Medicul care refuză pacienții care nu se vaccinează anti-COVID-19, apărat de un cunoscut psihiatru: „Bune doar să faceți panaramă și să vă ridicați fustele în cap”

Medicul care refuză pacienții care nu se vaccinează anti-COVID-19, apărat de un cunoscut psihiatru: „Bune doar să faceți panaramă și să vă ridicați fustele în cap”
Medicul care refuză pacienții care nu se vaccinează anti-COVID-19, apărat de un cunoscut psihiatru: „Bune doar să faceți panaramă și să vă ridicați fustele în cap” Sursă foto: Facebook
Publicat: 14/01/2021, 09:51
Actualizat: 14/01/2021, 09:52

Cunoscutul medic psihiatru Gabriel Diaconu îi ia apărea, într-o postare pe pagina sa de socializare, lui Cătălin Petrencic, medicul de familie care a anunţat că va renunţa la pacienţii care refuză să se vaccineze împotriva SARS-COV-2: „Deşi putea avea o carieră strălucită la catedră, a ales sa îngrijească oamenii necăjiţi din fundul lumii”, îl descrie Gabriel Diaconu pe medicul Cătălin Petrenic.

”Medicul e liber să-și retragă colaborarea”

Iosefinei Pascal, exuberantei avocate Şoşoacă, onorată audienţă şi care v-oţi mai nimeri să vă daţi cu părerea privind prietenul meu, doctorul Catalin Petrencic, Să vă ferească sfântul vreodată să-l jigniţi, să aruncaţi cu noroi într-un om care valorează cât o sută ca voi, bune doar să vă ridicaţi fustele în cap şi să faceţi panaramă… Următoarele rânduri nu-mi aparţin. Nu spun cine le-a scris, doar că mi-a plăcut atât de mult povestea, felul în care a fost spusă, şi atât de confraternal rostită, încât cred că va lămuri oamenii despre doctorul Petrencic, cel care a rostit un adevăr medical: refuzul vaccinării e un vot de blam medicului care îl recomandă, deci medicul e liber să-şi retragă colaborarea medicală cu pacientul, de vreme ce legea sănătăţii spune clar care e raportul medic-pacient”, a scris Gabriel Diaconu pe Facebook.

Gabriel Diaconu: „Are o minte de finanţist extraordinar”

«Cătălin are o istorie ca un roman. Multe televiziuni i-au filmat cabinetul şi i-au spus povestea. E povestea tipica a orăşeanului care, deşi putea avea o carieră strălucită la catedră (e coautor la una din cărţile de anatomie a catedrei UMF Bucureşti), a ales sa îngrijească oamenii necăjiţi din fundul lumii. În 2006 a ieşit Dunărea din matca şi a distrus tot ce avea, cabinetul, casa. Tot. A trăit în cort, unde şi-a văzut şi de pacienţi, când a venit DSP în loc să-l ajute l-au amendat pentru ca îşi desfăşura activitatea în „condiţii necorespunzătoare”. Atunci a venit ministrul Nicolăescu şi a maturat cu DSP – ul…. Cătălin e genul pasionat. Naşte. Suturează. Îndreaptă oase, a mai scris medicul psihiatru Gabriel Diaconu.

Gabriel Diaconu: „L-am cunoscut în 2006, la inundații”

În continuare, medicul Diaconu spune că doctorul Petrenic este cel care a realizat de două ori harta deficitului de medici din România.

Are o minte de finanţist extraordinar, el ne-a făcut toate calculele cu care am mers la casa naţională de asigurări de sănătate şi el este cel care a făcut de doua ori harta deficitului de medici din România, care a stat la baza multor rapoarte naţionale, punând fiecare cabinet din tara asta pe google maps. El e un faurar. În 2006 l-am cunoscut, la inundaţii. Am aflat de el şi am condus o colecta de materiale, medicamente, tot ce am putut strânge într-o dubă şi ne-am dus acolo la el. Acolo am înfiinţat departamentul de rural al SNMF şi acolo s-au născut cele mai frumoase proiecte legate de viaţa la ţară a medicului de familie, inclusiv o conferinta de nivel european, tot acolo s-a născut. S-a mutat mai la deal de fosta lui casă, după inundaţii, şi şi-a reluat viaţa de la zero. Acum are acolo o casa, o curte şi un foişor unde se răsucesc periodic cele mai importante idei din medicina de familie, fiindca ne strângem cu drag acolo.» Acum, Mme. Şoşoacă respectiv Iosefina Pascal, când e ultima oară când aţi pus mâna pe coada vreunei sape? Că de vorbit nu-i greu”, a mai scris Gabriel Diaconu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția...
Ce trebuie să faci neapărat azi, pe 6 mai, în a doua zi de Paște....
FOTO. Cum s-a lăsat pozată Simona Halep de Paște, la câteva ore după ce a...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50...
Locul din România în care oamenii s-au întors în timp, în 1888. Cel mai ciudat...
Minune de Paște! S-a vindecat de CANCER, după ce a trecut prin momente grele
Reacţia unor turişti thailandezi, ajunşi în ziua de Paşte în Maramureş. Au făcut poze cu...
Se spală rufe azi și în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
El este Cristian, polițistul care și-a pierdut viața într-un accident de motocicletă la Galați: „Doi...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacă un șofer face o depășire neregulamentară, ești obligat să-l lași să intre în fața...
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
INTERZIS pe tot teritoriul României. Legea pe care niciun român nu o va încălca
Buletinele vor fi înlocuite de noua carte de identitate pe model european
Zodiile care vor pierde o persoană dragă până la finalul primăverii. Ce anunță astrele pentru...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Cât de bogată este, de fapt, Maria Cârneci: "Nu am mașină"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Cum a trăit Mahmud Eyvazov 152 de ani? „Secretul meu este munca”