Prima pagină » Diverse » Sarmale de post mănăstirești ca la Mănăstirea Prislop. Rețeta celor mai delicioase preparate de post

Sarmale de post mănăstirești ca la Mănăstirea Prislop. Rețeta celor mai delicioase preparate de post

Sarmale de post mănăstirești ca la Mănăstirea Prislop. Rețeta celor mai delicioase preparate de post
Sursă Foto - Timefordelish

Cum prepari cele mai bune sarmale de Post ca la Mănăstirea Prislop? Suntem în Postul Crăciunui, așadar preparatele de post sunt la mare căutare.

Iată cum să prepari sărmăluțe de post mănăstirești ca la Mănăstirea Prislop, un preparat pentru care toată lumea te va lăuda.

Ingrediente 

1 varză murată mare
450 g ciuperci champignon
1 morcov măricel – ras prin răzătoarea fină
1 felie mică țelina rasă
1 ceapă mare tocată fin
130 g orez
300 ml suc de roșii
3 linguri pasta de roșii
1-3 frunze dafin
1 linguriță cimbru uscat
1/2 legatura patrunjel verde tocat marunt
sare
piper proaspat macinat
boabe de piper
2 crenguțe de cimbru
1 praf oregano
2-3 linguri ulei
apă fiartă.

Mod de preparare:

Se călește ceapa tocată mărunt în 2-3 linguri ulei până devine sticloasă. Apoi se pune jumătate din morcovul ras și le călesc împreună încă un minut. Se adaugă ciupercile tocate mărunt peste compoziție și se călesc până se înmoaie puțin.Se adăugă orezul spălat bine și scurs, cimbrul, sarea, piperul și pătrunjelul tocat mărunt. Se mai ține pe foc compoziția încă 1-2 minute.

Se taie câteva frunze de varză julien și se pune pe fundul oalei împreună cu restul de morcov râs și țelină rasă fin.

Se amestecă sucul cu pastă de roșii și se pune 1/3 din cantitate peste varză julien, apoi se aranjează sarmalele, aranjând pentru acestea crenguțe de cimbru și presărând puțin oregano uscat. Când se termină de aranjat sarmalele, se toarnă restul de suc de roșii. Se mai adaugă un rând de varză tăiată julien și boabele de piper. Se adaugă uleiul și apa fierbinte până la nivelul sarmalelor.

Sarmalele de post mănăstirești se fierb în jur de 30 minute la foc mediu-mic, cu capacul pus și având grijă să completam cu apa dacă este nevoie. Se dau la cuptor apoi, pentru încă 45-50 minute (în cuptorul preîncălzit la 200 grade Celsius).

Recomandarea video

Mediafax
Episod de iarnă severă în România: concluziile ședinței Comitetului ministerial pentru situații de urgență convocat de Ministerul Mediului
Digi24
Denis Kapustin, liderul neonazist al grupării paramilitare Corpul Voluntarilor Ruși, a murit pe front, luptând pentru Kiev
Cancan.ro
Județul din România în care au fost găsite 19 persoane decedate în cele 2 zile de Crăciun. Nu s-a mai putut face nimic pentru ei
Prosport.ro
FOTO. Natalia Mateuț, spectaculoasă de ziua ei. Apariție rară a tatălui ei, legendarul Dorin Mateuț
Adevarul
Gest disperat al unui cabanier: „Plătiți cât vă permiteți. E primul an în care nu am oaspeți de Crăciun”
Mediafax
Trenul legendar care traversează 3 țări și 8 fusuri orare
Click
Horoscop săptămâna 26 decembrie - 1 ianuarie. Succes total la final de an pentru Scorpioni, schimbare majoră pentru Vărsători
Digi24
Mirabela Grădinaru, despre cum i s-a schimbat viața de când Nicușor Dan e președinte: „Ulterior am obținut și acest drept”
Cancan.ro
Mesajul postat de sora artistului Ion Drăgan, cu o zi înainte de înmormântarea acestuia: 'Ne-ai distrus pe toți'
Ce se întâmplă doctore
Mihai Voropchievici avertizează: Această zodie este vizată de o forță malefică, pe final de 2025
Ciao.ro
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Promotor.ro
Prezentare video Renault Clio 6. Dacia Sandero va primi același motor de 1,8 litri ca și modelul francez
Descopera.ro
Ce lichide să nu verși niciodată în chiuvetă și de ce?
Râzi cu lacrimi
BANCUL ZILEI. BULĂ: – M-a pus dracu' să-mi iau păpușă gonflabilă inteligentă!
Descopera.ro
Ce s-a întâmplat atunci când șoarecii de laborator au fost eliberați în natură?