Angajatul unei fast-food dezvăluie cel mai mare MISTER al preparării unui kebab. Ce se întâmplă cu carnea de doner după ora închiderii

Angajatul unei fast-food dezvăluie cel mai mare MISTER al preparării unui kebab. Ce se întâmplă cu carnea de doner după ora închiderii
Publicat: 18/11/2023, 16:29

Un fost angajat al unui fast-food răspunde la una dintre cele mai dure probleme ale vieții de zi cu zi: ce se întâmplă cu carnea de doner rămasă la sfârșitul zilei? Cei mai mulți nu se gândesc ce consumă, de fapt, când comandă un kebab, deși sunt conștienți că nu este vorba despre cea mai sănătoasă mâncare.

Cel mai probabil este nu este foarte bine să ne gândim prea mult la carnea tăiată de pe rotisor care ajunge în farfuria sau în chifla noastră.

Însă britanicii curioși și-au pus întrebări cu privire la ce se întâmplă cu carnea de kebab rămasă la finalul zilei și au primit răspunsul de la cineva care „a lucrat într-un local de kebab timp de ani de zile” și a răspuns la această dilemă pe Reddit, notează Lad Bible.

„Majoritatea magazinelor de kebab consumă toată carnea, și pun carne nouă aproape de sfârșitul nopții. Sunt sigur că oricine a mâncat vreodată un kebab în care carnea pare doar puțin încălzită, cu bucăți care arată ca și cum ar fi fost tăiate, cubulețe, felii de toate felurile, se întreabă ce au primit de fapt.

Asta se întâmplă când carnea este pe terminate și se folosesc marginile, partea de sus și de jos. De obicei, se taie cu o ușoară curbă spre interior. Ca o paranteză. De aceea, unele dintre cele mai bune și mai autentice kebab-uri turcești folosesc o lamă mare, ca o sabie, pentru a o tăia”, spune acesta.

A doua zi când vii la muncă, explică fostul angajat, aprinzi grătarul pentru a încălzi carnea, și orice magazin de kebab BUN va tăia și arunca aproximativ 2 straturi.

„Datorită cantității de condimente și alte lucruri din ea, este destul de sigură pentru a fi mâncată, iar dacă rămâne ceva, este înfășurată cu mai multe pungi și acoperită pe timpul nopții. Cel mai mult ai voie să o reîncălzești încă o zi. Nu va rezista mult mai mult”, descrie el procesul de păstrare a cărnii.

Alții au confirmat acest răspuns, spunând că unele localuri o țin în frigider până a doua zi, dar în general grămada de carne doner este înfășurată peste noapte, iar a doua zi unul sau două straturi de la partea de sus vor fi îndepărtate.

Altcineva a spus că „cei leneși o lasă afară”, în timp ce loaclurile de kebab care se respectă „o lasă să se răcească, o înfășoară în folie de plastic și o congelează”.

Regulile oficiale spun că poți lăsa carnea să se răcească timp de aproximativ o jumătate de oră, să tai și să arunci toată carnea gătită (grămada va fi încă crudă în mijloc) și apoi să o pui în frigider sau în congelator. Orice carne care are două zile ar trebui aruncată.

Sursa foto: Arhiva Gândul

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
VIDEO Momentul atacului din Crângași. O cameră de bord i-a înregistrat pe cei doi tineri...
Se iubește cu Simona Halep!? 'Regele mezelurilor' din România rupe tăcerea, după ce s-a detonat...
Fostul milionar din fotbalul românesc a ajuns sărac lipit pământului la 72 de ani! A...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
La 12 zile după nuntă, un tânăr din Indonezia a aflat că soția lui era...
Prințul Harry și Meghan Markle, probleme grave cu legea! Ducii de Sussex nu și-au plătit...
Dieta CIUDATĂ a lui Michelle Obama, la 60 de ani! Alimentul la care a renunțat...
Crima din Crângaşi, produsă din cauza unui Like dat pe Facebook. Victima încercase să îşi...
Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news
Un bărbat a atacat cu un cuțit mai mulți oameni, în plină stradă! Unde s-a...
Top cele mai bombate posterioare! Vedetele își etalează trupurile în țările calde
Volkswagen dă startul precomenzilor lui Golf GTI. Cât costă acesta?
Iată cine este bărbatul ce l-a împuşcat pe premierul slovac. Este membru al Societăţii Scriitorilor...
Nouă ERUPȚIE COLOSALĂ pe Soare! S-a VĂZUT tocmai din...
Toți șoferii au INTERZIS! Nu ai voie să cari așa ceva cu mașina
Cifra care îi provoacă insomnii lui Cristi Borcea. În fiecare noapte!
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine...
Val polar în România! Anunțul îngrijorător al meteorologilor
Julia este hotărâtă să nu îi mai ierte greșelile lui Robi: „Vreau să îți spun...
Lavinia Pîrva, despre momentele dificile din mariajul cu Ștefan Bănică Jr.: ”A fost o perioadă...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Moșule, când e mai bine să mă însor, mai devreme sau...
Ziua în care „fecioara din Orleans” a intrat în rândul sfinţilor
×