Prima pagină » Diverse » Un centru de excelență, nu unul de lux! VITALITAS, locul potrivit pentru bătrâni, dar și pentru cei tineri

Un centru de excelență, nu unul de lux! VITALITAS, locul potrivit pentru bătrâni, dar și pentru cei tineri

Lângă București, la marginea pădurii Snagov, s-a deschis VITALITAS, un centru în care tinerii sau bătrânii pot rămâne o zi sau chiar o viață, pentru a se trata sau doar pentru a trăi. Iată despre ce e vorba.

Medicul Liviu Harbuz, medic dar și Director General VITALITAS a povestit despre cum vindecă bătrânii de boli sau de singurătate.

Sursă Foto – Qmagazine – Medicul Liviu Harbuz

Sursă Foto – Qmagazine – Medicul Liviu Harbuz

În studiul pentru această investiție au fost alocate mii de ore de documentare, studii statistice de referință și, mai ales, info-trip-uri în țări cu o vastă experiență în această industrie.

„Din 2007, România este țară membră a UE și s-a aliniat la toate standardele europene, dar, din păcate, în domeniul asistenței și îngrijirii persoanelor vârstnice, dependente sau cu boli de memorie, rezidențele s-au înmulțit ca ciupercile după ploaie și multe dintre ele au devenit „depozite de bătrâni”, a precizat medicul Liviu Harbuz.

Serviciile medicale în Centrul de asistență și îngrijire VITALITAS au fost gândite pentru a asigura longevitatea activă și calitatea vieții rezidenților, într-un mediu de confort raportat la nevoile specifice fiecărui rezident, potrivit Qmagazine.ro.

Sursă Foto – Qmagazine

De asemenea, echipa medicală multidisciplinară este preocupată de statusul sănătății fizice și psihice, cu un obiectiv clar, adică acela de a asigura starea de bine.

Liviu Harbuz a mai precizat și că o rezidență pentru persoane vârstnice, dependente sau cu boli de memorie, nu e doar o simplă clădire luxoasă, ci înseamnă, de fapt, servicii de înaltă calitate, personal calificat și un management specific centrelor de excelență.

VITALITAS nu s-a poziționat ca un centru de lux, ci ca un centru de excelență în asistența și îngrijirea vârstnicilor, cu competențe multiple și cu prețuri pe deplin justificate pentru nivelul de servicii oferite, a mai detaliat directorul general.

„Și recrutarea personalului este, într-adevăr, un proces dificil, continuu și destul de puțin ofertant. Agenții de recrutare a forței de muncă, recrutare de personal nemotivat, din zona concurențială, au fost de acord că există un grad de experiență în această industrie”, a spus Liviu Harbuz.

Totuși, recrutarea atentă a personalului nu este suficientă, definitorie pentru un centru de excelență fiind formarea profesională continuă, adaptată la provocări, la nevoi și profilul rezidenților.

După spusele acestuia, cam asta e una din diferențele dintre un centru de excelență și un simplu cămin de bătrâni.

Având în vedere serviciile de excelență pe care le oferă acest centru, au abordat și piața internațională, mai ales comunitățile de origine română din Germania, Italia sau Spania, folosind presa locală din zonele unde locuiesc cetățeni de origine română pentru a promova misiunea VITALITAS și facilitățile pe care le oferă.

Sursă Foto – Qmagazine

„Nu ne ocupăm doar de trup și minte, ne preocupă să întinerim aceste suflete”

„Timp în care cei care au într-adevăr nevoie de protecție socială sunt marginalizați sau excluși din punct de vedere social. Din păcate, aici se încadrează majoritatea vârstnicilor. Poate o să mă repet, dar noi, aici la VITALITAS, susținem, conservăm și promovăm respectul de sine.

Iar pe cei care nu beneficiază de acest sentiment îi ajutăm să-l recâștige. Pentru activitatea noastră, demnitatea umană este cel mai important obiectiv. Mulți dintre rezidenții noștri descoperă accesul la condiții de viață pe care nici măcar nu le-au sperat”, a mai spus Liviu Harbuz.

„În strategia noastră, am definit înființarea unei fundații care să contribuie semnificativ la dezvoltarea obiectului nostru de activitate, în sensul în care să putem suplimenta lipsa de buget dedicat asistenței și îngrijirii pentru acele persoane care își doresc să beneficieze de serviciile noastre.

În același timp, în completarea activității adresate strict rezidenților noștri, ne-am propus un proiect ambițios numit „Rețeaua de încredere”, care constă în implicarea societății, identificarea și formarea de voluntari specializați în consolidarea relațiilor sociale dintre generații.

Misiunea proiectului este aceea de a oferi servicii persoanelor în vârstă aflate într-o stare vulnerabilă (singuri, cupluri de vârstnici, persoane care au nevoie de sprijin moral și control constant), pentru satisfacerea nevoilor esențiale de trai și pentru a preveni și limita excluziunea și marginalizarea socială”, a mai spus medicul Harbuz.

Mediafax
Țara care are internet atât de rapid încât poate descărca întregul catalog Netflix într-o secundă
Digi24
„E doar începutul”. Un grup terorist care revendică asasinarea colonelului SBU Ivan Voronici avertizează că va continua „vânătoarea”
Cancan.ro
Anamaria Gălușcă a murit într-un accident de muncă ȘOCANT. Apropiații sunt devastați!
Prosport.ro
Prințesa Kate Middleton a purtat, la câțiva metri de Simona Halep, o bijuterie primită cadou de la Prințul William acum 11 ani
Adevarul
Directorul Romsilva care a încasat 100.000 de euro la pensionare a dat în judecată instituția. De ce vrea despăgubiri
Mediafax
Filmul crimei din Mureș. Ce a făcut Emil Gânj înainte de a-i curma viața fostei iubite
Click
Povestea care demonstrează că se poate. Cum a virat viața lui Allen Bobinac de la om al străzii la dublu licențiat
Wowbiz
Mama Andei, tânăra ucisă și incendiată de Emil Gânj, primește amenințări halucinante de pe un cont cu numele criminalului din Mureș. Femeia se teme că va sfârși la fel ca fiica ei: „Îmi e foarte frică”
Antena 3
Câți bani câștigă directorul RAAPPS. Vicepremierul Anastasiu: „Sper că s-a pus virgula greșit”
Digi24
Directorul Romsilva, care a luat 100.000 de euro primă de pensionare, dă în judecată Regia. Teodor Țigan vrea despăgubiri cu dobândă
Cancan.ro
Cum arată acum Kelly, adolescenta frumoasă din Salvați de Clopoțel, la 32 de ani de la terminarea serialului
Ce se întâmplă doctore
Cine își mai aduce aminte de ea? Imagini rare cu Fosta Miss România! Acum e criticată că s-a îngrășat enorm
observatornews.ro
Ce a găsit o tânără venită cu familia la Mamaia într-un studio de lux de 600 de lei pe noapte: "Ceva fin"
StirileKanalD
VIDEO Motivul șocant pentru care Emil Gânj și-ar fi ucis fosta iubită. Mama Andei rupe tăcerea: „În fiecare zi îi era frică”
KanalD
Anamaria este românca moartă într-un teribil accident de muncă, în Italia! Femeia a fost strivită de un tractor și o remorcă
Ciao.ro
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Promotor.ro
EXCLUSIV - VIDEO cu Dacia 2000, mașina folosită de Nicolae Ceaușescu
Descopera.ro
Descoperirea TROIEI de către Heinrich Schliemann: adevăr și LEGENDĂ în arheologie
Capital.ro
Pedeapsă cruntă pentru Călin Georgescu. Nu mai scapă! Decizia luată de autorități
Evz.ro
Provocare periculoasă pe internet. Un băiat de 13 ani a ajuns la spital
A1
Albert NBN, amendat de trei ori după ce a folosit un limbaj vulgar la adresa României la Beach, Please!. Câți bani are de plătit
Stirile Kanal D
Stegarul Dac, pe moarte în închisoare, la Penitenciarul Rahova! Strigătul disperat de ajutor al soției sale: „Arată și miroase a moarte”
Kfetele
Povestea cutremurătoare a bunicii în vârstă de 84 de ani, abandonată de proprii săi copii! Ce urmează să se întâmple cu ea și cine o să o îngrijească?
RadioImpuls
Cine este, de fapt, Albert NBN? Trapperul care a înjurat România la Beach, Please! 2025 a absolvit doar 6 clase: „Nu mi-a plăcut școala. Nu s-a legat de nicio culoare de mine!”
Râzi cu lacrimi
BANCUL ZILEI. Ion o surprinde pe Maria în pat cu Vasile: – Tulai Doamne!
Descopera.ro
Slăbitul ar putea întineri țesutul adipos, eliminând celulele îmbătrânite