Aparatul din apartament care îți „umflă” FACTURA la energie electrică pe timpul verii. Ce trebuie să faci pentru a plăti mai puțin

Aparatul din apartament care îți umflă FACTURA la energie electrică pe timpul verii. Ce trebuie să faci pentru a plăti mai puțin
Aparatul din apartament care îți "umflă" factura la energie electrică pe timpul verii. Ce trebuie să faci pentru a plăti mai puțin
Publicat: 24/06/2023, 11:02

Canicula s-a instalat în România, dar mulți se tem că folosirea aparatului de aer condiționat va „umfla” factura la energie electrică. Iată de ce este indicat să știm câteva trucuri care pot fi utile și ne ajută să plătim mai puțin.

Folosirea aerului condiționat pentru a scădea temperatura într-o locuință este o decizie atent cântărită de români în perioada asta.

Ce trebuie să faci pentru a plăti mai puțin

Totuși, dacă vrei să economisești bani la factura de curent sau pur și simplu cauți să protejezi planeta, în numele luptei cu poluarea, există schimbări de comportament de care te poți folosi zilnic spre a avea grijă și de bugetul tău, și de mediul înconjurător.

Se știe că un consum ridicat de apă și electricitate încarcă facturile la aceste utilități, iar pe 3 vine consumul de gaze.

Și, când vorbim despre electricitate, aerul condiționat pornit vara, în zilele caniculare, este printre cei mai mari consumatori.

Un sfat simplu și ușor de urmat este să nu folosești electricitate acolo unde nu ai treabă. De exemplu: nu stai într-o încăpere, ai părăsit-o, atunci, imediat ce ieși din cameră închide lumina!

Rămânând în această zonă, avem posibilitatea să schimbăm iluminatul clasic cu unul modern, tehnologia LED fiind acum la îndemâna tuturor. Iar efectele se văd imediat – consumul scade cu aproape 80-90% și, în același timp, crește durata de viață a becurilor cu cel puțin 25%. Vorbim, atenție, despre un câștig pe temen lung, care merită avut în vedere!

Un frigider sau o mașină de spălat, iată două dintre electrocasnicele care se „hrănesc” cu multă energie electrică. Sfatul nostru: când cumperi un aparat electrocasnic nou, uită-te cu atenție la clasa energetică și caută să faci un efort financiar ca să cumperi un obiect cu o clasă cât mai ridicată.

Dacă vorbim despre aerul condiționat, trebuie avut în vedere că recomandate sunt acum aparatele cu o înaltă eficiență energetică. Desigur, altul este și prețul, dar la fel vei simți, în timp, la facturile de energie. Produsele din clasa A consumă mai puțin curent, iar asta se vede pe factura primită.

Un alt sfat important este acela să folosești aerul condiționat cu filtrele curățate. Nu mai spunem că e bine și pentru sănătate, deja se subînțelege, dar contează și la durata de viață a aparatului, care nu va fi suprasolicitat, ci mereu va funcționa în parametri normali.

Dacă aparatul de aer condiționat poate fi conectat la un telefon mobil, atunci deja ai câștigat! Pentru că îl poți control de la distanță și, astfel, cu cinci minute înainte să ajungi acasă, îl pornești, având răcoare când ajungi. Faci economie din absolut toate punctele de vedere, garantat!

Știm că vara vine cu o căldură insuportabilă pentru mulți, dar în același timp și bugetul personal trebuie protejat, de aceea sfaturile acestea sunt binevenite.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu...
Acest bărbat a fost dat dispărut în 1998, la vârsta de 19 ani. Ireal unde...
Prima reacție milionarului Dorin Mateiu, bărbatul de 57 de ani care s-ar iubi cu Simona...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un băiat de 14 ani a murit după ce a răspuns la o provocare și...
De ce a fost eliminată Ștefania Ștefan. Acuzații dure la adresa Pro TV după ultimul...
Cel mai iubit CUPLU și-a spus ADIO! Apropiații lor sunt șocați: „Nu ar fi putut...
"Cam un 4.000 de lei ca să trăieşti decent". Ofertele angajatorilor pentru tineri, la târgurile...
EL l-a ucis pe bărbatul din Crângași! Dezvăluiri de ultimă oră despre crima care a...
„Dacă m-ar înșela..” Anamaria Prodan a răspuns la întrebarea care stă pe buzele tuturor! Cum...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Pe ce șosele îți trebuie rovinietă? Este obligatorie pe DN-urile ce trec prin localitate?
Noua axă a răului? Vladimir Putin şi Xi Jinping şi-au promis să coopereze împotriva SUA...
Tehnologia ULUITOARE care a generat CĂLDURĂ de peste 1.000 grade Celsius
Telefoanele, INTERZISE prin lege. Propunerea drastică pentru milioane de oameni din România
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine...
Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news
Virginia, întrebare neașteptată pentru Patrick: „Patrick, îți pare rău că m-ai chemat la camera roșie?”
"Vă rog, ajutați-ne. Ajutor!". Iulia Vântur, mesaj disperat. Ce s-a întâmplat și cum dorește să...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
Bărbat dispărut în urmă cu 27 de ani, găsit în pivnița unui vecin
×