmbracă că o mănușă virusul respectiv și îl împiedică să se așeze pe celulă, la locul receptorilor, și deci să se multiplice. Până în momentul de față am folosit în studiul clinic acest tratament la 3 pacienți. Ceea ce este bine e că Agenția Medicamentului din Statele Unite (FDA) a aprobat utilizarea sa, la tratamentul formelor ușoare și medii. Din declarțiile pacienților a reieșit că nu au avut niciun fel de reacții adverse iar starea generală s-a îmbunătățit”, a declarat la Antena 3, Carmen Dorobăț, Manager al Spitalului de Boli Infecțioase din Iași.

Andreea Cigolea, realizatoarea emisiunii „Sfat de Sănătate” de la postul TV citat, a explicat că „toate tratamentele folosite până acum au fost utilizate de medici și în alte afecțiuni cum ar fi SARS-CoV-1 sau Ebola”.

Este vorba despre tratamentul cu anticorpi monoclonali sintetici, care acționează direct asupra proteinei spike și astfel virusul nu mai pătrunde în celulă. Este tratamentul pe care l-a folosit și Donald Trump când a fost infectat cu SARS-CoV-2 și se pare că rezultatele au fost excelente. Medicii din România de la Institutul Matei Balș și cei de la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, au folosit acest medicament în teste, iar rezultatele au fost excepționale. Bolnavii s-au vindecat mult mai repede”, a spus ea.

Aceasta a mai precizat că diferența între tratamentul cu plasmă și cel cu Regeneron ar fi faptul că anticorpii monoclonali din Regeneron sunt sintetici, iar cei din plasmă sunt naturali. Se pare că acest lucru ar contribui la o vindecare mult mai rapidă în cazul pacienților care primesc Regeneron.

Streinu Cercel: ”Cocktailul lui Trump” dă rezultate foarte bune la ”Matei Balș”!

În luna octombrie, cocktailul cu anticorpi folosit în tratamentul lui Donald Trump dădea rezultate foarte bune pe pacienții de la ”Matei Balș”. Institutul Matei Balș din Capitală este singurul din Europa care participă la studiul privind acest tratament.

Prof. dr. Streinu Cercel a declarat, în exclusivitate pentru GÂNDUL.RO, că “acest cocktail se folosește deja pe pacienți, iar rezultatele sunt foarte bune. Aceste rezultate vor fi raportate la final către FDA pentru a fi interpretate si dacă sunt semnificative statistic, vor fi luate în considerare. Până acum, avem un rezultat foarte bun”!

Trădare ISTORICĂ în Liga I. Budescu a refuzat-o pe FCSB şi a semnat cu altă...
S-a SINUCIS în faţa tuturor! Ştirea tristă a zilei în România
FOTO. Cum arată acum Julia Chelaru! Transformarea incredibilă a fostei cântărețe din trupa Exotic
9 din 10 oameni NU POT rezolva acest exercițiu. Tu ce raspuns vezi?
Acest bărbat a fost milionar în euro și a ajuns apoi cerșetor! Ce se întâmplă...
ADIO, AJUTOARE SOCIALE! Decizia luată în urmă cu scurt timp de Ministrul Muncii. E jale...
Joe Biden a lansat un mesaj ascuns în site-ul Casei Albe: „Dacă citeşti acest lucru,...
BANCUL ZILEI – Răpit si violat cu sălbăticie de 10 prostituate
Mesaj ascuns pe site-ul Casei Albe, apărut imediat după ce Joe Biden a preluat mandatul:...
S-a SINUCIS în faţa tuturor! Ştirea tristă a zilei în România
Ea este mândria romilor! Este frumoasă, dar și deșteaptă. A fost admisă la 5 facultăți...
Este dovada CĂLĂTORILOR în TIMP? O descoperire recentă provoacă o CONTROVERSĂ de proporții
Două zone din România, pe lista destinațiilor de vacanță recomandate de New York Times
Mare atenție, români: capcanele din noile facturi de energie electrică. Anunțul e clar
BAYWATCH: Veste tristă. Atăzi trăiește pe străzi și caută în gunoaie: „Nu mă spăl pentru...
Vestea ȘOC a momentului despre Sebi, băiatul de 7 ani, dat dispărut de două săptămâni
Theresa Ivancik, femeia cu bicepși de 40 de centimetri care este des confundată cu un...
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Surpriză: Ce se întâmplă în Israel după ce a fost vaccinată peste un sfert din...
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
Inchide