Medicul care refuză pacienții care nu se vaccinează anti-COVID-19, apărat de un cunoscut psihiatru: „Bune doar să faceți panaramă și să vă ridicați fustele în cap”

Redactor:
Maria Stoica
Medicul care refuză pacienții care nu se vaccinează anti-COVID-19, apărat de un cunoscut psihiatru: „Bune doar să faceți panaramă și să vă ridicați fustele în cap”
Medicul care refuză pacienții care nu se vaccinează anti-COVID-19, apărat de un cunoscut psihiatru: „Bune doar să faceți panaramă și să vă ridicați fustele în cap” Sursă foto: Facebook

Cunoscutul medic psihiatru Gabriel Diaconu îi ia apărea, într-o postare pe pagina sa de socializare, lui Cătălin Petrencic, medicul de familie care a anunţat că va renunţa la pacienţii care refuză să se vaccineze împotriva SARS-COV-2: „Deşi putea avea o carieră strălucită la catedră, a ales sa îngrijească oamenii necăjiţi din fundul lumii”, îl descrie Gabriel Diaconu pe medicul Cătălin Petrenic.

”Medicul e liber să-și retragă colaborarea”

Iosefinei Pascal, exuberantei avocate Şoşoacă, onorată audienţă şi care v-oţi mai nimeri să vă daţi cu părerea privind prietenul meu, doctorul Catalin Petrencic, Să vă ferească sfântul vreodată să-l jigniţi, să aruncaţi cu noroi într-un om care valorează cât o sută ca voi, bune doar să vă ridicaţi fustele în cap şi să faceţi panaramă… Următoarele rânduri nu-mi aparţin. Nu spun cine le-a scris, doar că mi-a plăcut atât de mult povestea, felul în care a fost spusă, şi atât de confraternal rostită, încât cred că va lămuri oamenii despre doctorul Petrencic, cel care a rostit un adevăr medical: refuzul vaccinării e un vot de blam medicului care îl recomandă, deci medicul e liber să-şi retragă colaborarea medicală cu pacientul, de vreme ce legea sănătăţii spune clar care e raportul medic-pacient”, a scris Gabriel Diaconu pe Facebook.

Gabriel Diaconu: „Are o minte de finanţist extraordinar”

«Cătălin are o istorie ca un roman. Multe televiziuni i-au filmat cabinetul şi i-au spus povestea. E povestea tipica a orăşeanului care, deşi putea avea o carieră strălucită la catedră (e coautor la una din cărţile de anatomie a catedrei UMF Bucureşti), a ales sa îngrijească oamenii necăjiţi din fundul lumii. În 2006 a ieşit Dunărea din matca şi a distrus tot ce avea, cabinetul, casa. Tot. A trăit în cort, unde şi-a văzut şi de pacienţi, când a venit DSP în loc să-l ajute l-au amendat pentru ca îşi desfăşura activitatea în „condiţii necorespunzătoare”. Atunci a venit ministrul Nicolăescu şi a maturat cu DSP – ul…. Cătălin e genul pasionat. Naşte. Suturează. Îndreaptă oase, a mai scris medicul psihiatru Gabriel Diaconu.

Gabriel Diaconu: „L-am cunoscut în 2006, la inundații”

În continuare, medicul Diaconu spune că doctorul Petrenic este cel care a realizat de două ori harta deficitului de medici din România.

Are o minte de finanţist extraordinar, el ne-a făcut toate calculele cu care am mers la casa naţională de asigurări de sănătate şi el este cel care a făcut de doua ori harta deficitului de medici din România, care a stat la baza multor rapoarte naţionale, punând fiecare cabinet din tara asta pe google maps. El e un faurar. În 2006 l-am cunoscut, la inundaţii. Am aflat de el şi am condus o colecta de materiale, medicamente, tot ce am putut strânge într-o dubă şi ne-am dus acolo la el. Acolo am înfiinţat departamentul de rural al SNMF şi acolo s-au născut cele mai frumoase proiecte legate de viaţa la ţară a medicului de familie, inclusiv o conferinta de nivel european, tot acolo s-a născut. S-a mutat mai la deal de fosta lui casă, după inundaţii, şi şi-a reluat viaţa de la zero. Acum are acolo o casa, o curte şi un foişor unde se răsucesc periodic cele mai importante idei din medicina de familie, fiindca ne strângem cu drag acolo.» Acum, Mme. Şoşoacă respectiv Iosefina Pascal, când e ultima oară când aţi pus mâna pe coada vreunei sape? Că de vorbit nu-i greu”, a mai scris Gabriel Diaconu.

 

Ce NEBUNIE. Marius Şumudică nu mai vine la Universitatea Craiova şi semnează cu un club...
BREAKING! A murit în puşcărie, la puţin timp după ce a fost diagnosticat cu COVID-19
FOTO. Crina Abrudan, topless în Dubai! S-a pozat fără sutien și fără rețineri la arabi
Bani în plus de la stat pentru acești angajați! Care este condiția
Gigi Becali are o avere uriașă! Ce loc ocupă în topul celor mai bogați români...
Pensii calculate greșit! Violeta Alexandru i-a dat de gol! Românii au aflat de-abia acum, e...
Pro şi contra paşaportului Covid. Tot mai mulţi lideri europeni sunt de acord cu ideea,...
BANCUL ZILEI – Blonda indecentă și polițistul
Studiu îngrijorător: Pacienții vindecați de COVID se întorc în spital cu alte boli, iar unul...
BREAKING! A murit în puşcărie, la puţin timp după ce a fost diagnosticat cu COVID-19
Ea este mândria romilor! Este frumoasă, dar și deșteaptă. A fost admisă la 5 facultăți...
Un FOTOGRAF amator care imortaliza niște capre negre din România a SURPRINS ceva neașteptat în...
Două zone din România, pe lista destinațiilor de vacanță recomandate de New York Times
Ce se întâmplă, de fapt, cu cei care nu se vaccinează. Anunțul doctorului Virgil Musta...
Această prezentatoare a testat o păpuşă bărbat pentru sex. La un moment dat femeia a...
Știrea șoc a momentului în România: Cunoscuta prezentatoare TV A MURIT
5 motive să faci amor dimineața
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Miliardarul necunoscut al României. Cum a ajuns de la vânzarea de îngheţată în anii '90...
DOLIU in lumea politica! A MURIT! Ion Iliescu – Am aflat cu profund regret vestea...
Inchide