GÂNDUL LIVE. Virgil Ianțu: Este o perioadă foarte grea pentru HoReCa / Nu cred că cei de la guvernare sunt rău intenționați / Toată bălăcăreala asta nu face decât să ne scadă încrederea

Publicat: 20/04/2021, 20:13
Actualizat: 20/04/2021, 21:48

Virgil Ianțu a fost invitatul Emmei Zeicescu la ediția specială GÂNDUL LIVE de marți, 20 aprilie 2021. El a vorbit despre mai multe subiecte, printre care și modul în care s-a adaptat în pandemie și ce crede despre vaccinul anti-COVID, dar și despre criza politică declanșată de demiterea lui Vlad Voiculescu de la ministerul Sănătăţii.

„Eu am înțeles și m-am protejat în toată perioada asta, am înțeles că trebuie să avem răbdare și că trebuie să stăm în casă, dar îmi lipsesc fețele oamenilor, îmi lipsesc zâmbetele lor. Îmi doresc să revăd oamenii. Cred că am obosit cu toții și este de înțeles.

Știu ce se întâmplă în spitale, câte scarificii fac oamenii de acolo și nu îmi doresc să fim mai liber decât suntem, nu știm ce ar însemna asta.

Este foarte greu pentru HoReCa, e greu să supraviețuiești. Sunt oameni care și-au făcut credite la bancă pentru a deschide un business frumos. Este îngrozitor.

Va veni și vremea în care nu vom mai avea nevoie de mască când mergem pe stradă. Noi nu avem răbdare, dar cerem. Din păcate, un mare procent din această țara are oameni nu foarte educați.”

„Tinerii sunt la limită”

„Acest online ne ajută în mare măsură, dar cei tineri sunt supuși unui bombardament. Ei sunt la limită, pot să o ia la stânga sau la dreapta, înainte sau înapoi. Acolo e o graniță foarte sensibilă.”

Jasmina Ianțu, fiica lui Virgil Ianțu, a suținut în vara anului trecut examenul de Evaluare Națională. „Acasă îi explicam că nu mă interesează nota, ci vreau ca toată munca depusă în timpul anului să se restrângă în satisfacția ei de după. La final să știe că a arătat tot ce a acumulat, să ia din presiunea notei. Examenul a fost cu prezență fizică. A fost un moment dificil, pentru că era o stare emoțională ciudată, dar a trecut cu foarte bine”, a declarat el.

Virgil Ianțu: Cred în vaccinul anti-COVID

„Cred că odată ce suntem vaccinați ar trebui să intrăm în altă etapă. Am ales varianta asta pentru că e o alternativă în care eu cred. Sunt de părere că cei vaccinați sunt mai protejați. Nu înseamnă să susțin vaccinarea sau nevaccinarea.

Am fost infectat cu COVID-19 în septembrie 2020. Trei luni de zile am avut sechele. Aerul rece îmi făcea foarte rău”, a declarat Virgil Ianțu.

Revine emisiunea „Copiii spun lucruri trăznite”

Virgil Ianțu a anunțat că revine cu emisiunea „Copiii spun lucruri trăznite”. „Parcă a fost o explozie de stele colorate. Foarte lume m-a întrebat de ce nu reiau emisiunea. A fost așteptată”.

Am fost la Timișoara. Vreau să fac ceva pentru orașul meu

„Am fost la Timișoara. Vreau să fac ceva pentru orașul meu. Timişoara va fi Capitală Culturală Europeană în 2023. M-am dus cu o idee de a promova orașul și valorile lui, m-am întâlnit cu oameni reprezentativi din zonă. Aș vrea să mă implic mai mult, vreau inclusiv să mobliziăm oameni care au legătură cu orașul: născuți, crescuți sau care iubesc orașul; să venim cumva din exterior.”

Virgil Ianțu a vorbit și despre criza politică declanșată de demiterea lui Vlad Voiculescu de la ministerul Sănătăţii.

„Materialul este acealași. Iar se duce totul în derizoriu. Am văzut un ministru care îmi plăcea (Cătălin Drulă, ministru al Transporturilor), îmi plăcea discursul lui și a dat-o în bară. Toată bălăcăreală asta nu face decât să ne scadă încrederea. Eu am tot sperat. Nu cred că cei de la guvernare sunt rău intenționați, nu vor să schimbe legile justiției sau să distrugă țara cu bună știință, dar nu știu dacă sunt cei mai potriviți oameni. Aștept să văd că se fac alegeri pe competențe.”

Ioana Tudorascu
Tudorașcu Ioana a urmat cursurile Facultății de Litere din cadrul Universității București (2016-2019) și a intrat în presă în anul 2019. De atunci, mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cum a ajuns „Regele Cripto” al Canadei, care trăia în vile de lux și conducea...
Casa Regală a Marii Britanii ascunde un secret total neașteptat de peste 90 de ani
FOTO. Apariția incendiară a cele mai sexy jucătoare de volei din lume
Bizara poveste a lui Kaitlin. Logodnicul ei a făcut infarct în ziua nunții, iar apoi...
Șoc în România! O mireasă s-a îndrăgostit de artistul care i-a cântat la nuntă și...
Care este cea mai sănătoasă carne din lume, potrivit experților în nutriție. Surpriza de pe...
O turistă din Marea Britanie, şocată de cât costă o cafea în Cluj-Napoca. "Doamne, e...
Care este starea de sănătate a premierului Slovaciei după ce a suferit o nouă intervenție...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Pe ce șosele îți trebuie rovinietă? Este obligatorie pe DN-urile ce trec prin localitate?
Rusia a câştigat mai mult teritoriu în 2024 decât a pierdut în timpul contraofensivei ucrainene....
A fost GĂSIT un alt PĂMÂNT? Cât de aproape se ASCUNDE PLANETA?
Avertisment pentru toți cei cu telefoane mobile. Acest lucru este total interzis
Ce cadou a putut să îi facă un mire proaspetei sale soții, în noaptea nunții....
Patrick crede că Roberta nu îl place pe Sebastian! Ce spune concurenta despre această situație:...
Cine este celebrul artist care s-a iubit cu femeia căreia i-a cântat la nuntă?! Cântăreţul...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
De ce vrea cea mai bogată femeie din Australia ca portretul ei să fie eliminat...
×