Prima pagină » Coronavirus » Numărul românilor vaccinaţi anti-COVID se apropie de un milion, după două luni de la începutul campaniei! Câte persoane au fost imunizate, până acum

Numărul românilor vaccinaţi anti-COVID se apropie de un milion, după două luni de la începutul campaniei! Câte persoane au fost imunizate, până acum

Numărul românilor vaccinaţi anti-COVID se apropie de un milion, după două luni de la începutul campaniei! Câte persoane au fost imunizate, până acum

Sâmbătă, 27 decembrie 2020, se împlinesc două luni de la startul campaniei de vaccinare în România. Până acum, au fost imunizate aproape 900.000 de persoane.

Conform celor mai recente date oferite de Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), făcute publice vineri 26 februarie, de la începutul campaniei de vaccinare au fost imunizate în România 890.068 de persoane, dintre care 615.965 au primit și cea de-a doua doză de vaccin.

Au fost înregistrate și 5.068 de reacții adverse, 690 de tip local și 4.378 de tip general, notează Mediafax.

Vaccinare în România, 27 februarie 2021

Evidența persoanelor vaccinate împotriva COVID-19, ultima raportare de vineri, 26 februarie 2021

1. Număr de doze administrate de vaccin împotriva COVID-19 (în ultimele 24 de ore): 19.125, la un număr de 19.125 persoane din care:

– 17.707 persoane vaccinate cu 1 doză;

– 1.418 persoane vaccinate cu 2 doze.

2. Număr total de doze administrate de vaccin împotriva COVID-19 (începând cu data de 27 decembrie 2020): 1.506.032, la un număr de 890.068 persoane din care:

– 274.103 persoane vaccinate cu 1 doză;

– 615.965 persoane vaccinate cu 2 doze.

3. Număr total de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare (în ultimele 24 de ore): 115 reacții comune și minore, din care:

– 4 reacții de tip local;

– 111 reacții generale.

4. Număr total de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare (începând din 27 decembrie 2020):

5.068 reacții comune și minore (3,4/1000 doze administrate), din care:

– 690 reacții de tip local cu durere la locul injectării;

– 4.378 reacții generale (febră, cefalee, mialgii, artralgii, astenie, alergii de tip urticarie).

* 13 reacții adverse sunt în curs de investigare.

Două luni, de la debutul campaniei de vaccinare în România

În data de 27 decembrie 2020, Mihaela Anghel, 26 de ani, asistentă medicală generalistă la Institutul Național „Prof. Dr. Matei Balș”, a fost prima persoană din România vaccinată anti-COVID. Era membră a echipei medicale care, în urmă cu un an (27 februarie 2020), a preluat primul pacient din România confirmat cu virusul SARS-CoV-2

Campania de vaccinarea a început, la acea dată, în 10 spitale de boli infecțioase aflate în prima linie în lupta împotriva COVID-19.

României i-au fost alocate în decembrie 10.000 de doze în tranșa „simbol”, care au ajuns în țară în ziua de Crăciun.

Pfizer, Moderna sau AstraZeneca? Ce le răspunde un medic pacienților atunci când este întrebat care vaccin este mai eficient (EXCLUSIV)

Autoritățile estimează că la jumătatea lunii aprilie va începe cea de-a III-a de vaccinare, fiind imunizate zilnic în jur de 100.000 de persoane.

Președintele Societății Naționale a Medicilor de Familie, Raluca Zoițanu, spune că țara noastră poate atinge această capacitate, dacă imunizarea populației s-ar face prin cabinetele medicilor de familie. Totodată, medicul spune că doar peste un an sau doi vom ști cu adevărat care a fost vaccinul cel mai eficient.

AstraZeneca, Pfizer sau Moderna?

Eu personal le spun că toate sunt la fel de bune. Sunt discuții despre eficiență că unele ar fi mai eficiente și că unele ar fi mai puțin eficiente sau despre reacții adverse că la unele ar fi mai dese, nu neapărat mai grave. Dar atunci când nu avem suficiente doze de vaccin și scopul este să ne vaccinăm cât mai repede nu este cazul să facem mofturi și ar trebui să accetăm vaccinul care ni se oferă”, spune medicul Zoițanu.

Întrebată dacă sunt și pacienți care se opun vaccinării, Raluca Zoițanu spune că există mai degrabă incertitudine decât refuz.

Medicul Alida Moise, care a trecut prin complicații foarte mari din cauza Covid: „Rănile de atunci nu s-au vindecat / Se anunță al treilea val al pandemiei și trebuie să fim pregătiți”

Medicul Alida Moise, fostă șefa a secției ATI de la Spitalul „Gerota” din Capitală, și care în primăvara anului trecut a suferit complicații grave din cauza infecției cu noul coronavirus, este de părere că al treilea val de îmbolnăviri se apropie și trebuie să fim pregătiți!

Am descoperit că rănile de atunci nu s-au vindecat. Acea perioadă a însemnat teamă, frustrare, revoltă, suferință fizică pentru unii dintre noi și multă suferință emoțională, atât în perioada de carantină, cât și în cea de recuperare. Nu ne-a fost deloc ușor să ne refacem. Noi, fiecare angajat de la Gerota, care funcționam în altă realitate, în care nu eram pregătiți, am pornit, am funcționat și am avut impresia că mergem bine”, a declarat dr. Alina Moise, într-un interviu acrodat la Antena 3.

Mediafax
Caz șocant! Bebeluș de 4 luni testat pozitiv la cocaină. Părinții au fost puși sub acuzare
Digi24
Tragedia ascunsă a „supraviețuitorilor miraculoși”: Au sfidat moartea, dar nu au fost pregătiți pentru ce i-a așteptat după dezastru
Cancan.ro
Ți se rupe sufletul! Ce scrie în necrologul lui Felix Baumgartner: s-a aflat acum ce fel de om a fost
Prosport.ro
Imagini spectaculoase cu Nicolae Dică și soția lui, în costum de baie roz, la plajă
Adevarul
Joburile în care românii simpli câștigă cât un director la stat: „Cel mai bine plătit ia 11.000 de euro pe lună, iar cel mai prost 6.000”
Mediafax
HOROSCOP 21 iulie. Zi de cotitură pentru Raci și revelații pentru toți nativii
Click
Ce adoră chef Sorin Bontea să consume vara: „Prima oară am mâncat în Egipt”. Florin Dumitrescu îi împărtășește gusturile culinare
Wowbiz
„Noi am fost DRAGOSTE”. Prima reacție a Mihaelei Rădulescu după moartea lui Felix Baumgartner
Antena 3
Ilie Bolojan îi trimite pe demnitari la autobuz. „Cine nu are permis, să meargă cu transportul în comun”
Digi24
Cristian Diaconescu: Există o invitație a lui Donald Trump adresată lui Nicușor Dan. Trebuie să concretizăm rapid această bilaterală
Cancan.ro
Ce neregulă ar fi avut parapanta lui Felix Baumgartner. Un martor a văzut tot: O astfel de cădere nu poate fi datorată decât unei probleme tehnice
Ce se întâmplă doctore
Vrei mai mulți bani? Lucruri care atrag bogăția în viața ta. Ce să porți în permanență
observatornews.ro
Premii acordate cetățenilor care raportează evaziunea fiscală. Guda: "Primești bonus, în cont, bani direct"
StirileKanalD
Urmărire ca în filme la Giurgiu! Un bărbat a furat o ambulanță din curtea spitalului și a fugit cu ea. A fost oprit cu focuri de armă
KanalD
Mihail supraviețuise unui accident aviatic cu câteva ore înainte. Cine sunt cei doi bărbați care au murit în avionul prăbușit la Gura Portiței
Ciao.ro
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Promotor.ro
Noua Dacia Sandero, fără camuflaj pe drumurile publice! Mai are rost să îți cumperi Duster?
Descopera.ro
Capcanele pe care Hitler și Stalin și le-au întins reciproc
Capital.ro
Mașinile care vor fi interzise din 2030. Ordinul venit de la UE. Toți sunt obligați
Evz.ro
Când vom ieși din țară pe autostradă. Anunț îmbucurător
A1
Cea mai sexy prințesă a Europei. În ce ipostază seducătoare a pozat Maria-Olympia a Greciei
Stirile Kanal D
O nouă pistă în căutarea lui Emil Gânj. Criminalul s-a întâlnit cu un cioban și i-a furat mâncarea
Kfetele
Familia lui Felix Baumgartner a anunțat când și unde va avea loc înmormântarea. Ce au transmis apropiații. „Ne dorim ca în aceste momente să ne putem lua rămas bun în liniște.”
RadioImpuls
Ce a ieșit la iveală despre Veronica a șocat pe toată lumea. Momentul pe care nimeni nu l-a prevăzut. Andreea Mantea: "Nu sunt trucate imaginile". Dorobanțu nu se aștepta să recunoască. Concurenții din Casa Iubirii au rămas mască: "Am avut dreptate"  
Râzi cu lacrimi
BANCUL ZILEI. BULĂ: – Dumnezeule, cât ești de frumoasă! Vrei să fii iubita mea?
Descopera.ro
Ziua în care a ars una dintre cele şapte minuni ale lumii