Prima pagină » Diverse » Secretul SARMALELOR moldovenești. Ingredientul care nu poate lipsi din rețetă

Secretul SARMALELOR moldovenești. Ingredientul care nu poate lipsi din rețetă

Secretul SARMALELOR moldovenești. Ingredientul care nu poate lipsi din rețetă
FOTO - Caracter ilustrativ: Shutterstock

Sarmalele sunt, fără doar și poate, printre cele mai iubite preparate tradiționale din România, iar fiecare regiune are unele particularități în ceea ce privește rețeta.

Spre exemplu, sarmalele gătite după rețeta moldovenească sunt foarte apreciate și au depășit demult „granițele” regiunii.

Sigur, vorbim despre un preparat tradițional și, la prima vedere nu ar trebui să ne surprindă nimic în ceea ce privește rețeta. Totuși, bucătarii spun că sarmalele moldovenești au nevoie de un ingredient anume pentru a ieși cu adevărat delicioase, arată PlayTech.

Deși nu vorbim despre un ingredient spectaculos, este important să nu săriți peste acest pas: adăugarea de varză tocată pe fundul oalei, înainte de a aranja sarmalele.

Aceasta le va oferi sarmalelor un gust mult mai intens, spun bucătarii, care atrag atenția că, în cazul în care varza murată este foarte sărată, ea trebuie ținută la desărat, în apă, timp de câteva ore.

Rețeta de sarmale moldovenești

Pentru sarmalele moldovenești veți avea nevoie de:

  • 500 g carne de porc
  • 200 g carne de vită
  • 70 g orez
  • 1 kg varză murată
  • 300 g afumătură
  • 1 linguriță de sare
  • 1 linguriță rasă de piper
  • 1 linguriță rasă mărar uscat
  • 1 linguriță rasă cimbru
  • 50 ml apă
  • 150 ml vin alb
  • 250 ml suc gros de roșii
  • câteva crenguțe de cimbru
  • 1 linguriță boabe de piper

Ceapa se călește, se ia de pe foc și se lasă la răcit. Când aceasta s-a răcit o puteți adăuga peste carnea tocată și orez.

Pentru un gust deosebit, gospodinele obișnuiesc să adauge și mărar uscat, cimbru, sare și piper. Compoziția se amestecă cu mâinile până când se încorporează majoritatea ingredientelor. Când compoziția este gata, puteți trece la înfășurarea sarmalelor.

Spre deosebire de sarmalele românești, cele moldovenești sunt mai mici. Potrivit bucătarilor, acestea au un diametru de 1.5 cm. Este important ca sarmalele să nu fie foarte bine strânse. În caz contrar, orezul nu se va umfla. Ultimul pas constă în punerea uor bucăți de varză tocată pe fundul oalei. Ulterior, sarmalele se aranjează circular.

Gustul specific al acestora este dat de sosul de roșii și de vin. Vinul se adaugă peste sarmale, înainte de a fi puse la fiert. În schimb, sosul de roșii se pune deasupra acestora. Bucătarii atrag atenția și ne sfătuiesc să avem grijă la cantitățile folosite. În caz contrar, riscăm să obținem niște sarmale foarte acre.

Sursa foto: Shutterstock

Mediafax
Salariul mediu în România scade în mai la 5.508 lei net, cu 139 lei mai puțin decât în aprilie
Digi24
Deputatul Vexler renunță la Ordinul Național pentru Merit după ce Nicușor Dan a contestat la CCR legea anti-extremism
Cancan.ro
Caz de antrax la spitalul Matei Balș! Mama a murit, iar fiul suferă în spital. Cum au luat boala
Prosport.ro
L-a părăsit când el era plecat de acasă. N-a avut nicio remușcare
Adevarul
Avertismentul unui economist: „Pentru cei săraci, perioada următoare va semăna, din păcate, cu un fel de Jocurile foamei”
Mediafax
Prognoza meteo pe 4 săptămâni. România se pregătește pentru o perioadă de vară intensă
Click
Nutriționiștii avertizează, după decesul lui Mihai Leu. Cum prevenim cancerul de colon, care sunt alimentele-otravă? Trucul lui Dorel Vișan: „Bei cana asta, pe parcursul zilei, puțin câte puțin”
Wowbiz
Mama tinerei ucisă în Mureș face declarații tulburătoare! Modul înfiorător în care Anda a fost lăsată fără viață de bărbatul de care încerca să scape de luni întregi: „L-am implorat să se oprească”. Criminalul, dat în urmărire națională
Antena 3
În Slovacia, președintele țării și ministru apărării s-au dezbrăcat de costume și au început pregătirea militară: Nu e un reality show
Digi24
VIDEO Culmea beneficiilor într-o companie de stat: spor de femeie și la bărbați. Ministrul Energiei: „Am trimis corpul de control”
Cancan.ro
Irina Columbeanu a spus adevărul despre Mr. Pink! Cum se comportă bărbatul cu fiica Monicăi Gabor
Ce se întâmplă doctore
Doliu în lumea filmului. Actrița CELEBRĂ a murit la doar 42 de ani! Cauza decesului
observatornews.ro
16 judeţe intră de la ora 12.00 sub avertizare cod galben de furtuni. Ploi, grindină şi vijelii până la noapte
StirileKanalD
De ce a omorât-o Robert Lupu pe Teodora, de fapt! Răsturnare de situație: NU o voia înapoi, ci altul era motivul
KanalD
Ultima oră! Cutremur în România, în această dimineață. Cât de puternic a fost
Ciao.ro
Divele din România care au atras toate privirile cu cele mai îndrăznețe ţinute! Imagini de colecție
Promotor.ro
Greșeala pe care o fac șoferii de camion pe drumurile naționale
Descopera.ro
Un mare mister al omenirii, aproape de rezolvare
Capital.ro
Mașinile mai vechi de 12 ani vor avea interzis! Noi reguli pentru românii cu mașini pe benzină sau motorină
Evz.ro
Vedetă din România, de urgență la spital. S-a întâmplat în direct
A1
Ștefan Iancu, actorul din Ana, Mi-ai fost scrisă în ADN, a făcut un pas important în carieră. Ce planuri are pentru vara asta
Stirile Kanal D
VIDEO Ea este Luiza, mămica de 24 de ani care a murit după ce a născut prin cezariană. Și-a ținut băiețelul în brațe și s-a stins. Mai avea două fetițe gemene acasă: "Când a operat-o, i l-a dat de l-a văzut și l-a pupat"
Kfetele
O tânără mămică de gemene, în vârstă de 24 de ani, s-a stins din viață după ce a fost mutată la mai multe spitale, în urma unei operații de cezariană!
RadioImpuls
Totul a fost planificat. Criminalul care și-a decapitat propriul tată face mărturii înfiorătoare. A filmat întreaga scenă și a postat clipul pe Youtube. Ce l-a împins să comită oroarea monstruoasă: "Acum se află în iad" 
Râzi cu lacrimi
BANCUL ZILEI. Măria are vise erotice: – Ioane, eram la o expoziţie de obiecte masculine!
Descopera.ro
Foștii șefi ai NASA fac front comun împotriva tăierilor de buget propuse de administrația Trump