Cum să alegeți o pardoseală de vinil?

Cum să alegeți o pardoseală de vinil?
Publicat: 25/08/2022, 09:38

O pardoseală potrivită este cea care însuflețește aspectul casei. Aceasta trebuie să arate bine, să fie confortabilă, ușor de curățat și funcțională pentru utilizarea zilnică. Căutați un material care să îndeplinească toate aceste calități? Alegeți pardoseala de vinil. Devenind din ce în ce mai populară în ultimii ani, pardoseala de vinil a revenit cu noi modele, culori, stiluri, menite a ne decora locuințele. Este ușor de instalat și întreținut și are o durată lungă de viață. Înainte de a alege pardoseala de vinil, există câteva lucruri importante de care să țineți cont.

Tipuri de pardoseli de vinil

Pardoseala din vinil se bucură de o gamă largă avantaje. În general, este mult mai ieftină decât pardoseala din lemn de esență tare și funcționează mai bine în situațiile în care umiditatea este o problemă (băi, bucătării, intrări, subsoluri). Deși vinilul a fost cândva considerat lipsit de eleganță, odată cu apariția podelelor de vinil de lux, care de multe ori nu se disting de podelele din lemn sau de gresia ceramică, vinilul a devenit un material preferat în redecorarea podelelor locuințelor.

Există tipuri diferite de podele de vinil, fiecare cu propriile caracteristici unice. Pentru a decide ce tip de pardoseală de vinil ar funcționa cel mai bine pentru casa dumneavoastră, trebuie să luați în considerare mai mulți factori, cum ar fi ce fel de trafic este în zonă, dacă podeaua este într-o zonă umedă sau dacă designul plăcilor se potrivește spațiului interior.

Veți găsi pe piață plăci din vinil prin lipire, cu sistem autoadeziv sau cu montaj tip click. Plăcile din vinil tip dușumea se montează prin lipire sau prin sistem autoadeziv și sunt perfecte pentru zonele cu umiditate ridicată. Plăcile din vinil cu montaj tip click au un sistem de montare asemănător parchetului laminat și pot fi ușor demontate atunci când se dorește înlocuirea lor.

Costurile pentru pardoseala de vinil diferă, fiind influențate de designul acestora. În ceea ce privește prețurile pentru montajul plăcilor, acestea depind de dimensiunea, dificultatea, materialele și calitatea proiectului. Variază între 1000 lei/mp și 2625 lei/mp și includ îndepărtarea pardoselii existente, curățarea podelelor și realizarea pardoselii din vinil.

Alegeți designul potrivit spațiului interior

Producătorii de podele de vinil oferă o mare varietate de culori din care să alegeți. Fiecare culoare vine cu propriul set de avantaje și dezavantaje, în funcție de volumul de trafic pe care îl primește camera. Majoritatea podelelor de vinil sunt fie colorate, fie au un model imprimat pe ele. O podea de vinil într-o culoare solidă este mai ușor de curățat, spre deosebire de o podea de vinil cu model. Deoarece podelele de vinil nu sunt poroase, nu sunt afectate de umiditate. Dacă aveți nevoie de o podea cu un aspect mai cald în zona băii, luați în considerare o podea de vinil.

Țineți cont de grosimea plăcilor de vinil

În funcție de locul montării plăcilor, este indicat să țineți cont și de grosimea vinilului. Pentru zonele cu trafic redus, alegeți plăci cu o grosime de 2 până la 3 mm. Plăcile mai subțiri sunt mai ieftine, fiind o modalitate perfectă de a împrospăta aspectul unui dormitor.

Selectați plăci de vinil cu o grosime de 3 până la 5 mm pentru zonele cu trafic intens. Majoritatea zonelor comune din locuința dumneavoastră, precum livingul, bucătăria sau baia, sunt potrivite pentru astfel de pardoseli. Veți beneficia de un echilibru perfect între durabilitate și accesibilitate. De asemenea, oferă un confort suplimentar atunci când pășiți.

Pentru zone cu trafic intens și pardoseli neuniforme, alegeți pardoseli cu grosimi mai mari de 5 mm. Deși pot costa mai mult, sunt mai durabile și au un aspect apropiat de parchetul din lemn. Grosimea plăcilor ajută la netezirea oricăror imperfecțiuni ale podelei.

Pentru montarea corectă a plăcilor de vinil, apelați la firme specializate, care dețin uneltele și cunoștințele necesare. În funcție de dimensiunea camerei și de numărul de podele de vinil pe care doriți să le instalați, solicitați oferte vinil podea pret pentru a intra în legătură cu specialiștii. Aceștia vă vor trimite oferte de preț și informații utile.

Podelele din vinil sunt grozave deoarece sunt durabile și ușor de curățat. Grație acestor caracteristici, pardoselile de vinil sunt o alegere populară atunci când intenționați să îmbunătățiți aspectul locuinței.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
FOTO. A cumpărat o dubă și a transformat-o într-o locuință de lux cu 140.000 $....
Babs, apariție răvășitoare pe un iaht din Dubai. Fosta iubită a lui Dorian Popa i-a...
Halep și-a luat casă la Dubai de peste un milion de euro! Iubitul de 57...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
O teorie controversată răstoarnă tot ce știam despre Univers. Am trăi, de fapt, într-un vid...
Ce scrie, de fapt, pe cel mai scump șervețel din lume. S-a vândut cu peste...
CHINURILE prin care a trecut vedeta pentru a avea copii. Doctorii nu-i dădeau șanse să...
Pasiune, furie, crimă: ucisă la 21 de ani de iubit, într-un apartament închiriat din Sibiu....
"Aș vrea să te strâng în brațe". Ți se rupe sufletul de durere! Mesajul emoționant...
Care este starea de sănătate a premierului Slovaciei după ce a suferit o nouă intervenție...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Pe ce șosele îți trebuie rovinietă? Este obligatorie pe DN-urile ce trec prin localitate?
Rusia a câştigat mai mult teritoriu în 2024 decât a pierdut în timpul contraofensivei ucrainene....
CERCETĂTORII cred că au AFLAT care este FORMA UNIVERSULUI!
Rămâi fără certificat de înmatriculare. Toți șoferii sunt verificați. Nu scapă nimeni
Ce cadou a putut să îi facă un mire proaspetei sale soții, în noaptea nunții....
Ce poți face dacă ai o soră geamănă? O trimiți la muncă în locul tău!...
Patrick crede că Roberta nu îl place pe Sebastian! Ce spune concurenta despre această situație:...
"Țipete foarte puternice, mobilă răsturnată".Crimă șocantă în Sibiu! O tânără de 21 de ani, ucisă...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
Ce se întâmplă dacă zbori deasupra unui cutremur?
×