Prima pagină » Diverse » Cine nu ar trebui să mănânce căpșune! Motivul pentru care ar trebui să stea departe de aceste fructe delicioase

Cine nu ar trebui să mănânce căpșune! Motivul pentru care ar trebui să stea departe de aceste fructe delicioase

Cine nu ar trebui să mănânce căpșune! Motivul pentru care ar trebui să stea departe de aceste fructe delicioase

Căpșunele sunt delicioase și pline de nutrienți, iar în luna mai sezonul lor este în toi. Însă, deși aceste fructe sunt senzaționale, există anumite categorii de persoane care ar trebui să fie atente sau să evite consumul acestora din motive de sănătate.

Nutriționistul rus dr. Mariat Mukhina avertizează asupra pericolelor consumului de căpșune și dezvăluie cine nu ar trebuie să exagereze atunci când vine vorba de aceste fructe. Potrivit specialistului, consumul de căpșune provoacă cu ușurință alergii, mâncărimi, urticarie și chiar angioedem. Totodată, semințele lor pot fi periculoase pentru persoanele care au probleme cu tractul gastrointestinal.

”Aceste semințe irită membrana mucoasă și duc la exacerbarea ulcerelor gastrice și duodenale”, explică Dr. Mukhina.

Ce persoane nu trebuie să mănânce căpșune

Exista mai multe categorii de persoane care nu ar trebui să consume căpșune:

  • Persoane cu probleme digestive. Unele persoane cu sindromul de colon iritabil (SCI) sau alte afecțiuni digestive pot constata că consumul de căpșune agravează simptomele lor, cum ar fi balonarea, gazele și durerile abdominale, din cauza conținutului lor de fibre.
  • Cei cu probleme renale. Căpșunele au un conținut relativ ridicat de potasiu. Persoanele cu boli renale avansate trebuie să monitorizeze atent aportul de potasiu, iar consumul excesiv de căpșune poate să fie problematic pentru acestea.
  • Persoane care iau medicamente anticoagulante. Căpșunele sunt bogate în vitamina K, care poate interfera cu medicamentele anticoagulante, cum ar fi warfarina. Aceasta poate afecta coagularea sângelui, de aceea este important să discutați cu un medic înainte de a consuma cantități mari de căpșune.
  • Diabetici. Deși căpșunele au un indice glicemic scăzut, consumul în cantități mari poate crește nivelul de zahăr din sânge. Diabeticii trebuie să monitorizeze aportul total de carbohidrați și să includă căpșunele în acest calcul.
  • Persoanele alergice la căpșune.

Sursa foto: Pexels.com

Recomandarea video

Mediafax
Zilele cu dezlegare la pește rămase până la Crăciun
Digi24
Vladimir Putin „a otrăvit” mințile rușilor. Mihail Kasianov, despre ultima întâlnire cu liderul de la Kremlin: „Te voi distruge oricum”
Cancan.ro
FBI intră pe fir în cazul lui Emil Gânj! Descoperiri ULUITOARE în telefonul criminalului din Mureș
Prosport.ro
Mădălina Ghenea i-a înnebunit pe arabi. Cum și-a făcut apariția în Qatar
Adevarul
Trucul românesc care reduce cheltuielile de iarnă. „Am 21 de grade în casă și nu am dat drumul la căldură”
Mediafax
Alegeri Primăria București 2025. Capitala votează astăzi primarul general. S-au deschis secțiile de votare
Click
Roxana Călin, doctoriţa care a îngrozit România în anii ’90. Și-a ucis şi tranşat rivala în dragoste
Digi24
Rachete spațiale, aur ilegal și o misiune imposibilă a Legiunii Străine: De ce nu poate Europa să își apere frontiera din Amazon
Cancan.ro
Ultimele imagini cu Rodica Stănescu înainte să moară! Se transformare radical de dragul iubitului. Intervenții estetice și...
Ce se întâmplă doctore
Ce se întâmplă cu pensiile din ianuarie 2026? Ministrul Muncii a clarificat situația
Ciao.ro
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Promotor.ro
Tesla Model 3 Standard, disponibilă și în România. E cea mai ieftină Tesla și poate fi luată în rate
Descopera.ro
Un EXPERT spune că modelele lingvistice mari nu vor fi niciodată cu adevărat INTELIGENTE
Râzi cu lacrimi
BANCUL ZILEI. BULĂ nedumerit: - Iubita mea s-a întins pe canapea, şi-a dat fusta jos, şi-a smuls...
Descopera.ro
Astronomii au descoperit că sateliții înghețați ascund o geologie violentă