Cum se apără medicul care și-a amenințat pacienții cu excluderea de pe listele sale dacă nu se vaccinează: „Mi-au spus că li se implantează cipuri”

Redactor:
Daniel Matei
Cum se apără medicul care și-a amenințat pacienții cu excluderea de pe listele sale dacă nu se vaccinează: „Mi-au spus că li se implantează cipuri”
Cum se apără medicul care și-a amenințat pacienții cu excluderea de pe listele sale dacă nu se vaccinează: „Mi-au spus că li se implantează cipuri”. Sursa foto: Facebook/Catalin Petrencic

Medicul Cătălin Petrencic, din Călărași, care a anunțat că îi va exclude de pe lista sa de pacienți pe aceia care refuză să se vaccineze împotriva COVID-19, spune că nu va renunțat la acest gest, deoarece motivele invocate de către pacienți pentru a nu se vaccina nu stau în picioare.

El susține că medicii au obligația de a-și proteja pacienții, ceea ce nu se poate face în astfel de condiții, informează Antena3.

„Noi, medicii, avem obligația față de pacienți să avem grijă de ei, să-i protejăm, iar în situația actuală, cum îi putem proteja, dacă nu recomandându-le să se vaccineze”, a spus medicul.

„Mulți dintre pacienți au argumente nesusținute”

Medicul a mai declarat, la Antena3, că pacienții săi care refuză să se vaccineze nu au argumente valide și a dat și un exemplu în acest sens.

„Motivul principal este reacția unor pacienți care au spus nu la vaccinare și argumentele lor nesusținute, care i-au făcut să ia această decizie.

O doamnă, pacientă înscrisă la mine de peste 20 de ani, bolnavă cronică, cu foarte multe afecțiuni, a dat dovadă de multă încredere în mine, în diagnosticele și tratamentele mele, în indicațiile pe care i le-am dat, însă la întrebarea mea, Dacă se va vaccina sau nu, am primit un răspuns rapid NU! Argumentele au fost că a auzit că se moare, că nu toată lumea se vaccinează, că dă reacții adverse, că bagă cipuri în ser, că boala nu există și nu este atât de gravă.

I-am spus că eu m-am vaccinat, a trecut o săptămână și nici la vaccinare, nici după, nu am avut niciun fel de reacție.  Poți să ai încredere în faptul că n-am pățit nimic, sunt argument. N-a răspuns nimic, a plecat fără să o conving.

Asta m-a supărat, dar și faptul că tot ieri (n.r. – marți, 12 ianuarie) am aflat că un coleg de stagiatură, un alt medic de familie, pe care îl cunosc foarte bine, a decedat nu pentru că nu a crezut în virus, ci pentru că nu s-a protejat, mergând pe ideea că vrea să se imunizeze natural. Din păcate, în urma infecției, a decedat”, a declarat Cătălin Petrencic la Antena 3.

Cătălin Petrencic: Jurământul lui Hipocrate n-are nicio legătură cu gestul meu

Întrebat dacă nu cumva ar încălca jurământul lui Hipocrate în cazul în care ar lua o asemenea decizie, medicul susține că jurământul nu are nicio legătură cu gestul său.

„Jurământul lui Hipocrate n-are nicio legătură cu gestul meu. Faptul că au plecat de la mine nu este o noutate. Eu am pornit în sistem cu 2900 de asigurați, unii dintre ei au plecat pentru că erau nemulțumiți din cauză că nu le satisfăceam toate doleanțele, medicamentele pe care le voiau, așa că au plecat la alt medic.

Fiecare își alege medicul de familie. Dar și noi, medicii, avem obligația față de pacienți să avem grijă de ei, să-i protejăm, iar în situația actuală, cum îi putem proteja, dacă nu recomandându-le să se vaccineze. Dacă ei refuză, înseamnă că nu au nevoie de asistență medicală.

Nu cred că cei care vor refuza vaccinarea sunt în număr atât de mare, și cred că prin gestul meu un fel de presiune, dar o presiune în sensul bun al cuvântului, le va schimba atitudinea. Faptul că eu m-am vaccinat, că nu am pățit nimic, este un argument solid care cred că le va schimba atitudinea și se vor vaccina. Pentru că trebuie să ne vaccinăm cât mai mulți!”, a concluzionat medicul.

Medicul susține că, potrivit legii, asigurații au obligația să respecte cu strictețe tratamentul și indicațiile sale, spunând că nu poate colabora cu cei care nu au încredere în recomandările sale.

ŞOC! Soţia marelui campion al României, vedetă pe site-urile pentru adulţi! "Nu sunt 'călugăriţă'. Îmi...
Ce ruşine! Au fost prinşi în pădure, cu zonele intime la vedere, în timp ce...
FOTO. Imaginile pe care Simona Gherghe le credea uitate de timp! Cum se poza în...
Acest PEȘTE îţi distruge sănătatea. Şi tu îl consumi, fără să ştii ce pericol te...
Decizie disperată luată de familia Cătălinei Ponor, după ce tatăl gimnastei ar fi agresat doi...
De ce trebuie să NU mai consumi CIORBĂ: La asta nu te-ai fi asteptat! Ce...
Monica Pop, acuzaţii grave! Cine e de vină pentru răspândirea covid-19. 'CRIMINAL!'
Surse: Guvernul plănuieşte înăsprirea restricţiilor. Circulaţia ar urma să fie limitată în toată ţara de...
BANCUL ZILEI – Spionată de soț în timp ce făcea sex cu un prieten
Ce avere are ÎPS Teodosie. Deține proprietăți de milioane de euro și are un salariu...
Ce ruşine! Au fost prinşi în pădure, cu zonele intime la vedere, în timp ce...
I-a injectat fiicei sale de doar 8 ani botox, în mod repetat, deși micuța nu...
Câinii care au SALVAT o populație întreagă de la MOARTE! Povestea NEȘTIUTĂ despre cea mai...
Artistul din România care a cântat pentru șapte președinți americani. 'Prima oară am fost cu...
BREAKING: Incendiu la Spitalul din Craiova. Medicii au sărit pe geam pentru a se salva....
Adevătul trist din spatele depozitelor din „Storage Wars”. Nu te vei mai uita la fel...
NOI RESTRICŢII de circulaţie pentru români: Nimeni nu mai iese din casă după această oră
Iulia Vântur, apariție spectaculoasă. Cum arată acum vedeta stabilită în India
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Cel mai mare conglomerat american, zdrobit de pandemia de COVID-19. Ce decizie drastică a luat...
Banuia ca soția lui îl înșală, așa că a montat camere ascunse! Când s-a uitat...
Inchide