Cum se apără medicul care și-a amenințat pacienții cu excluderea de pe listele sale dacă nu se vaccinează: „Mi-au spus că li se implantează cipuri”

Cum se apără medicul care și-a amenințat pacienții cu excluderea de pe listele sale dacă nu se vaccinează: „Mi-au spus că li se implantează cipuri”
Cum se apără medicul care și-a amenințat pacienții cu excluderea de pe listele sale dacă nu se vaccinează: „Mi-au spus că li se implantează cipuri”. Sursa foto: Facebook/Catalin Petrencic
Publicat: 13/01/2021, 16:06

Medicul Cătălin Petrencic, din Călărași, care a anunțat că îi va exclude de pe lista sa de pacienți pe aceia care refuză să se vaccineze împotriva COVID-19, spune că nu va renunțat la acest gest, deoarece motivele invocate de către pacienți pentru a nu se vaccina nu stau în picioare.

El susține că medicii au obligația de a-și proteja pacienții, ceea ce nu se poate face în astfel de condiții, informează Antena3.

„Noi, medicii, avem obligația față de pacienți să avem grijă de ei, să-i protejăm, iar în situația actuală, cum îi putem proteja, dacă nu recomandându-le să se vaccineze”, a spus medicul.

„Mulți dintre pacienți au argumente nesusținute”

Medicul a mai declarat, la Antena3, că pacienții săi care refuză să se vaccineze nu au argumente valide și a dat și un exemplu în acest sens.

„Motivul principal este reacția unor pacienți care au spus nu la vaccinare și argumentele lor nesusținute, care i-au făcut să ia această decizie.

O doamnă, pacientă înscrisă la mine de peste 20 de ani, bolnavă cronică, cu foarte multe afecțiuni, a dat dovadă de multă încredere în mine, în diagnosticele și tratamentele mele, în indicațiile pe care i le-am dat, însă la întrebarea mea, Dacă se va vaccina sau nu, am primit un răspuns rapid NU! Argumentele au fost că a auzit că se moare, că nu toată lumea se vaccinează, că dă reacții adverse, că bagă cipuri în ser, că boala nu există și nu este atât de gravă.

I-am spus că eu m-am vaccinat, a trecut o săptămână și nici la vaccinare, nici după, nu am avut niciun fel de reacție.  Poți să ai încredere în faptul că n-am pățit nimic, sunt argument. N-a răspuns nimic, a plecat fără să o conving.

Asta m-a supărat, dar și faptul că tot ieri (n.r. – marți, 12 ianuarie) am aflat că un coleg de stagiatură, un alt medic de familie, pe care îl cunosc foarte bine, a decedat nu pentru că nu a crezut în virus, ci pentru că nu s-a protejat, mergând pe ideea că vrea să se imunizeze natural. Din păcate, în urma infecției, a decedat”, a declarat Cătălin Petrencic la Antena 3.

Cătălin Petrencic: Jurământul lui Hipocrate n-are nicio legătură cu gestul meu

Întrebat dacă nu cumva ar încălca jurământul lui Hipocrate în cazul în care ar lua o asemenea decizie, medicul susține că jurământul nu are nicio legătură cu gestul său.

„Jurământul lui Hipocrate n-are nicio legătură cu gestul meu. Faptul că au plecat de la mine nu este o noutate. Eu am pornit în sistem cu 2900 de asigurați, unii dintre ei au plecat pentru că erau nemulțumiți din cauză că nu le satisfăceam toate doleanțele, medicamentele pe care le voiau, așa că au plecat la alt medic.

Fiecare își alege medicul de familie. Dar și noi, medicii, avem obligația față de pacienți să avem grijă de ei, să-i protejăm, iar în situația actuală, cum îi putem proteja, dacă nu recomandându-le să se vaccineze. Dacă ei refuză, înseamnă că nu au nevoie de asistență medicală.

Nu cred că cei care vor refuza vaccinarea sunt în număr atât de mare, și cred că prin gestul meu un fel de presiune, dar o presiune în sensul bun al cuvântului, le va schimba atitudinea. Faptul că eu m-am vaccinat, că nu am pățit nimic, este un argument solid care cred că le va schimba atitudinea și se vor vaccina. Pentru că trebuie să ne vaccinăm cât mai mulți!”, a concluzionat medicul.

Medicul susține că, potrivit legii, asigurații au obligația să respecte cu strictețe tratamentul și indicațiile sale, spunând că nu poate colabora cu cei care nu au încredere în recomandările sale.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Hugh Grant a renunțat la procesul împotriva tabloidului The Sun