VIDEO | Marcel Ciolacu, la Congesul PES din Spania: Vom gestiona campania câștigătoare pentru Europa

Publicat: 10/11/2023, 11:10
Actualizat: 10/11/2023, 20:45

Șefi de stat și de guvern, europarlamentari, activiști și susținători din întreaga Europă se vor reuni în Spania, la Malaga, pentru Congresul din 2023 al Partidului Socialiștilor Europeni (PES) desfășurat în perioada 10-11 noiembrie. Aici va participa și premierul Marcel Ciolacu, unde va avea întâlniri la nivel înalt cu mai mulți social-democrați europeni, printre care Olaf Scholz sau Mette Frederiksen, prim-ministrul Danemarcei.

UPDATE 20.30

Premierul Marcel Ciolacu s-a întâlnit cu omologul său Mette Frederiksen, prim-ministrul Danemarcei, în marja Congresului PES de la Malaga, Spania.

Ciolacu i-a mulțumit premierului danez pentru conducerea „inspiratoare și sprijinul în consolidarea Flancului estic al NATO”.

Am definit noi modalități de extindere a cooperării în domeniul apărării și a tranziției verzi corecte, a transmis premierul pe rețeaua X, după întrevedere.

UPDATE 15.00

Premierul Marcel Ciolacu s-a întâlnit cu liderul PES, Stefan Lofven, pe care îl susține la șefia formațiunii politice. Cu câteva luni înainte de alegerile europarlamentare, socialiștii europeni se pregătesc de campanie.

Președintele PSD s-a arătat încrezător că PES va fi echipa câștigătoare în Europa.

Împreună am elaborat cel mai bun program și vom gestiona campania câștigătoare pentru Europa. Suntem încrezători că familia noastră are cele mai bune soluții pentru ceea ce așteaptă oamenii de la Uniunea Europeană, a scris Ciolacu, pe rețeaua X.

Știrea inițială

Potrivit programului, prima întrevedere a lui Marcel Ciolacu este programată pentru ora 11:30 cu Stefan Lofven, actualul președinte al PES și fost prim-ministru al Suediei, urmând ca la ora 14:00 să înceapă lucrările Congresului.

Congresul din acest an se desfășoară sub motto-ul „Europa în frunte: soluții progresive la provocările globale”, iar conform acestora, în cadrul evenimentului se vor „promova acțiuni durabile nu numai în politicile interne, ci și în activitatea noastră și în organizarea Congresului PES”.

La organizarea evenimentului, am luat în considerare impactul pe care îl avem asupra mediului, luând în considerare proiectarea și managementul evenimentului, locația acestuia și impactul asupra orașului în care se desfășoară. Evenimentul Congresului PES reduce la maximum utilizarea hârtiei, are brandingul într-un format preponderent digital, iar pentru materialele de branding tipărite am ales să folosim imprimarea pe bază de apă pe materiale ecologice. Scopul PES este de a reduce cât mai mult posibil amprenta de carbon a Congresului său, transmite PES.

Pe agenda întâlnirilor de azi, Marcel Ciolacu va avea întrevederi cu Iratxe García, președintele grupului parlamentar în Alianța Progresistă a Socialiștilor și Democraților, cu Lars Klingbeil, președinte al SPD Germania, dar și cu Mette Frederiksen, prim-ministrul Danemarcei. Sâmbătă premierul se va întâlni și cu cancelarul german, Olaf Scholz.

Strategia PES pentru alegerile europarlamentare din 2024

În cadrul Congresului PES vor fi alese conducerile partidului, iar la final se va adopta o rezoluție axată pe probleme cheie pentru socialiștii europeni care pregătesc terenul pentru viitoarele alegeri europene din 2024.

Lofven a scris pe pagina Congresului PES de la Malaga că viziunea socialiștilor europeni se va construi sub sloganul: „o Europă feministă progresistă, corectă și durabilă”.

Suntem foarte recunoscători primului ministru Pedro Sánchez și PSOE pentru găzduirea Congresului și așteptăm cu nerăbdare să le urăm bun venit liderilor, politicienilor, membrilor și activiștilor noștri din Málaga. Împreună vom construi pe viziunea noastră pentru o Europă feministă progresistă, corectă și durabilă, a transmis președintele PES.

Partidele membre PES conduc șase guverne din Uniunea Europeană – Germania, Spania, Portugalia, Danemarca, România și Malta – și fac parte din coaliția de guvernare în alte patru state membre – Belgia, Slovenia, Estonia și Luxemburg. Opt comisari europeni fac parte din familia PES.

PES reunește partidele socialiste, social-democrate, muncitorești și democratice din întreaga Uniune Europeană, Regatul Unit și Norvegia. Împreună cu 32 de partide membre cu drepturi depline și 14 partide asociate și 13 observatori, PES spune că „luptă pentru o Europă mai bună și mai progresistă”.

CITIȚI ȘI:

VIDEO | Israelul se răzbună/ IDF anunță că a ucis mai mulți teroriști Hamas care au participat la masacrul din 7 octombrie

UPDATE | GUVERNUL a adoptat în final Legea pensiilor, după 3 amânări/ Au fost tensiuni între Ministerele Muncii și Finanțelor

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O româncă s-a căsătorit cu un austriac pe care-l credea bogat. Însă bărbatul avea un...
Ce a făcut Daniela Crudu după ce a devenit mămică pentru a doua oară. A...
Mititelu, scandal monstru cu Becali! A luat decizia să nu mai vorbească niciodată: de la...
A murit soția antrenorului de la FC Voluntari, Florin Pîrvu! Oana Alina avea doar 47...
VIDEO Weekend de foc în România. Primul val de caniculă din această vară aduce temperaturi...
Cum a ajuns să arate mormântul Denisei Răducu, la 7 ani de la moartea sa....
Doctorul care a aflat că mai are de trăit 6 luni: „Planul meu e să...
Vremea 10 iunie - 8 iulie 2024. Weekend de foc în sudul ţării, cu temperaturi...
Tinerii stropiți cu acid, urmăriți! Băiatul a povestit totul: Am găsit...
De ce a avut loc, de fapt, explozia de la magazinul Dedeman din Botoșani. O...
Au încins atmosfera la malul mării. Canicula le-a făcut pe vedete să renunţe la haine
Preț Hyundai Elantra facelift în România. Sedan coreean cu un raport preț/calitate EXCELENT
Salariul minim va fi majorat de la 1 iulie, de la 3300 de lei la...
Succes COLOSAL pentru SpaceX! Elon Musk A PLÂNS de bucurie
Anunț pentru românii cu mașini mai vechi de 10 ani. Se întâmplă din 2025
Vestea momentului despre RCA. Avertismentul unor brokeri
Cum arată acum mormântul Denisei Răducu. Internauții au fost revoltați pentru că nu avea lumânare...
Imaginile durerii! Patrizia și Bianca s-au întors acasă în sicrie albe! VIDEO cutremurător
Adrian Minune, despre legătura pe care o are cu Florin Salam. „Eu sunt tatăl lui...
Ziua cea mare a sosit pentru Pepe. Cine îi va cununa pe artist și pe...
BANCUL ZILEI. Bulișor vede un cetățean ieșind dintr-un bordel și se ia după el: -...
A fost creată planta care purifică aerul
×