Prima pagină » Diverse » Cum se prepară cele mai suculente și gustoase sarmale pentru masa de Crăciun. Secretul lui Chef Sorin Bontea

Cum se prepară cele mai suculente și gustoase sarmale pentru masa de Crăciun. Secretul lui Chef Sorin Bontea

Cum se prepară cele mai suculente și gustoase sarmale pentru masa de Crăciun. Secretul lui Chef Sorin Bontea
Cum arată fiica lui chef Sorin Bontea.

Sarmalele sunt, fără doar și poate, unul dintre cele mai așteptate preparate de pe masa de Crăciun. Chef Sorin Bontea, unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați bucătari din România, a dezvăluit care este secretul lui când gătește acest fel de mâncare.

Mai jos vei descoperi cum se prepară o porție de sarmale pentru a avea un gust excelent și pentru care toată lumea te va lăuda.

Sursă Foto - Timefordelish

Sursă Foto – Timefordelish

Ingrediente

Vei avea nevoie de ingredientele de mai jos:

  • două sau trei kilograme de varză murată
  • 600 de grame de amestec de carne tocată de vită și porc
  • o jumătate de ceașcă de orez
  • 200 de grame de ceapă
  • costiță afumată
  • două sau trei linguri de bulion
  • frunze de dafin
  • cimbru
  • mărar
  • sare și piper – după gust
  • ulei pentru prăjit

Cum se prepară. Ingredientul secret al lui chef Bontea

Începeți cu alegerea frunzelor de varză pentru sarmale.

Apoi, se curăță și se toacă mărunt ceapa, iar apoi se pune la călit într-o tigaie cu ulei încins. Vasul se lasă la foc mic până devine sticloasă. Se adaugă atunci orezul spălat înainte și se mai lasă încă două minute. Amestecă în tot acest timp, conform PlayTech.

Separat, într-un castron suficient de mare, se pune carnea. Peste ea se adaugă cimbru, mărar tocat, amestecul de orez și ceapă. Secretul cunoscut de bucătarii profesioniști este adăugarea unui pahar cu apă rece – aceasta va ajuta carnea să fie fragedă. Sarea se pune cu grijă, cantitatea variază în funcție și de cât de sărată este varza murată.

Frunzele rămase se toacă și se așează pe fundul oalei. Peste ele se pun cu grijă sarmalele și costița afumată. Urmează bulionul amestecat cu puțină apă, frunze de dafin și boabe de piper.

Oala se lasă la fiert, la foc mic, în jur de două ore. Verifică din când în când și completează apa de câte ori este nevoie. Învârte vasul de mai multe ori, astfel încât să nu se lipească sarmalele de pereții acestuia.

Recomandarea video

Mediafax
Cod galben de vânt puternic în nouă județe și în Capitală
Digi24
Vladimir Putin „a otrăvit” mințile rușilor. Mihail Kasianov, despre ultima întâlnire cu liderul de la Kremlin: „Te voi distruge oricum”
Cancan.ro
Ultimele imagini cu Rodica Stănescu înainte să moară! Se transformare radical de dragul iubitului. Intervenții estetice și...
Prosport.ro
FOTO. Cum arată la 43 de ani Ileana Lazariuc, fosta noră a magnatului Ion Țiriac
Adevarul
Anul 2026, istoric pentru infrastructura României: autostrăzi complet finalizate și sute de kilometri pregătiți de inaugurare
Mediafax
Sfântul Nicolae și Legenda lui Moş Nicolae. Ce nume se sărbătoresc azi
Click
Monica Pop, dată afară din restaurant! Ireal ce i-a făcut un angajat medicului și prietenelor sale: „Bineînțeles că și ospătarii și ceilalți participanți, erau consternați”
Digi24
Rachete spațiale, aur ilegal și o misiune imposibilă a Legiunii Străine: De ce nu poate Europa să își apere frontiera din Amazon
Cancan.ro
Rodica Stănoiu, înmormântare stranie, fără preot. S-au cântat colinde în loc de veșnica pomenire.
Ce se întâmplă doctore
Ce se întâmplă cu pensiile din ianuarie 2026? Ministrul Muncii a clarificat situația
Ciao.ro
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Promotor.ro
Tesla Model 3 Standard, disponibilă și în România. E cea mai ieftină Tesla și poate fi luată în rate
Descopera.ro
Un EXPERT spune că modelele lingvistice mari nu vor fi niciodată cu adevărat INTELIGENTE
Râzi cu lacrimi
BANCUL ZILEI. BULĂ nedumerit: - Iubita mea s-a întins pe canapea, şi-a dat fusta jos, şi-a smuls...
Descopera.ro
Mitul sincronizării menstruale: de ce încă persistă o idee infirmată de știință