EXCLUSIV VIDEO | Povestea fascinantă a ultimului pirat român din Caraibe. Cum a ajuns elevul preferat al legendarului cascador Szobi Cseh să joace alături de Anna Kendrick și Dennis O’Hare

Publicat: 20/02/2023, 11:00

„În perioada comunismului, era foarte greu să vezi altceva la televizor decât emisiunile de propagandă, iar noi, cei din generația mea, ne-am găsit refugiul în filme. Am văzut foarte multe pelicule, în special cele de acțiune. Dintre toate, mi-au plăcut cele în care juca Szobi Cseh, un personaj absolut genial, interpretat de un om absolut genial”. Așa își începe Cristian Prisecaru povestea uluitoare, trăită pe muchie de cuțit în buchea cinematografiei, pe care a învățat să o îndrăgească și să o prețuiască așa cum nimeni altul nu a făcut-o. 

Poate doar maestrul său, Szobi Cseh, omul de geniu pe care a avut norocul să-l întâlnească la vârsta când alții doar visau să strângă mâini bătătorite în truda neostoită spre titlul de cascador desăvârșit. Poate doar el, maestrul, să fi atins acel prag al profesionalismului în tot ceea ce înseamnă arta filmului, trăită la cotele maxime ale actorului care percepe fiecare secundă în parte, din cele care i-au fost date să le trăiască, între viață și moarte, între bine și rău. Sabie fluturată deasupra capului și pistol descărcat în bubuit de tunet spre personajul rival, și el doar un nume pe genericul unui film de acțiune.

Cristian, asemenea idolului său, inegalabilul Szobi Cseh, a fost și el, la început de carieră, un simplu nume pe ecran. Un ecran pe care, în apogeul carierei, a reușit să îl cucerească. Până să ajungă acolo, însă, în vârful piramidei, Cristian a trebuit să treacă proba focului: întâlnirea cu cel care, peste timp, avea să-l transforme într-unul dintre cei mai buni cascadori români din toate timpurile. Nimeni altul decât Szobi.

Cel mai bun dintre cei buni

Învățăturile primite de Cristian Prisecaru de la maestrul Szobi Cseh s-au dovedit a fi, peste timp, un bagaj temeinic de cunoștințe și deprinderi în arta cascadoriei. Un bagaj care l-a ajutat pe tânărul, pe atunci, ucenic Cristian Prisecaru să urce rapid treptele spre titlul de cel mai bun dintre cei mai buni cascadori români, apreciat la justă valoare inclusiv de lumea internațională a filmului.

A fost momentul în care pentru bărbatul cu sânge de neaoș moldovean, născut în ținutul aspru al Romanului, s-au deschis larg porțile spre celebritate. A jucat în filme de acțiune alături de nume sonore din industria mondială a filmului. Anna Kendrick (actriță care a cunoscut celebritatea în pelicule precum „Pitch Perfect”, „The Accountant”, „A Simple Favour” sau „Mr. Right”), Danielle Brooks (cunoscută publicului în special pentru rolul din „Orange is the New Black”) sau Dennis O’Hare (protagonistul peliculelor de succes „Army of One”, „Banshee” și „The Postcard Killings”) sunt doar câteva nume grele din distribuția unor producții hollywoodiene în care a jucat și românul Cristian Prisecaru.

Despre cum a ajuns Cristian să fie, vreme de ani buni, piratul român din Caraibe, dar și despre adevărata provocare actoricească, survenită în toamna lui 2012, când a dat curs unei oferte lansate de americani, puteți afla din reportajul video. Un reportaj despre povestea fascinantă a cascadorului și actorului Cristian Prisecaru, ultimul pirat român din Caraibe.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
FOTO. Cât de frumoasă e noua iubită cu care s-a cuplat la câteva zile după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
Fiartă pe 700.000 de euro! Ce a putut să facă Bianca Drăgușanu, de mână cu...
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
A venit anunțul TRIST despre Bruce Willis. Chiar fiica sa a dat vestea: A fost...
Încă trei zile libere pentru bugetari, după minivacanța de 1 Mai și Paști
Rezultatele tragerilor speciale Loto de Paști. Numerele câștigătoare de la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Victoria, Regina cu cei mai mulți copii