Visezi la propriul tău șemineu? Află care sunt pașii pentru a avea un șemineu fermecător în casa ta!

Visezi la propriul tău șemineu? Află care sunt pașii pentru a avea un șemineu fermecător în casa ta!
Publicat: 30/08/2022, 16:03

Te atrage căldura îmbietoare a focului pe lemne și imaginea unui șemineu la gura căruia, să-ți poți petrece momente fermecătoare alături de familie sau persoana iubită? Acum este momentul să treci de la vis, la realitate. Alege pentru căminul tău un dispozitiv termic plin de calități practice și beneficii emoționale!

Și chiar dacă drumul poate părea lung sau anevoios, nu vei fi singur în această “călătorie”. Alături de tine, îi vei avea pe prietenii noștri, meșteri cu peste două decenii de comercializare și montaj al tuturor soluțiilor termice de încălzire alternativă din România.

Așadar, conform specialiștilor sibieni – experți în tot ceea ce înseamnă șeminee de calitate, sobe premium, coșuri de fum sau modele ecologice de gratar peleti, iată care sunt pașii pentru a avea un șemineu fermecător în casa ta!

  1. Alege-ți șemineul în funcție de personalitatea și stilul locuinței tale

De la modelele rustice, la cele moderne cu focar încastrat în perete și până la puternicul termoșemineu, șemineele sunt vedetele oricărei locuințe. Acestea atrag atenția fiecărui musafir, devenind locul preferat de petrecut timpul în compania familiei sau persoanei iubite, după zilele istovitoare de la muncă.

  1. Oferă-i căminului tău sentimentul de “acasă”

Dacă vrei ca șemineul tău să fie mai mult decât o soluție de încălzire, asigură-te că acesta va reflecta o parte din personalitatea ta. Astfel, poți alege dintr-o mulțime de finisaje, materiale și stiluri de seminee pe lemne (moderne, rustice sau cu aspect premium). Singura limită fiind propria ta imaginație.

  1. Alege modelul de șemineu care ți se potrivește

Șemineul poate fi utilizat pentru a încălzi o singură încăpere sau întreaga locuință. De aceea, în momentul în care alegi modelul de șemineu trebuie să ții cont de combustibilul folosit (lemne, gaz, peleți, curent), locul unde va fi amplasat, suprafața și alte particularități.

  1. Șemineul poate fi o soluție și pentru apartamentul de la bloc

În cazul în care locuiești la bloc, trebuie să știi că cea mai bună variantă este un  bioșemineu. Acesta are flacără reală, dar nu are nevoie de un coș de fum așa cum se întâmplă în cazul unui șemineu sau sobe pe lemne. În plus, acesta ocupă foarte puțin spațiu și este foarte elegant, fiind integrat direct în peretele apartamentului. O altă variantă sunt  șemineele electrice ce imită perfect jocul de flăcări, putând fi controlate cu ușurință de la distanță cu ajutorul telecomenzii.

  1. Tipul de combustibil

Un aspect esențial de care trebuie să ții cont atunci când alegi tipul de șemineu este combustibilul. Astfel, poți opta pentru:

Șemineu pe lemne – acesta necesită lemn de esență tare pentru a oferi un randament superior; aici trebuie menționat faptul că lemnul de rășinoase deteriorează șemineul și astfel se pierde garanția

Bioșemineu – funcționează cu bioetanol, este disponibil în modele variate și nu necesită coș de evacuare;

Șemineu pe gaz – oferă confort termic, sunt ușor de întreținut și sunt sigure în exploatare;

Șemineu electric – acestea dispun de cu afișaj 3D deosebit de realist, te ajută să economisești și nu necesită întreținere specială;

  1. Oferă atenție coșului de fum

Fie că locuința ta are deja un coș de evacuare a fumului, fie că trebuie să construiești unul de la zero, este important să te asiguri că șemineul dispune de un coș de fum corect dimensionat. Astfel, cere ajutorul unui specialist pentru a fi sigur că modelul de coș ales este cel potrivit pentru un focar de șemineu performant.

 

  1. Evaluează-ți bugetul disponibil

Oricine își dorește să economisească atunci când începe un nou proiect. Cu toate acestea, atunci când vine vorba de construcția unui șemineu, nu poți face rabat de la calitate. Prin urmare, dacă vrei costuri mai scăzute, cere ajutorul unei firme specializate în șeminee, care  te va ajuta să alegi varianta perfect sincronizată cu bugetul pe care îl ai la dispoziție.

Meșterii sibieni formează o echipă cu renume și experiență dovedite în cele peste două decenii petrecute în industria comercializării și montajul profesional de soluții alternative de încălzire.

În plus, pe site-ul lor oficial, vei putea comanda on-line cam tot ceea ce îți dorești din stocul de șeminee premium, focare, coșuri de fum, sobe moderne sau rustice, alături de nenumărate tipuri de grătare economice sau premium, precum modelul de gratar kamado confecționat din ceramică. Tot acolo vei avea acces și la o gamă completă de accesorii și materiale de construcție dedicate domeniului termicelor de calitate superioară.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
FOTO. A cumpărat o dubă și a transformat-o într-o locuință de lux cu 140.000 $....
Babs, apariție răvășitoare pe un iaht din Dubai. Fosta iubită a lui Dorian Popa i-a...
Halep și-a luat casă la Dubai de peste un milion de euro! Iubitul de 57...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Cel mai mare atac ucrainean de la începutul războiului. Peste 100 de drone au lovit...
Ce scrie, de fapt, pe cel mai scump șervețel din lume. S-a vândut cu peste...
CHINURILE prin care a trecut vedeta pentru a avea copii. Doctorii nu-i dădeau șanse să...
Pasiune, furie, crimă: ucisă la 21 de ani de iubit, într-un apartament închiriat din Sibiu....
"Aș vrea să te strâng în brațe". Ți se rupe sufletul de durere! Mesajul emoționant...
Poveste de dragoste cu final tragic! Tânără în vârstă de 21 de ani, ucisă cu...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Pe ce șosele îți trebuie rovinietă? Este obligatorie pe DN-urile ce trec prin localitate?
Pentagon: Loviturile ucrainene au afectat 14% din capacitatea Rusiei de rafinare a petrolului
CERCETĂTORII cred că au AFLAT care este FORMA UNIVERSULUI!
A murit un campion al României. Marele antrenor a căzut pe scări și a decedat
Ce cadou a putut să îi facă un mire proaspetei sale soții, în noaptea nunții....
Ce poți face dacă ai o soră geamănă? O trimiți la muncă în locul tău!...
Patrick crede că Roberta nu îl place pe Sebastian! Ce spune concurenta despre această situație:...
"Țipete foarte puternice, mobilă răsturnată".Crimă șocantă în Sibiu! O tânără de 21 de ani, ucisă...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
Alergătorii de elită trăiesc mai mult, au descoperit oamenii de știință
×