Acuzat de Marius Vizer că a „trădat” judo-ul românesc, Cozmin Gușă reacționează: „A redevenit la fel de mic ca acum 40 de ani

Acuzat de Marius Vizer că a „trădat” judo-ul românesc, Cozmin Gușă reacționează: „A redevenit la fel de mic ca acum 40 de ani
Publicat: 29/03/2024, 11:02

Marius Vizer, președintele Federației Internaționale de Judo, se află în conflict deschis cu Cozmin Gușă – actualul șef al Federației Române de Judo (FRJ), iar acuzațiile se intersectează în spațiul public.

Gândul a prezentat – toate detaliile AICI – acuzațiile lansate de Marius Vizer la adresa lui Cozmin Gușă, acesta spunând că nu există o viziune, că România nu are niciun judoka la Jocurile Olimpice de la Paris și că, în ultimă instanță, actualul șef al Federației Române de Judo (FRJ) ar fi „trădat” judo-ul românesc.

Cozmin Gușă: „Ar trebui să-i fie rușine ca român, dar el a renunțat la cetățenia română”

În urma acuzațiilor lansate de Marius Vizer, Cozmin Gușă a replicat că acesta nu face altceva decât să exerseze „șarje publice” împotriva sa de mai multă vreme, iar acum a făcut-o din nou, numai că prin „intermediari plătiți”.

Mai mult, Cozmin Gușă spune că lui Marius Vizer ar trebui să-i fie „rușine ca român”, numai că acesta a renunțat la cetățenia română, este cetățean austriac și „din subordinea lui Nehammer”.

Marius Vizer exersează șarjele publice împotriva mea de ceva vreme, numai că până acum a făcut-o prin intermediari plătiți. De data asta, interviul lui are legătură cu noua știre despre posibilitatea ca eu să fiu un candidat la Primăria Capitalei. Nu mă surprinde, pentru ca Marius Vizer din nefericire pentru el și pentru familia lui, se mișcă pe gheață subțire din cauza șantajului pe care-l exercită la adresa lui Florian Coldea.

El minte când spune în interviu că nu-i cunoaște pe Coldea și pe Dumbravă. Sunt poze publice de la întâlnirile lui cu Coldea, iar pe generalul Dumbravă chiar el l-a angajat pe post de consultant la OPT Bank, condusă de către nașul sau, Csany. Nu mai spun nimic în plus decât că se face de râs la bătrânețe, iar asta din două motive.

Îl atacă pe Florin Bercean, cel mai merituos antrenor din istoria judo-ului românesc, om care prin rezultatele lui l-a sprijinit inclusiv pe Vizer în urmă cu două decenii să preia președinția Federației Europene de Judo.

Ar trebui să-i fie rușine ca român, dar el a renunțat la cetățenia română ca să scape de posibilitatea de a fi arestat în dosarele penale pe care le-a avut. El acum e un cetățean austriac din subordinea lui Nehammer”, a spus Cozmin Gușă.

„Consider că este un articol oferit de Marius Vizer la comanda unor inamici ai mei”

Cozmin Gușă a mai declarat că Marius Vizer „îmbătrânește urât” și uită relația de prietenie care a existat între ei de-a lungul timpului. Declarațiile făcute de Vizer au avut loc „la comanda unor inamici” ai săi, a mai spus Cozmin Gușă, iar acesta „a redevenit la fel de mic ca acum 40 de ani, când era un amărât de bagajist la hotelul Napoca din Cluj”.

Al doilea lucru pentru care spun ca îmbătrânește urât este faptul că susține că nu a existat niciodată o relație de prietenie între noi.

E treaba lui, numai că cele câteva sute de persoane care cunosc vechimea de aproape 25 de ani a relației și consistența ei, dintre care sunt câteva zeci de personalități publice, care au fost alături de noi de sute de ori, nu doar că o sa râdă de el, dar probabil că o să se gândească că Vizer va proceda similar și în cazul lor.

În rest, așa cum am zis, consider că este un articol oferit de Marius Vizer la comanda unor inamici ai mei, treabă ce-l arată că a redevenit la fel de mic ca acum 40 de ani, când era un amărât de bagajist la hotelul Napoca din Cluj, și unde îl avea șef pe un prieten comun de-al nostru. Păcat de el”, a declarat Cozmin Gușă, potrivit Adevărul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce alimente ultraprocesate cresc cel mai mult riscul de moarte prematură
Soția lui Cristi Tănase a obținut ordin de protecție împotriva fostului fotbalist, la 2 luni...
Cristi Borcea are o „Valentina Pelinel mică”. „Doar că are ochii albaștri”
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
VIDEO Cum să irosești 3 milioane de dolari. Rușii au tras cu o rachetă Iskander...
Sebastian Dobrincu și Ioana Ignat și-au spus ADIO după 3 ani de relație. Motivul care...
Mihai Albu, vești devastatoare de la medici. CANCERUL a avansat! Declarații sfâșietoare
Aurora Boreală a făcut spectacol, azi noapte, pe cerul României. Cum explică oamenii de ştiinţă...
Cine e, de fapt, soția lui Florin Piersic
Accident teribil la Brașov, între Voila și Făgăraș! Un șofer a murit pe loc după...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Cât costă Dacia Logan în 2024? Mai este o mașină LOW COST?
Finlanda se pregăteşte pentru un război la scară largă cu Rusia: Trebuie să fim pregătiţi
Alertă de gradul 4 pentru 11 și 12 mai! Vine FURTUNA geomagnetică
Decizie pentru toți cei care au BULETIN DE IDENTITATE. Schimbarea anunțată astăzi, 11 MAI
Familiile regale au luat cu asalt o stațiune românească. Aici e Raiul pe pământ
Creatură cu cap de lup care merge în două picioare, surprinsă lângă o grădină zoologică....
Când vine vara în România! Anunțul ANM
Preferințele Monicăi Tatoiu în materie de bărbați și motivul pentru care a treia căsătorie durează...
Mesajul transmis de Sebastian Dobrincu, după despărțirea de artista Ioana Ignat: ”Învinge durerea”
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am învățat minte... de azi nu mai conduc cu viteză. Ștrulă:...
Sahara arăta cu totul altfel acum 4.000 de ani, dezvăluie arta rupestră