MĂRTURISIRILE de suflet ale lui Horia Brenciu. ”M-am lovit de nişte greutăţi care mi-au forţat în­dreptarea şirei spinării”

MĂRTURISIRILE de suflet ale lui Horia Brenciu. ”M-am lovit de nişte greutăţi care mi-au forţat în­dreptarea şirei spinării”
Publicat: 28/12/2023, 13:30

Horia Brenciu, în vârstă de 51 de ani, a făcut mărturisiri de suflet. Artistul a vorbit despre familia sa.

Horia Brenciu este cântăreț, a prezentat numeroase emisiuni și a fost jurat la diverse show-uri de talente. În plan personal, Horia Brenciu este căsătorit cu producătoarea de televiziune Alice Dumitrescu. Cuplul are patru copii: Toma, care este înfiat, Mina, copilul lor biologic, și Maria și Andreea, acestea din urmă fiind fiicele lui Alice Dumitrescu dintr-o căsnicie anterioară. Horia Brenciu are un frate. Marius Brenciu a câștigat competiția BBC Cardiff Singer of the World în 2001, în prezent fiind un reputat artist liric.

Într-un interviu pentru publicația Formula AS, Horia Brenciu a vorbit despre copilăria sa la Brașov și despre greutățile cu care s-a confruntat după dispariția mamei sale. De asemenea, artistul a făcut declarații și despre copiii săi.

Mărturisirile de suflet ale lui Horia Brenciu.  ”N-a mai avut cine să ne răs­fe­ţe”

”Copilăria mea din Braşov… În copilărie, m-am lovit de nişte greutăţi care mi-au forţat în­drep­tarea şirei spinării. Dar dacă nu s-ar fi în­tâm­plat lucrurile alea, probabil că azi nu aş fi atât de dornic de bucurie, în mine şi în jurul meu, nu aş fi atât de dornic să ofer, atât de dornic să fac în aşa fel, încât lucrurile să fie pline de un optimism autentic. Când eu aveam 11 ani, am pierdut-o pe mama. Ne-am trezit trei bărbaţi singuri în casă – tata, fratele meu şi cu mine. Atunci, din voca­bularul nostru s-a pierdut cuvântul „răsfăţ”. N-a mai avut cine să ne răs­fe­ţe. De-asta, acest mo­ment din copilărie a devenit definitoriu pentru mine. De-a lungul anilor, a trebuit să învăț să fiu mereu cu baioneta-n mână. M-am obişnuit ca majoritatea zilelor să mi le închei în atitudinea cu care îşi încep aler­gătorii cursa: „Pe locuri, fiţi gata, start!” Sunt aproape tot timpul într-o stare de luptă”, a declarat Horia Brenciu.

Artistul a vorbit și despre cum se descurcă în rolul de tătic:

”A fi tată e cea mai frumoasă luptă cu tine însuţi: nu cred că există părinte pe lumea asta, care să nu se fi confruntat cu o împotrivire din partea copilului. Toate discuţiile mai apăsate pe care le-am avut cu Toma, cu Mina, cu Maria şi chiar şi cu An­dre­ea au fost pentru mine cea mai frumoasă şcoa­lă de auto-cu­noaş­tere la care aş putea să am acces vreo­dată. Dacă mi-ar fi lipsit aceşti pa­tru profesori ai mei, nu cred că aş fi putut să înţeleg lumea la fel de bine pe cât o înţeleg acum. Co­mo­di­tatea din noi, mentală, ver­bală, fizică, este în­depărtată de copiii noştri: nu există nici un alt profesor care să intervină direct în viaţa noas­tră şi să ne schimbe mai rapid decât ei. N-am alterna­tivă: trebuie să ciulesc urechile la fie­ca­re cuvânt al lor. Căci dacă mă retrag dintr-o discuţie cu co­piii mei, pierderea e a mea, nu a lor. Sau dacă mă enervez la „masa tratati­velor”, din nou, eu sunt cel care pierde. Sigur, atitudinea asta e un de­ziderat, dar pot să-ţi spun că, în ultimii 20 de ani, m-am ridicat tot mai greu de la „masa tra­ta­tivelor””.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Kim Jong Un ar fi fost dispus să renunțe la armele nucleare: „Am o fiică...
Facerea de bine este... știți voi ce! O bucureșteancă i-a donat canapeaua unei femei. Ce...
FOTO. Cea mai bogată româncă are o avere de peste 800.000.000 de euro și arată...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Iranul a cerut și ajutorul SUA după prăbușirea elicopterului care a dus la moartea președintelui...
S-au luat la bătaie în ultimul hal, în Parlamentul României. VIDEO EXCLUSIV
Cum a aflat Monica Tatoiu că are CANCER! „Pierd un litru de sânge la trei...
EXCLUSIV. Florin Piersic, mesaj emoţionant de pe patul din spital: "Să ştiţi că nu vreau...
Breaking news despre Florin Piersic!
Cât costă o porție de mici în piața Obor. Nimeni nu se aștepta la un...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Prima Dacia PREMIUM... păcat că nu va fi produsă niciodată
O persoană a murit după ce avionul Londra-Singapore s-a confruntat cu turbulenţe
Descoperire HALUCINANTĂ în testicule umane! Este de necrezut
Schimbări uriașe pentru milioane de români. Se modifică totul la pensie
„Suflete pereche, zic eu”. Jador, fermecat de frumusețea unei tinere din Corbu. „Viitoarea mea soție”....
Bunicul Florentinei, fata ucisă la Sibiu, detalii șocante! "Nu a..."
Tavi Colen, mărturisiri despre trădarea din trupa Talisman. Artistul nu îl poate uita Alin Oprea....
Alin Oprea a ajuns într-un suflet acasă la soția lui. Medana, dărâmată de trecerea în...
BANCUL ZILEI. Două măicuțe în mașină. Deodată pe parbriz sare un VAMPIR mic
Apple anunță reduceri de sute de dolari la unele modele de iPhone
×