Prima pagină » Diverse » Sarmale de post mănăstirești ca la Mănăstirea Prislop. Rețeta celor mai delicioase preparate de post

Sarmale de post mănăstirești ca la Mănăstirea Prislop. Rețeta celor mai delicioase preparate de post

Sarmale de post mănăstirești ca la Mănăstirea Prislop. Rețeta celor mai delicioase preparate de post
Sursă Foto - Timefordelish

Cum prepari cele mai bune sarmale de Post ca la Mănăstirea Prislop? Suntem în Postul Crăciunui, așadar preparatele de post sunt la mare căutare.

Iată cum să prepari sărmăluțe de post mănăstirești ca la Mănăstirea Prislop, un preparat pentru care toată lumea te va lăuda.

Ingrediente 

1 varză murată mare
450 g ciuperci champignon
1 morcov măricel – ras prin răzătoarea fină
1 felie mică țelina rasă
1 ceapă mare tocată fin
130 g orez
300 ml suc de roșii
3 linguri pasta de roșii
1-3 frunze dafin
1 linguriță cimbru uscat
1/2 legatura patrunjel verde tocat marunt
sare
piper proaspat macinat
boabe de piper
2 crenguțe de cimbru
1 praf oregano
2-3 linguri ulei
apă fiartă.

Mod de preparare:

Se călește ceapa tocată mărunt în 2-3 linguri ulei până devine sticloasă. Apoi se pune jumătate din morcovul ras și le călesc împreună încă un minut. Se adaugă ciupercile tocate mărunt peste compoziție și se călesc până se înmoaie puțin.Se adăugă orezul spălat bine și scurs, cimbrul, sarea, piperul și pătrunjelul tocat mărunt. Se mai ține pe foc compoziția încă 1-2 minute.

Se taie câteva frunze de varză julien și se pune pe fundul oalei împreună cu restul de morcov râs și țelină rasă fin.

Se amestecă sucul cu pastă de roșii și se pune 1/3 din cantitate peste varză julien, apoi se aranjează sarmalele, aranjând pentru acestea crenguțe de cimbru și presărând puțin oregano uscat. Când se termină de aranjat sarmalele, se toarnă restul de suc de roșii. Se mai adaugă un rând de varză tăiată julien și boabele de piper. Se adaugă uleiul și apa fierbinte până la nivelul sarmalelor.

Sarmalele de post mănăstirești se fierb în jur de 30 minute la foc mediu-mic, cu capacul pus și având grijă să completam cu apa dacă este nevoie. Se dau la cuptor apoi, pentru încă 45-50 minute (în cuptorul preîncălzit la 200 grade Celsius).

Recomandarea video

Mediafax
Când ospățul duce la spital. Medic chirurg: „Colecistul primește rapid nota de plată. Credeți-mă pe cuvânt, va durea tare”
Digi24
Cea mai scăzută temperatură de pe Pământ în acest moment. Zilele următoare sunt prognozate și -60 de grade Celsius
Cancan.ro
ULTIMUL mesaj al lui Ion Drăgan. Ce a postat artistul, cu câteva ore înainte să moară
Prosport.ro
FOTO. Mădălina Ghenea le-a tăiat răsuflarea tuturor când a apărut așa la filmări
Adevarul
Mesajele subtile ale ambasadelor străine pentru România: amenințări din Rusia, prietenie din SUA, solidaritate din Franța
Mediafax
Premiu uriaș la loterie de Crăciun. Biletul câștigător, în valoare de 1,8 miliarde de dolari, a costat 2 dolari
Click
Horoscop săptămâna 26 decembrie - 1 ianuarie. Succes total la final de an pentru Scorpioni, schimbare majoră pentru Vărsători
Digi24
A murit Pat Finn. Actorul din serialele „Seinfeld” și „Friends” avea 60 de ani
Cancan.ro
Ce mâncau Nicolae și Elena Ceaușescu în prima zi de Crăciun. Meniul strict era făcut cu o zi înainte
Ce se întâmplă doctore
Mihai Voropchievici avertizează: Această zodie este vizată de o forță malefică, pe final de 2025
Ciao.ro
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Promotor.ro
Dacia deschide comenzile noului Spring pe piețele vest-europene. România încă vinde vechea generație
Descopera.ro
Misterul Triunghiului Bermudelor, posibil rezolvat! Ce au descoperit doi seismologi?
Râzi cu lacrimi
BANCUL ZILEI. BULĂ: – M-a pus dracu' să-mi iau păpușă gonflabilă inteligentă!
Descopera.ro
Telescopul SPHEREx a finalizat prima hartă cosmică a întregului cer