ANPC a verificat peste 40 de operatori economici din Mall Băneasa. Unităţi închise temporar pentru că foloseau un culoar de trecere insalubru

ANPC a verificat peste 40 de operatori economici din Mall Băneasa. Unităţi închise temporar pentru că foloseau un culoar de trecere insalubru
Publicat: 03/11/2023, 17:13
Actualizat: 03/11/2023, 17:41

Peste 40 de magazine și fast-food-uri din Mall Băneasa au fost verificate de comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC). Mai multe unităţi au fost închise temporar deoarece foloseau pentru aprovizionare un culoar de trecere insalubru, unde erau gândaci vii şi şoareci morţi. Pentru toate neregulile găsite au fost date amenzi în valoare de 230.000 de lei. Mai multe magazine de cosmetice, haine sau împinge-tava au fost închise.

ANPC a transmis vineri, că reprezentanţii Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea (CRPCR)  Bucureşti-Ilfov au desfăşurat o amplă acţiune de control, la 41 de operatori economici care îşi desfăşoară activitatea în complexul Centrul Comercial Mall Băneasa din Bucureşti.

Produse scoase de pe rafturi sau frigidere

În urma neregulilor constatate, comisarii CRPCR Bucureşti-Ilfov au dat 47 de amenzi contravenţionale, în valoare totală de 230.000 de lei. Au fost oprite definitiv de la comercializare produse alimentare neconforme, în valoare de peste 10.000 de lei şi au fost oprite temporar de la vânzare produse în valoare de aproape 600.000 de lei.

De asemenea, a fost oprită temporar prestarea serviciilor până la remedierea deficienţelor pentru Băneasa Development SRL, administratorul Mall Băneasa, fiind recomandată oprirea temporară a prestării de servicii altor cinci operatori economici afectaţi direct de abaterile constatate în spaţiile de folosinţă comună.

“În timpul controlului, au fost constatate nereguli la culoarele de aprovizionare ale zonelor în care îşi desfăşoară activitatea operatorii economici care prestează servicii de alimentaţie publică, în mall, respectiv: folosirea unui culoar de trecere insalubru, în vederea aprovizionării cu: paviment depreciat, cu zone denivelate, cu rupturi ale stratului superior de acoperire a vopselei cauciucate; pereţi neigienizaţi, cu praf în strat grosier, pânze de păianjen; pereţi sparţi, cu colţuri nefinisate/lovite/depreciate; prezenţa insectelor vii – gândaci; prezenţa unor rozătoare în stare inertă”, a precizat ANPC.  Comisarii i-au anunţat pe operatorii economici care se aprovizionează prin acel culoar că nu îl vor mai putea folosi până nu sunt rezolvate problemele.

Jale în bucătării

Printre abaterile constatate de echipele de control la operatorii care desfăşoară activităţi comerciale în Mall Băneasa au fost: folosirea unor agregate frigorifice cu praf şi grăsime, resturi alimentare, chedere neigienizate corespunzător, grătare cu rugină şi vopsea exfoliată; neinformarea sau informarea incompletă referitoare la ingrediente, alergeni şi declaraţiile nutriţionale ale preparatelor culinare; folosirea unor spaţii de lucru din cadrul blocului alimentar neigienizate corespunzător; folosirea unor produse alimentare/materii prime în afara datei limită de consum; utilizarea unor materii prime fără elemente de identificare pentru a se putea stabili transabilitatea produsului; utilizarea unor ustensile şi accesorii necorespunzătoare (degradate sau prezentând uzură avansată).

Lista firmelor închise temporar

Operatorii economici sancţionaţi au fost următorii: La Safi Lebanese, Food SRL, Moulin D’or Srl, Us Food Network Srl, Mls Invest Trading SRL, Sapiens Cafe SRL, Millenium Spirit SRL, Love Soup SRL, RRl Gelato SRL, Alshaya Romania SRL, Sephora Cosmetics Romania SRL, Yail Solutions SRL, Viggo Cuisine SRL, Boand Of Beans. Kungfu King SRL, Rainbow Accessories SRLRex Concepts plk Romania SRL, Lik Toys SRL, GS Open Space SRL, Parfumerie Douglas, Ranid Watch, Mobiup Distribution SRL, Strong Mnd Corporation, Evapify Trading, Sarkkrom Trading, California Fresh Flavors Srl, American Restaurant System SA, Artconfex Srl, Mysu Perfume Import-Export Srl, Legardere Travel Retail Srl, Set Corporation Srl, Aegean Catering Srl, Funky Jolly Pizza SRL, Farmacellvita SRL, Arco Expert SRL, Abitare C.G. SRL, Amrest Coffee SRL, Caractero Stil SRL.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Reghecampf dă de pământ cu Anamaria Prodan. Declarații incendiare făcute de fostul soț
FOTO. Imaginile anului cu romanticul Ilie Năstase în timp ce își sărută cu foc soția!...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Ucis pentru că a refuzat să fie evacuat din calea „orașului viitorului”. Sate întregi au...
Declarații cutremurătoare făcute de mama lui Sebastian Olariu, tânărul ucis în accidentul de la 2...
Florin Piersic, în stare GRAVĂ când a ajuns la spital! Declarațiile șocante ale medicilor
Vremea 13 mai - 10 iunie 2024. ANM anunță ploi și vânt în toată țara;...
Florin Piersic, inconștient la Terapie Intensivă! Breaking news
Ce mesaj a transmis Florin Piersic Jr. în timp ce marele actor era supus unei...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Cât costă Dacia Logan în 2024? Mai este o mașină LOW COST?
Medicii de la Spitalul „Foişor” despre starea de sănătate a lui Florin Piersic: Starea generală...
A fost găsit LOCUL de VECI al unui MARE filosof! „Era chiar sub nasul tuturor”
Interdicție în toată România. Legea e pentru toată lumea
Vești proaste despre Florin Piersic. I-ar putea tăia piciorul - surse
Ce a putut să găsească Mihai Morar într-o casă abandonată din Maramureș. A publicat imaginile...
Ce au găsit chirurgii în corpul lui Florin Piersic! Medicul care l-a operat a rupt...
Cum a reacționat soția lui Vali Vijelie, după ce a ascultat melodia „Să iubești două...
Mihai Albu, diagnosticat cu o boală gravă. Prima reacție a celebrului designer: ”Voi lăsa timpul...
BANCUL ZILEI. Bulă şi Lulă, pe faleză la Constanţa, se uitau în apă unde se...
Locul de veci al lui Platon, marele filosof al Greciei antice, a fost în sfârșit...