În deschiderea festivalului WonderFest, Lavinia Șandru propune o Capitală a Copilăriei – Constanța: ”Aici au prins viață visurile copilăriei noastre”

Publicat: 20/09/2022, 16:54
Actualizat: 20/09/2022, 18:07

WonderFest – Festivalul Internațional al Filmului pentru Copii și Tineret – a început luni, la Constanța, la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret ”Jean Constantin”. Evenimentul se desfășoară zilnic – până vineri, 23 septembrie -, cu intrare liberă la toate activitățile: filme, ateliere și concerte.

Luni seara a avut loc Gala de Deschidere, cu sala plină de copii și adolescenți încântați de prestația artiștilor de la Folk Frate și PRO CONSUL, dar, în mod surprinzător, și alături de tânărul viceprimar al Municipiului Constanța, Ionuț Rusu. Acesta a spus, în deschiderea Festivalului, că este preocupat să organizeze cât mai multe evenimente culturale de calitate, care să fie atractive pentru tineri.

WonderFest este organizat de Primăria Municipiului Constanța și Uniunea Zariștilor Profesioniști din România, cu susținerea Consiliului Județean Constanța, al Asociației de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța și Pro Familia. Președintele Festivalului WonderFest este Lavinia Șandru, actriță și realizatoare tv.

În discursul său, parafrazându-l pe Albert Einstein, care spunea poți alege să trăiești în două feluri: să crezi că nu există magie sau să crezi ca totul e magie,  Lavinia Șandru, director al Festivalului Internațional al Filmului pentru Copii și Tineret, a dat startul la magie, în ”Capitala copilăriei”.

”Mi-aș dori să facem din Constanța Capitala copilăriei,  pentru că aici au prins viață visurile copilăriei noastre. Aici, noi, cei mari de astăzi, visam să trăim sau măcar să ajungem cât mai des și să stăm cât mai mult. Cred că acest loc magic, Constanța, merită să revină în visurile împlinite ale celor mici de astăzi, să-și trăiască aici cele mai frumoase momente ale copilăriei, care să se transforme, peste ani, în amintiri extraordinare”, a spus Lavinia Șandru.

Lavinia Șandru: ”Mi-aș dori să facem din Constanța Capitala copilăriei”

Președintele juriului este actorul Mircea Diaconu

Filmele prezente în competiție sunt jurizate de un juriu profesionist, al cărui președinte este actorul Mircea Diaconu, și de un juriu special, format din 100 de elevi din Constanța. Juriul copiilor va acorda Marele Premiu al Festivalului, ce urmează a fi selectat din cele opt titluri aflate în competiție – filme noi, produse în ultimii doi ani, în Germania, Italia, Franța. Lituania, Polonia, Bulgaria, Iran și România.

Peliculele sunt lungmetraje și de animație și vor fi proiectate la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin” din Constanța. Intrarea este liberă, la toate manifestările Festivalului – filme, concerte, ateliere.

Unul dintre filmele prezente în festivalul de la Constanța este o premieră internațională, iar regizorul și producătorul peliculei vor fi prezenți la WonderFest și vor răspunde întrebărilor publicului.

În afara concursului, vor fi proiectate și două filme artistice noi, premiate sau nominalizate la festivaluri internaționale, inclusiv Bafta și Oscar 2022.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Reghe cere sprijinul instanței: 'Trebuie să înceteze această hărțuire!' Poliția nu confirmă urmărirea penală împotriva...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Bucurie mare în showbiz ❤️ ❤️ Fosta asistentă de la Acces Direct este însărcinată pentru...
Cum a rămas, de fapt, Gina Pistol însărcinată. Nu mai avea nicio speranță: „Smiley mi-a...
Românul care a cumpărat un avion de pasageri şi-l transformă în restaurant. Momentul în care...
Tragedie în România! A MURIT
Cum va fi vremea în luna mai! Specialiștii de la ANM preconizează o perioadă imprevizibilă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
S-a decis plata a 718 LEI de persoană în România. Banii intră automat pe carduri...
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Astronomii au descoperit cum s-a format „inima” de pe Pluto