Cum se prepară cele mai suculente și gustoase sarmale pentru masa de Crăciun. Secretul lui Chef Sorin Bontea

Cum se prepară cele mai suculente și gustoase sarmale pentru masa de Crăciun. Secretul lui Chef Sorin Bontea
Publicat: 19/12/2023, 09:21
Actualizat: 19/12/2023, 10:18

Sarmalele sunt, fără doar și poate, unul dintre cele mai așteptate preparate de pe masa de Crăciun. Chef Sorin Bontea, unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați bucătari din România, a dezvăluit care este secretul lui când gătește acest fel de mâncare.

Mai jos vei descoperi cum se prepară o porție de sarmale pentru a avea un gust excelent și pentru care toată lumea te va lăuda.

Sursă Foto - Timefordelish
Sursă Foto – Timefordelish

Ingrediente

Vei avea nevoie de ingredientele de mai jos:

  • două sau trei kilograme de varză murată
  • 600 de grame de amestec de carne tocată de vită și porc
  • o jumătate de ceașcă de orez
  • 200 de grame de ceapă
  • costiță afumată
  • două sau trei linguri de bulion
  • frunze de dafin
  • cimbru
  • mărar
  • sare și piper – după gust
  • ulei pentru prăjit

Cum se prepară. Ingredientul secret al lui chef Bontea

Începeți cu alegerea frunzelor de varză pentru sarmale.

Apoi, se curăță și se toacă mărunt ceapa, iar apoi se pune la călit într-o tigaie cu ulei încins. Vasul se lasă la foc mic până devine sticloasă. Se adaugă atunci orezul spălat înainte și se mai lasă încă două minute. Amestecă în tot acest timp, conform PlayTech.

Separat, într-un castron suficient de mare, se pune carnea. Peste ea se adaugă cimbru, mărar tocat, amestecul de orez și ceapă. Secretul cunoscut de bucătarii profesioniști este adăugarea unui pahar cu apă rece – aceasta va ajuta carnea să fie fragedă. Sarea se pune cu grijă, cantitatea variază în funcție și de cât de sărată este varza murată.

Frunzele rămase se toacă și se așează pe fundul oalei. Peste ele se pun cu grijă sarmalele și costița afumată. Urmează bulionul amestecat cu puțină apă, frunze de dafin și boabe de piper.

Oala se lasă la fiert, la foc mic, în jur de două ore. Verifică din când în când și completează apa de câte ori este nevoie. Învârte vasul de mai multe ori, astfel încât să nu se lipească sarmalele de pereții acestuia.

Carla Adamescu
Carla Adamescu este un jurnalist cu experiență în domeniul social. A lucrat în presa locală și, ulterior, la publicații din Capitală. S-a mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Bucurie mare în showbiz ❤️ ❤️ Fosta asistentă de la Acces Direct este însărcinată pentru...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
BOMBĂ la Survivor! Cum a TRIŞAT Iancu Sterp cu ajutorul fratelui său! Descalificat înainte de...
Cum a rămas, de fapt, Gina Pistol însărcinată. Nu mai avea nicio speranță: „Smiley mi-a...
Românul care a cumpărat un avion de pasageri şi-l transformă în restaurant. Momentul în care...
Tragedie în România! A MURIT
Irinuca Columbeanu se întoarce în România! Ce spune Irinel Columbeanu despre vizita fiicei sale: „Nu...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Halep, aproape de MARELE VIS. Tatăl său a dat personal vestea fabuloasă
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Astronomii au descoperit cum s-a format „inima” de pe Pluto